20.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οργανώσου στο σωματείο σου, μάθε τα δικαιώματά σου, διεκδίκησέ τα!

 

Ένας ολόκληρος χρόνος πανδημίας και λοκντάουν έχουν γονατίσει την κοινωνία. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα όμως είναι αυτοί που πληρώνουν ολόκληρο το κόστος της αποτυχημένης πολιτικής της κυβέρνησης και των εργοδοτών για την αντιμετώπιση του COVID-19 και της προσπάθειας αυτών να φορτώσουν το βάρος της νέας κρίσης στους εργαζόμενους. Αξιοποιώντας το λοκντάουν επιβάλλουν νέα αντεργατικά και αυταρχικά μέτρα, δίπλα σ’ αυτά που είχαν συσσωρεύσει οι μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ).

Το σωματείο μας ιδρύθηκε το 2019, ως απάντηση στη σκληρή εργασιακή πραγματικότητα που βιώναμε στα Public (ατομικές συμβάσεις εργασίας, χαμηλοί μισθοί, σπαστά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες, εντατικοποίηση εργασίας, κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και πολλά άλλα). Στον ενάμισι χρόνο ύπαρξής του το Σωματείο μας αγωνίστηκε για να προστατέψει τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων/συναδελφισσών και παρά τις δυσκολίες, έχει καταφέρει σημαντικές κατακτήσεις στα καταστήματα (καθαριότητα, τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας, συνθήκες εργασίας).

Ταυτόχρονα, βρέθηκε πάντα στην πρώτη γραμμή, σε συντονισμό με άλλα σωματεία, ενάντια σε αντεργατικά νομοσχέδια και διεκδικώντας την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με την εργοδοσία της Public-Media Markt. Παρά το γεγονός ότι τα αιτήματά μας συναντάνε πάντα την πλήρη άρνηση της εργοδοσίας να παραχωρήσει έστω και 1 ευρώ για επίδομα παιδιού από τα τεράστια κέρδη των 68 καταστημάτων της (τα οποία έχουν αποκτηθεί με τη δική μας δουλειά), το Σωματείο μας έχει ήδη γίνει μια δύναμη την οποία η εργοδοσία δεν μπορεί να αγνοήσει. Μπορούμε να γίνουμε ακόμα πιο ισχυροί και ισχυρές και να πετύχουμε αυτά που διεκδικούμε. Το Σωματείο μας είναι η συλλογική μας δύναμη κι έχει ανάγκη τη στήριξη όλων μας.

Παλεύουμε για:

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας: αυξήσεις στους μισθούς και λιγότερη δουλειά:

– κατάργηση του σπαστού ωραρίου

– πληρωμένες υπερωρίες (και όχι σε “είδος”)

– ωριμάνσεις και επιδόματα σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

Άμεση βελτίωση των εργασιακών συνθηκών στους χώρους εργασίας:

– καθαριότητα

– σκαμπό

– εξοπλισμός αποθηκάριου

– βελτίωση του εξοπλισμού για τη μεταφορά προϊόντων – πλαστικά crate

Εργασιακά Δικαιώματα:

– προσλήψεις και όχι απολύσεις και υποστελέχωση.

– μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου

– άμεση, πλήρης και θεσμοθετημένη επαναφορά της Κυριακάτικης Αργίας

– όχι στην εντατικοποίηση της εργασίας.

– όχι στον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη – Βρούτση που θέλει η κυβέρνηση να καταθέσει στη βουλή. Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, το δικαίωμα στην απεργία, τη συλλογική δράση. Καμία απλήρωτη υπερωρία.

Η εργοδοσία μας, η κυβέρνηση και ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο, προσπαθούν σήμερα να μας πείσουν ότι οι διεκδικήσεις μας, εν μέσω κορονοϊού, είναι “ανεδαφικές” και “απραγματοποίητες”. Τους απαντάμε: “ελάτε να ζήσετε εσείς με τους μισθούς μας”. Τους απαντάμε: “Η οργάνωσή μας είναι η δύναμή μας. Θα παλέψουμε και θα νικήσουμε”. Τους απαντάμε: “Δεν είμαστε μόνοι και μόνες”. Δίπλα μας υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι κι εργαζόμενες, με τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανάγκες και τις ίδιες επιθυμίες και όνειρα. Μαζί θα παλέψουμε για να σώσουμε τις ζωές μας. Για να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα…

Συναδέλφισσα και συνάδελφε:

Έχεις απορίες για εργασιακά ζητήματα; Οι απορίες σου σταλμένες στο public.wor@gmail.com απαντιούνται δωρεάν και γρήγορα.

Γράψου τώρα στο Σωματείο σου, απευθύνσου στο Σωματείο για το πρόβλημά σου, για υποστήριξη, για αντιμετώπιση των προβλημάτων στον εργασιακό σου χώρο.

 

 Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρία RetailWorld A.E.- Καταστήματα Public
email επικοινωνίας: public.wor@gmail.com
Facebook: Σωματείο Εργαζομένων Public
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948375566

 

 

 

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ