20.6 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απάνθρωπη εργασιακή καθημερινότητα στα Public


Ως εργαζόμενες και εργαζόμενοι στην Pubic/Media Markt (PMM) βρισκόμαστε ολοένα και περισσότερο αντιμέτωπες/οι με μια απάνθρωπη εργασιακή καθημερινότητα είτε αυτή ονομάζεται Νομοσχέδιο Χατζηδάκη, είτε κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, είτε όξυνση των εργασιακών μας συνθηκών…

Η εργοδοσία συνεχίζει απαξιωτικά να υποστελεχώνει τους εργασιακούς μας χώρους. Εργαζόμενοι/ες καλούμαστε καθημερινά να καλύψουμε κενά δουλεύοντας συχνά υπερωρίες και σπαστά ωράρια, σε πόστα που δεν έχουμε συμφωνήσει όπως σε διαφορετικούς τομείς, στον καθαρισμό, σε αποθήκες και ως ελεγκτές και ταμίες. Το τελευταίο, βασικό, πόστο παρουσιάζει χρόνια υποστελέχωση παρόλα τα επίμονα αιτήματά μας για νέες προσλήψεις. Η εργοδοσία αρνείται συστηματικά να καλύψει έστω τα προφανή και αυτονόητα ώστε να είναι εφικτή μια πιο εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων της. Αντ’ αυτού, αυξάνει τις αρμοδιότητες στις οποίες καλείται να αντεπεξέλθει ο πωλητής όπως λ.γ. με τη χρήση ενός εταιρικού κινητού ως μέσου πληρωμής για τις αγορές των πελατών. Προκειμένου, το εγχείρημα να φανεί δελεαστικό στον πωλητή και αποδοτικό για τα νούμερα της εταιρείας, καλούμαστε να κυνηγήσουμε εξωπραγματικούς «στόχους» με «έπαθλο» την απόκτηση «δωροεπιταγών». Προφανώς, οι πραγματικές μας ανάγκες (σε μία περίοδο ανατιμήσεων των βασικών αγαθών που εξαφανίζει τον μισθό μας πολύ πριν το τέλος του μήνα) και η κάλυψή τους με επίδομα ταμείου ή την αύξηση του πενιχρού μας μισθού, εξακολουθεί να μην περνάει καν από το μυαλό της εργοδοσίας.

Το δόλωμα των «δωροεπιταγών» προς εσωτερική κατανάλωση έχει οδηγήσει σε φαινόμενα ανθρωποφαγίας και ανταγωνισμού, ανάμεσα σε συναδέλφους που θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες ενωμένοι. Σε συναδέλφους που καλούνται να παίξουν τον ρόλο του άμισθου υγειονομικού ελεγκτή/«πορτιέρη» μιας κυβέρνησης που αντί να ενισχύει το Ε.Σ.Υ., και την συχνότητα των Μ.Μ.Μ., επενδύει στον διχασμό, αδυνατώντας να διαχειριστεί την κατάσταση. Σε συναδέλφους που θα έπρεπε να κάνουν την προκαθορισμένη δουλειά τους και όχι να δελεάζονται με δωροεπιταγές – «καραμελίτσες» ώστε να γίνουν πολυεργαλεία για τα κέρδη των αφεντικών. Ζούμε μια καθημερινότητα υγειονομικά επικίνδυνη, όπου γίνονται επανειλημμένα τα στραβά μάτια από την εργοδοσία στα μέτρα ασφαλούς απόστασης, συνωστισμού στους χώρους εργασίας μας και κρουσμάτων κορονοϊού ανάμεσά μας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, είναι σαφές ότι η εργοδοσία έχει αρχίσει ξανά να ρίχνει την μάσκα αγαθότητας και κατανόησης δείχνοντας το πραγματικό της πρόσωπο. Σκοπός της είναι να συνεχίζουμε να είμαστε τα θύματα των ορέξεων της, βιώνοντας καθημερινά τις επιπτώσεις. Και αυτό, δεν πρέπει να περάσει.

Το σωματείο είναι εδώ για να ακούσει την φωνή σου. Να λειτουργήσει ως αγωνιστικός αντίλογος απέναντι σε κάθε αδικία. Απέναντι στους καταπιεστές μας εμείς θα επιλέξουμε τον συλλογικό δρόμο. Απέναντι στην μοναξιά και την αποξένωση που μας επιβάλλεται εμείς δεν πρέπει να φοβηθούμε.

Καμιά συνάδελφος μόνη της, κανένας συνάδελφος μόνος του.

Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρεία RetailWorld A.E.- Καταστήματα Public

email επικοινωνίαςpublic.wor@gmail.com

Facebook: Σωματείο Εργαζομένων Public

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ