14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Να μπει τέρμα στην εργοδοτική αυθαιρεσία της Amazon


Άμεση επαναπρόσληψη της Magda Malinowska!

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)

Η Magda Malinowska, συνδικαλίστρια και μέλος του προεδρείου της Διεπιχειρησιακής Επιτροπής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων στην Amazon, έχει απολυθεί από τη δουλειά της από τις 9 Νοεμβρίου 2021.

Η απόλυση αυτή αποτελεί μια ακόμη απόδειξη των αντισυνδικαλιστικών και αντεργατικών πολιτικών που ακολουθεί η Amazon διεθνώς.

Η Amazon βρήκε την ευκαιρία να απολύσει τη Malinowska ενώ προσπαθούσε να εκπληρώσει το ρόλο της ως επιθεωρήτρια εργασίας και τα καθήκοντά της ως συνδικαλίστρια. Η Amazon ισχυρίζεται ότι η Malinowska, εκλεγμένη συνδικαλίστρια, δεν σεβάστηκε την προσωπική αξιοπρέπεια ενός άλλου εργαζομένου. Ο ισχυρισμός αυτός δεν είναι μόνο μια συκοφαντία που αποσκοπεί στο να αμαυρώσει τη φήμη μιας αφοσιωμένης μαχήτριας για τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και μια κατάφωρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας των συνθηκών εργασίας στην Amazon. Τα συνδικάτα σε όλο τον κόσμο έχουν καταδικάσει τις εκμεταλλευτικές συνθήκες εργασίας στην Amazon, οι οποίες αποτελούν το κλειδί για τα τεράστια κέρδη της εταιρείας.

Η Magda Malinowska απολύθηκε επειδή στάθηκε ενάντια στην εκμετάλλευση που πρεσβεύει η Amazon, εκμετάλλευση που βάζει σε δεύτερη μοίρα την αξιοπρέπεια και την υγεία και την ασφάλεια. Η Magda υπερασπίζεται την οργάνωση των εργαζομένων στην Amazon και αυτός είναι ο μόνος λόγος που απολύθηκε.

Η διοίκηση της Amazon στο Πόζναν της Πολωνίας παραβιάζει συστηματικά τα δικαιώματα των εργαζομένων και παρεμποδίζει τη συνδικαλιστική δραστηριότητα. Αυτή η απόλυση είναι παράνομη, ανήθικη και αποτελεί πρόκληση για το κίνημα της εργατικής τάξης.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στην Ελλάδα (και όχι μόνο) να συμπαρασταθούν στη Magda Malinowska και να απαιτήσουν την επαναπρόσληψή της.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τη Magda, είναι το πρόσωπο κάθε αγωνιζόμενης συναδέλφου, είναι αδελφή μας στον αγώνα και ο αγώνας της είναι και δικός μας αγώνας. Αυτή η αδικία δεν πρέπει να περάσει.

Το σωματείο μας είναι αλληλέγγυο στη Magda Malinowska και θα σταθεί στο πλευρό της με κάθε μέσο. Ενθαρρύνουμε τα ελληνικά εργατικά σωματεία να στείλουν μηνύματα υποστήριξης στην Amazon Workers International (awi@riseup.net).

Από την Ελλάδα μέχρι την Πολωνία, δηλώνουμε: Άμεση επαναπρόσληψη της Magda Malinowska!

Κάτω τα χέρια από τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα!

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ