17.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

36ο Συνέδριο ΕΚΠ: Και με την δικαστική βούλα αποκλεισμός των ναυτεργατικών σωματείων


 

Η απεγνωσμένη προσπάθεια των Διοικήσεων 8 Ναυτεργατικών Σωματείων, τα 7 εκ των οποίων διατηρούν στα καταστατικά τους τον αντιδραστικό νόμο του Λάσκαρη (330/76) καθώς και πλήθος βασιλοχουντικών διατάξεων, και με τον τρόπο αυτό από την μια να νοθεύσουν κατάφορα την σύνθεση των αντιπροσώπων του ΕΚΠ και από την άλλη το εφοπλιστικό κεφάλαιο δια των συνδικαλιστικών του εκπροσώπων να βάλει πόδι και χέρι στην Διοίκηση και κυρίως στον προσανατολισμό του ΕΚΠ, έπεσε στο κενό!  

Επιβεβαιώθηκε έτσι η ορθότητα της γραμμής της ΠΕΝΕΝ και του συνδικαλιστικού σχήματος στο ΕΚΠ (Ταξική Εργατική Συσπείρωση), η οποία από θέσεις αρχών διατύπωσε και επέμεινε έως το τέλος στην θέση του αποκλεισμού, με ή χωρίς δικαστική απόφαση, ήταν απολύτως σωστή.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης στο τμήμα ασφαλιστικών μέτρων του Πρωτοδικείου Πειραιά οι κλακαδόροι του εφοπλιστικού κατεστημένου αμφισβήτησαν την παρέμβαση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ μιλώντας για έλλειψη αξιοπιστίας στα όσα ο ίδιος κατέθεσε επικαλούμενος το φαιδρότατο επιχείρημα ότι αυτός είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ του ΕΚΠ!!!

Ταυτόχρονα για άλλη μια φορά χρησιμοποίησαν τους δικηγόρους της ΠΝΟ σε μια υπόθεση που αφορούσε διαφορά μεταξύ σωματείων της ίδιας της ΠΝΟ και του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου της πόλης (ΕΚΠ) και αυτό χωρίς να έχει συνέλθει η Διοίκηση της Ομοσπονδίας, χωρίς να έχει ληφθεί απόφαση και να υπάρχει σχετική εξουσιοδότηση από το όργανο αυτό!!!

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και με τον τρόπο αυτό χρησιμοποιείται ο μηχανισμός της ΠΝΟ για την υπεράσπιση της νόθευσης της θέλησης και της βούλησης των εργαζομένων!

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι υπάλληλοι της ΠΝΟ χρησιμοποιήθηκαν από τα 8 σωματεία προκλητικά εναντίον των υπολοίπων 5 σωματείων τα οποία σέβονται και εφαρμόζουν το καταστατικό και τις συλλογικές αποφάσεις του ΕΚΠ! Πρόκειται για μια βαθιά αντιδημοκρατική αθλιότητα της ηγεσίας της ΠΝΟ που έχει βαλθεί και έχει ήδη ξεπεράσει τις μεθοδεύσεις του Γ. Χαλά!

Σημειώνουμε ότι η ΠΕΝΕΝ ήταν το μοναδικό εργατικό σωματείο το οποίο με επανειλημμένες δημόσιες παρεμβάσεις της αποκάλυψε και ξεσκέπασε τις μεθοδεύσεις για την επανασύσταση του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού στο ΕΚΠ με όχημα τους αντιπροσώπους 8 Ναυτεργατικών σωματείων και με την καθοδήγηση εφοπλιστών – ΥΕΝ και της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

Είναι απολύτως θετικό ότι η γραμμή αυτή τηρήθηκε απόλυτα και από την πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΠ εκτός της ΕΠΑΚ (ΠΑΣΚΕ). Η τελευταία προσπάθησε να γράψει σωματείο στην δύναμη του ΕΚΠ το οποίο δεν τηρούσε τον γεωγραφικό προσδιορισμό που ορίζει το καταστατικό του για ένταξη σωματείων στην δύναμή του. Και αυτό απορρίφθηκε από την Διοίκηση, το 36ο συνέδριο αλλά και με δικαστική απόφαση!

Η Ταξική Εργατική Συσπείρωση (ΤΕΣ) κατέρχεται στις εκλογές του ΕΚΠ έχοντας πίσω της μια πλούσια και αξιόλογη θετική αγωνιστική συνεισφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, στην συμμετοχή και στήριξη των εργατικών αγώνων έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις διεκδικήσεις και στην πάλη των Ναυτεργατών και αποτελεί σημαντικό στήριγμα στην προσπάθεια για την ανασυγκρότηση, την αντεπίθεση του κινήματος ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου.

Σε αυτή την γραμμή θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε και το επόμενο χρονικό διάστημα με την συμμετοχή μας τόσο μέσα από τα όργανα του ΕΚΠ όσο και αυτοτελώς σαν μια μάχιμη δύναμη του ταξικού εργατικού κινήματος.

Θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τις πρωτοβουλίες μας ώστε το ΕΚΠ να κάνει επιτέλους την αναγκαία αποφασιστική στροφή και να μετεξελιχθεί σε κέντρο ταξικού αγώνα, συντονισμού – κοινής δράσης και αλληλεγγύης για όλους τους εργαζόμενους του Πειραιά.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ.1: Οι Διοικήσεις των 8 Ναυτεργατικών σωματείων βάζοντας την ουρά στα σκέλια τους σε μια υποκριτική ανακοίνωση μετά το ηχηρό δικαστικό χαστούκι που δέχθηκαν, αντί να συναισθανθούν τις βαρύτατες ευθύνες τους για την προσήλωση που επί δεκαετίες δείχνουν στο σάπιο αντιδραστικό καθεστώς του νόμου 330/76, του καλπονοθευτικού πλειοψηφικού συστήματος, επιχειρούν να δικαιολογήσουν την επιλογή που τους επιβάλουν τα αφεντικά τους, δηλώνοντας ότι θα σεβαστούν την νέα διοίκηση του ΕΚΠ αλλά δεν πρόκειται να αλλάξουν τα αντιδραστικά καταστατικά τους, ούτε αυτό της ΠΝΟ, που αποτελούν τροχοπέδη για τον εκδημοκρατισμό τους.

Υ.Γ.2: Οι συμβουλάτορες και συντάκτες των ανακοινώσεων των 8 σωματείων αντί να μιλάνε για «Πόντιους Πιλάτους» καλό θα είναι να αναρωτηθούν για τα παιδαριώδη λάθη τους που δεν θα έκανε ούτε ένας μαθητευόμενος δικηγόρος!!!

Υ.Γ.3: Σε αυτή την αντιδημοκρατική γραμμή των δυνάμεων του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού συμπορεύτηκε για πρώτη φορά την μεταπολιτευτική περίοδο, με ευθύνη του προέδρου της, και η ΠΕΑΘΕΝ, αποκόβοντας ένα ιστορικό σωματείο που είχε πάντα θέση και ρόλο στο ΕΚΠ. Θα έχουμε την ευκαιρία στο επόμενο διάστημα να πούμε σχετικά πολλά για τα κατορθώματά του τόσο για την περίοδο της ηγεσίας του Γ. Χαλά όσο και σήμερα που σέρνει το σωματείο και το ταυτίζει με την νέα ηγεσία του Μ. Τσικαλάκη! Ο ίδιος αυτός συνυπέγραψε ανακοίνωση εναντίον της ΠΕΝΕΝ μαζί με τους προέδρους των άλλων 7 σωματείων!!!   

   

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ