24.3 C
Athens
Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργία στην LG CNS για να παρθούν πίσω οι απολύσεις

 

Πηγή

Μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης της εργοστασιακής επιτροπής τους και μαζί με το κλαδικού σωματείου τους, οι εργαζόμενοι στην LG CNS αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία προχώρησαν στις 30/6 ενάντια στις απολύσεις 5 συναδέλφων.

Η απεργία είχε σχεδόν καθολική συμμετοχή δείχνοντας την αποφασιστικότητα και την αλληλεγγύη των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις της εργοδοσίας,

Στην συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων με την διοίκηση της LG CNS. Οι manager της εταιρείας επικαλέστηκαν ανάγκη για μείωση του κόστους και κακές αξιολογήσεις για τις «επιδόσεις» των εργαζομένων, δηλώντας ότι δεν θα κάνουν πίσω στις απολύσεις.

O μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας των εργαζομένων μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια.

Ακολουθεί η ανακοίνωση-κάλεσμα στην απεργία του κλαδικού σωματείου Σ.Ε.ΤΗ.Π

Kαμία απόλυση!

Κάτω τα χέρια από τους συνάδελφους μας

Με προκλητικό και αμείλικτο τρόπο η εργοδοσία της LG CNS ανακοίνωσε πως προχωρά το επόμενο διάστημα σε 5 απολύσεις συναδέλφων μας, μεταξύ άλλων δύο μητέρων ανήλικων παιδιών -η μια μάλιστα και λεχώνα-και ενός εργαζόμενου που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες. Το αφήγημα του δήθεν οικογενειακού κλίματος μέσα στο χώρο δουλειάς καταρρέει σαν χάρτινος πύργος και φαίνεται ποια είναι η πραγματικότητα. Η εργοδοσία αυτό που κοιτάει είναι το πως θα διαφυλάξει την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότατά της. Άλλωστε δεν δίστασαν να το παραδεχτούν οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας σε συνάντηση που πραγματοποίησαν με αντιπροσωπεία του ΔΣ και της Σ.Ε. του Συνδικάτου μας, ότι θέλουν να είναι «ανταγωνιστικοί και παραγωγικοί»

Οι εργαζόμενοι δεν μείναμε και δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Η Σ.Ε. του ΣΕΤΗΠ στην εταιρεία, κάλεσε αμέσως σε Γενική Συνέλευση τους εργαζόμενους ώστε μαζί με το Συνδικάτο μας, το ΣΕΤΗΠ να καθορίσουμε τα επόμενα βήματά μας. Στην Συνέλευση παρευρέθηκε και εκπρόσωπος από τη Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ και δήλωσε τη στήριξή των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Συζητήσαμε πως θα δώσουμε αποφασιστική απάντηση στα σχέδια της εργοδοσίας. Μέσα από ζωντανή συζήτηση που ακολούθησε αποφασίζουμε να μπούμε δυναμικά στην μάχη, γιατί είναι μάχη ζωής και αξιοπρέπειας για όλους τους εργαζόμενους. Δεν θα ματώσουμε για τα κέρδη τους, ούτε θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους.

Στις 30 Ιουνίου απεργούμε!

Απεργούμε γιατί δεν θα ανεχτούμε να χάσει κανένας συνάδελφος μας τη δουλειά του. Δεν θυσιάζουμε την ζωή μας για τα κέρδη της επιχείρησης.

·         Απεργούμε γιατί είμαστε ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι ΜΑΖΙ και ενωμένοι. Λέμε όχι στο διαχωρισμό που θέλουν να επιβάλουν οι εργοδότες με τις πολλές και διαφορετικές εργασιακές σχέσεις. Μας ενώνουν οι ανάγκες μας.

·         Απεργούμε για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα στην εργοδοσία πως δεν θα αφήσουμε κανένα συνάδελφο εκτεθειμένο. Κανένας δεν είναι μόνος του απέναντι στην επιθετικότητα της εργοδοσίας.

Συνάδελφοι,

Σε αυτή τη μάχη δεν είμαστε μόνοι μας. Ήδη η αλληλεγγύη εκφράζεται και από τους εργαζόμενους του Κλάδου των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής, από τους εργαζόμενους άλλων κλάδων. Γιατί ξέρουμε πολύ καλά και έχουμε πείρα πως η επίθεση των εργοδοτών στα δικαιώματά μας είναι κοινή και ενιαία, διαμορφώνοντας ένα ζοφερό μέλλον για τους συναδέλφους. Αποδείχτηκε πως τα μέτρα τα οποία πάρθηκαν από την κυβέρνηση μέσα στην πανδημία, μαζί με όλα τα αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων, ήρθαν τελικά να εξυπηρετήσουν τους εργοδότες μέσα στην κρίση. Μια κρίση που η πανδημία την έφερε πιο κοντά. Και μέσα σε αυτές τις συνθήκες έχουν πια πολλά βέλη στη φαρέτρα τους για να χρησιμοποιήσουν εναντίον μας.

Πάνω στο έδαφος, οξύνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών του κλάδου. Το σπάσιμο του ΟΤΕ σε τρεις θυγατρικές, οι απολύσεις στη ΝΟΚΙΑ, η εξαγορά του Ομίλου ΝΟVA, η τηλεργασία που καθολικά εφαρμόζεται, τα αντεργατικά μέτρα παλιά και νέα μέσω των ΠΝΠ, οι κάμερες στα σπίτια των εργαζόμενων στην Teleperformance και το GPS στον ΟΤΕ για έλεγχο και παρακολούθηση, είναι πλευρές της λυσσαλέας επίθεσης που έχουν εξαπολύσει οι εργοδότες ώστε να μπορούν να θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητά τους, χτυπώντας ό,τι απέμεινε.

Σε όλα τα παραπάνω οι εργαζόμενοι ξεδιπλώνουμε το δικό μας σχέδιο. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Δεν ανεχόμαστε ζωή λάστιχο, χωρίς κανένα δικαίωμα, δεν σκύβουμε κεφάλι. Οργανωμένοι μέσα από το Κλαδικό μας Συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ, θα δώσουμε τη μάχη της υπεράσπισης της δουλειάς μας, των δικαιωμάτων μας.

Απαιτούμε:

·         Να μην γίνουν ούτε αυτές, ούτε καμία άλλη απόλυση συναδέλφου. Προειδοποιούμε την εργοδοσία ότι είμαστε αποφασισμένοι.

·         Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις των εργαζόμενων σε LG, αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Λέμε ΟΧΙ στον διαχωρισμό που επιβάλει η εργοδοσία.

·         Εξίσωση των δικαιωμάτων μας προς τα πάνω.

·         Δεν δεχόμαστε καμία αξιολόγηση που το μόνο που επιδιώκει είναι ο διαχωρισμός των εργαζομένων σε “παραγωγικούς” και “μη παραγωγικούς”.

·         Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς μας.

·         Όχι στην τηλεργασία.

·         Επίδομα stand by στο 2nd level.

·         Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων και όλων των ΠΝΠ, και αυτών που αφορούν την τηλεργασία.

·         Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τα bonus είναι απλήρωτη δουλειά μας να ενταχθούν μόνιμα στους μισθούς και στις συμβάσεις.

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ