Η Δημοτική αρχή Ελευσίνας ξεπουλάει στους ιδιώτες υπηρεσίες του Δήμου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021 08:57 Συντάκτης: ΠΟΕ-ΟΤΑ
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η Δημοτική αρχή Ελευσίνας ξεπουλάει στους ιδιώτες υπηρεσίες του Δήμου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ-ΟΤΑ

 

  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Ελευσίνας για απόπειρα «ξεπουλήματος» των υπηρεσιών του Δήμου στους ιδιώτες, με «άρμα» τον Αναπτυξιακό Οργανισμό τον οποίο έφτιαξε.

  Στο δρόμο που άνοιξε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τις νομοθετικές της πρωτοβουλίες και οδηγεί κατευθείαν στην ενίσχυση του κεφαλαίου, σε βάρος σαφώς των Δημοτών και των εργαζομένων, κινήθηκε και η Δημοτική Αρχή Ελευσίνας συστήνοντας τον «Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης Θριάσιο Α.Ε.» με τον διακριτικό τίτλο «Θριάσιο Α.Ο.Τ.Α.». Με πρόσχημα δήθεν την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών και των αρμοδιοτήτων, την γνωστή «καραμέλα» που χρησιμοποιούν οι Δημοτικές Αρχές οι οποίες επιδιώκουν την κατάλυση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Δημοτική Αρχή Ελευσίνας προέβλεψε στο καταστατικό πώς ο «Θριάσιο Α.Ο.Τ.Α.» θα λειτουργεί για είκοσι (20) χρόνια.

  Μεγαλεπήβολα τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής. Θέλει, προφανέστατα να αλώσει τον Δήμο και να περάσει σχεδόν όλες τις υπηρεσίες και αρμοδιότητες που παρέχονται δωρεάν σήμερα στα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα με οικονομική επιβάρυνση για τους Δημότες.

  Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Ελευσίνας για υπονόμευση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχο την ενίσχυση των ιδιωτών και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ελευσίνας. Ξεκαθαρίζει πώς θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και θα στηρίξει τις όποιες αποφάσεις και δράσεις τους προκειμένου να αποτρέψουν την μετατροπή του Δήμου σε ιδιωτική επιχείρηση. Ο Δήμος Ελευσίνας για να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του χρειάζεται άμεσα προσωπικό με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας. Δεν έχει ανάγκη από Σ.Δ.Ι.Τ. και... αρπακτικά!

 

Αναγνώστηκε 380 φορές

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.