Ηττήθηκε η προσπάθεια του δήμαρχου Βούρου να ποινικοποιήσει τον αγώνα των εργαζομένων

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021 10:01 Συντάκτης: ΠΟΕ ΟΤΑ
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ηττήθηκε η προσπάθεια του δήμαρχου Βούρου να ποινικοποιήσει τον αγώνα των εργαζομένων

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ ΟΤΑ

 

Με μία απόφαση καταπέλτη, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ΄ αριθμ.: 497/2021 απόφασή του δικαίωσε πανηγυρικά το Σωματείο Εργαζόμενων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας για την Απεργία-Αποχή, που είχε πραγματοποιήσει, προκειμένου να μην συμμετάσχουν οι συνάδελφοι σε Επιτροπές και διαδικασίες, που αφορούν στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του Τμήματος Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου.

Η Δημοτική Αρχή του Βούρου επιχείρησε με κάθε τρόπο να πιέσει τους εργαζόμενους να νομιμοποιήσουν την πολιτική επιλογή του να εκχωρήσει μία υπηρεσία του Δήμου σε ιδιωτικά συμφέροντα. Η ποινικοποίηση του αγώνα ήταν για την Δημοτική Αρχή το τελευταίο καταφύγιο του, αφού δεν μπορούσε να κάμψει την αντίσταση των εργαζομένων και του Σωματείου.

Αφού επέλεξε να γραφτεί το όνομα του στις «μαύρες» σελίδες των Δημάρχων, που ποινικοποίησαν την αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους, τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσει το τίμημα, αφού θα γράψει... ιστορία και ως ο μεγάλος ηττημένος αυτής της επιλογής.

Η  Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. από την πρώτη στιγμή βρίσκεται εμπράκτως στο πλευρό του Σωματείου Εργαζομένων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και θα παραμείνει σταθερά σε αυτή τη θέση μέχρι την τελική δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων.

Ο αγώνας της Ομοσπονδίας και των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. όλης της χώρας συνεχίζεται ενάντια στην κεντρική πολιτική κυβέρνησης και Δημάρχων για εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες. Η θετική εξέλιξη στο Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας δίνει δύναμη και κουράγιο στους εργαζόμενους να υπερασπιστούν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ…

ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ!

Αναγνώστηκε 201 φορές

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.