16.4 C
Athens
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταξική κίνηση: Να μην περάσει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Πηγή

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΥΠΟΚΟΗ ΣΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ!

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί ένα αντιδραστικό χτύπημα στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού. Μέσα στο καλοκαίρι σα το κλέφτη κατέθεσε το νομοσχέδιο περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων το οποίο κομβικά: υποχρεώνει για κάθε διαδήλωση να έχεις πάρει άδεια προηγουμένως από την αστυνομία, μετατρέπει δηλαδή σε ιδιώνυμο ποινικό αδίκημα κάθε αυθόρμητη διαδήλωση. Δίνει το ελεύθερο στην αστυνομία να διαλύει βίαια όποια κινητοποίηση κρίνει. Ορίζει τον «υπεύθυνο» κάθε διαδήλωσης ο οποίος έχει την ευθύνη αποζημίωσης για οποιαδήποτε φθορά ή καταστροφή συμβεί.

Αυτός ο νόμος χτυπάει καίρια την ανεξαρτησία του εργατικού κινήματος καθώς υποβάλει τους εργαζόμενους σε διαπραγμάτευση με την αστυνομία για κάθε κινητοποίηση, διαδήλωση, συγκέντρωση οργανώσουν στο κέντρο μίας πόλης, έξω από ένα χώρο δουλειάς κτλ.

Με αυτό το νόμο ουσιαστικά όλες οι μεγάλες λαϊκές διαδηλώσεις των προηγούμενων χρόνων στις πλατείες της χώρας, οι εργατικές απεργιακές συγκεντρώσεις ενάντια στα μνημόνια θα ήταν παράνομες και νόμιμα η αστυνομία θα τις διέλυε με κάθε μέσο. Παράνομες οι διαδηλώσεις όταν ο αστυνομικός Κορκονέας σκότωσε το 15χρονο Γρηγορόπουλο. Παράνομες οι διαδηλώσεις όταν ο λαός γιόρτασε το 62% ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Παράνομες οι διαδηλώσεις για την καταδίκη των Αμερικάνων «φίλων» που βομβαρδίζουν τη Συρία κτλ κτλ

Η κυβέρνηση τολμάει να μιλάει για «μειοψηφίες που κλείνουν τους δρόμους όποτε θέλουν». «Νοιάστηκε» ξαφνικά για τη δημοκρατία και την γνώμη της πλειοψηφίας μία κυβέρνηση που αξιοποιώντας την πανδημία κυβερνά δυο μήνες με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, μετατρέποντας την εκλεγμένη βουλή σε γλάστρα!

Τολμούν να μιλούν για διαταραχή της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου αυτοί που νομοθέτησαν την εκ περιτροπής εργασία, που επέβαλλαν αναστολή εργασίας σε χιλιάδες εργαζομένους, που με την πολιτική διαχείριση της πανδημίας οδήγησαν σε κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας. Όλα αυτά αποτελούν εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας; Αναρωτιόμαστε…

Η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Υπάρχει σαφής κίνδυνος νέου κύματος άρα και σαφής ανάγκη ενίσχυσης των υγειονομικών μέτρων πρόληψης. Αν αυτού η κυβέρνηση χαριεντίζεται με τις ξένες αεροπορικές εταιρίες αδιαφορώντας αν τα νησιά μας με τον ένα αγροτικό γιατρό θα μετατραπούν σε νέες εστίες διασποράς. Η οικονομική κρίση που κόχλαζε εδώ και καιρό και πυροδοτήθηκε με την εμφάνιση του κορωνοϊού φέρνει νέα κύματα φτώχειας, ανεργίας, απολύσεων, μειώσεων μισθών για τον εργαζόμενο κόσμο.

Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι η νέα ύφεση σε συνδυασμό με το υγειονομικό ζήτημα θα φέρει κοινωνικές αντιδράσεις και λαμβάνει από τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ποινικοποιήσει και να καταστείλει τις εργατικές και λαϊκές αντιδράσεις. Το νομοσχέδιο αυτό δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της και κυρίως τις επιδιώξεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των τραπεζικών συμφερόντων που αυτή εκπροσωπεί.

Είναι μονόδρομος η πολιτική τους; Όχι δεν είναι! Λεφτά για να στηριχθεί η εργασία κι η υγεία υπάρχουν! Είναι τα «μαξιλαράκια» που αποθηκεύονται για τη διάσωση των τραπεζών. Είναι τα λεφτά των εργαζομένων που δίνονται στα τοκοχρεολύσια του χιλιοπληρωμένου χρέους στο ΔΝΤ. Είναι τα κέρδη των πολυεθνικών και των μεγάλων εταιριών που αυξάνονται τα τελευταία χρόνια και μέσα στην καραντίνα! Είναι τα δις ευρώ για το ΝΑΤΟ και τις στρατιωτικές δαπάνες. Είναι οι μισθοί των εκατομμυρίων των μεγαλοδιευθυντάδων και των golden boys! Είναι το υπέρογκο οικονομικό πακέτο που από καιρό έχει βγει στην δημοσιότητα για την ενίσχυση της αστυνομίας.

Δε χρειαζόμαστε περισσότερα ΜΑΤ και δακρυγόνα, ούτε αύρες, γκλοπ και μηχανές ΔΕΛΤΑ. Χρειαζόμαστε λεφτά για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για να δοθούν επιδόματα σε όλους τους ανέργους τώρα που πολλαπλασιάζονται. Δε χρειαζόμαστε πακέτα ενίσχυσης των μεγάλων τουριστικών ομίλων, των βιομηχανιών και των μεγαλοεπιχειρήσεων για να επιβάλλουν με το νόμο απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία και μειώσεις στο 50% των μισθών. Χρειαζόμαστε άμεση ενίσχυση των εργαζομένων, απαγόρευση των απολύσεων, άμεσες μαζικές προσλήψεις, φορολογία των μεγάλων κερδών.

Το νομοσχέδιο αυτό, χουντικής εμπνεύσεως, αποτελεί ένα πλήγμα στη δημοκρατία και στην ελευθερία. Όλα αυτά που με αγώνες και αίμα κατοχύρωσε ο λαός του τόπου στο Σύνταγμα έρχεται να τα σαρώσει επιδεικτικά η τωρινή κυβέρνηση. Είναι το κερασάκι στην τούρτα μίας πολιτικής που θέτει εμπόδια στο δικαίωμα των εργαζομένων να οργανώνονται και να αντιδρούν: με το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε χέρι στην ανεξαρτησία των συνδικάτων και έθεσε εμπόδια στην οργάνωση απεργίας με το νόμο για 50+1, με το αναπτυξιακό νόμο του Γεωργιάδη που επέβαλε το ηλεκτρονικό φακέλωμα από το κράτος των μελών των συνδικάτων και πολλά άλλα…

Οι εργαζόμενοι, ο λαός έχουμε το χρέος να σηκώσουμε το ανάστημα μας να υπερασπιστούμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας στο να διαδηλώνουμε, να αντιδρούμε, να αντιστεκόμαστε. Αυτό αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο μίας δημοκρατικής κοινωνίας. Αυτό μας το δικαίωμα δε το διαπραγματευόμαστε με καμία αστυνομία.

Εμείς είμαστε η πλειοψηφία! Εμείς είμαστε που κρατάμε τα ηνία αυτού του τόπου. Εμείς που εργαζόμαστε που παράγουμε, που κινούμε την κοινωνία. Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Κι αυτό το δίκιο θα το υπερασπιστούμε με κάθε μέσο. Η δύναμη μας βρίσκεται στην ενότητα, στη συλλογικότητα, στην αλληλεγγύη, στον αγώνα.

Η ΓΣΕΕ για ακόμη μία φορά ταυτίστηκε με την κυβερνητική πολιτική. Δεν περιμέναμε τίποτε άλλο! Να τελειώνουμε με τη σαπίλα! Τα συνδικάτα να εκφράσουν τις αντιδράσεις τους με κάθε αγωνιστικό τρόπο. Με συμμετοχή στα συλλαλητήρια.

Δύναμη μας τα συνδικάτα! Η φωνή μας ακούγεται πιο δυνατά όταν είμαστε ενωμένοι! Με ανεξαρτησία, με δημοκρατία στα χέρια των εργαζομένων, με σχέδιο και δράσεις που θα συζητιούνται και θα αποφασίζονται συλλογικά από εμάς, με αποφασιστικότητα!

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ! Να μην ξαναπληρώσουμε την κρίση εμείς πάλι! Να πάει αυτή τη φορά αλλιώς! Να βγούμε εμείς κερδισμένοι!

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις που οργανώνονται σε όλη την Ελλάδα.

Στηρίζουμε τις αγωνιστικές αποφάσεις των συνδικάτων.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

https://protpatek.wordpress.com/

E-mail: taxikikinisi@gmail.com

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ