Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος: Πανκαλλιτεχνικό – πανελλαδικό συλλαλητήριο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2021 09:09 Συντάκτης: Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος: Πανκαλλιτεχνικό – πανελλαδικό συλλαλητήριο

 

Πηγή

Όχι άλλη ατομική ευθύνη! Να παρθούν τώρα μέτρα για την επιβίωση και την υγεία του κλάδου μας!

Μετά από τόσους μήνες απουσίας μέτρων στήριξης, είναι κοροϊδία η υπόσχεση για αποζημίωση για το Γενάρη και μάλιστα χωρίς να ξέρουμε πότε θα πιστωθούν χρήματα!

Μια περίοδο που χιλιάδες συνάδελφοι έχουν άμεση ανάγκη.

 

Απαιτούμε απαντήσεις σε όλα τα αιτήματά μας.

 

Όλοι αύριο 31/12 στις 12:00 το μεσημέρι στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) με τα όργανά μας να πούμε τα “κάλαντα” στον Υπουργό.

 

Καλούμε σε πανκαλλιτεχνικό – πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 10/01/22 στο Σύνταγμα.

 

Τα οριζόντια μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση καθιστούν  αδύνατη την εργασία του μουσικού – για μια ακόμη φορά καθώς απαγορεύει ξανά τη μουσική στην εστίαση και τη διασκέδαση. Η κυβερνητική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας αυξάνει τους νεκρούς στη χώρα μας και αφήνει χιλιάδες καλλιτέχνες άνεργους χωρίς μέτρα στήριξης από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα.

Ταυτόχρονα επιδοτεί τους επιχειρηματίες παραγωγούς και εργοδότες – γενναιόδωρα τους μεγάλους, με ψίχουλα τους μικρούς. Το μόνο μέτρο που παίρνει η κυβέρνηση είναι η ατομική ευθύνη. Μειώνει τις δαπάνες του προϋπολογισμού για τη δημόσια υγεία, αγνοώντας τις έρευνες των επιστημόνων, που λένε ότι θα είχαμε κατά 40% λιγότερους νεκρούς με ένα επαρκέστερο Δημόσιο σύστημα Υγείας.

Πολλές παραστάσεις, παραγωγές, συναυλίες ακυρώνονται η αναβάλλονται με τραγικές συνέπειες για τους μουσικούς. Ενώ οι γιορτές είναι παραδοσιακά περίοδος εντατικής εργασίας για τον κλάδο μας, σήμερα μένουμε χωρίς εισόδημα. Διακινδυνεύσαμε  την υγεία μας δουλεύοντας σε χώρους με συνωστισμό που συχνά δεν τηρούσαν  τα μέτρα, δεχτήκαμε πιέσεις να εργαστούμε ακόμα και με covid ενώ ακόμη και κρούσματα αποκρύφτηκαν για να μην “πέσει” η παραγωγή. Τώρα απαγορεύτηκε εντελώς η μουσική, είμαστε όλοι άνεργοι με κρατική εντολή, χωρίς καμιά αποζημίωση.

 

Δεν θα ανεχθούμε άλλο αυτήν την κατάσταση.

 

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

 

Δωρεάν ράπιντ τεστ σε όλους τους εργασιακούς-συναυλιακούς χώρους με ευθύνη της κυβέρνησης. Δωρεάν χορήγηση σε όλους των αναγκαίων  μέσων ατομικής προστασίας. Η επιδημιολογική επιτήρηση δεν είναι αποκλειστικά ατομική μας ευθύνη, ούτε μπορεί το κόστος της να βαρύνει τους εργαζόμενους. Ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας , άμεση επίταξη των Ιδιωτικών Νοσοκομείων.

 

Να δοθεί επιτέλους η αποζημίωση ειδικού σκοπού για όλους τους μήνες, από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα και για όσο ουσιαστικά συνεχίζεται ο περιορισμός της εργασίας μας.

 

Να σταματήσει ο απαράδεκτος αποκλεισμός όσων συναδέλφων εγγράφηκαν στο μητρώο καλλιτεχνών εκπρόθεσμα.

 

Να δοθούν άμεσα τα δώρα Χριστουγέννων του 2020 και 2021 καθώς και το δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας του 2021 που δικαιούμαστε από τα ένσημα των επιδοτήσεων.

 

Να υπολογιστούν τα ένσημα από την επιδότηση του 2021 μέσω του ΕΡΓΑΝΗ για να μπορούμε να πάρουμε επιδότηση ανεργίας μετά τις απολύσεις του Ιανουαρίου και να διορθωθούν τα λάθη σε ΚΑΔ και ένσημα σε σχέση με το εποχικό επίδομα.

 

Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης και οι συνάδελφοι που δουλεύουν με μπλοκάκι και οι μικροί επαγγελματίες με εισοδηματικά κριτήρια

 

Να αποζημιωθούν όλοι οι συνάδελφοι σε περίπτωση ακύρωσης ή αναβολής παράστασης.

 

Να αποζημιωθούν οι συνάδελφοι που δεν μπορούν να εργαστούν λόγω νόσησης από covid-19.

 

Στο δρόμο μεγαλώνει η φωνή μας.

Καλούμε σε συντονισμό όλα τα Σωματεία στο Θέαμα –Ακρόαμα

και όλους τους φορείς Καλλιτεχνών.

 

Όλοι και όλες στο Σύνταγμα με τα μουσικά μας όργανα.

Ξέρουμε πως μέσα από τους αγώνες μας έχουμε κατακτήσεις. Θα συνεχίσουμε μαζικά με μεγαλύτερη δύναμη, επιμονή και συσπείρωση.

 

Αναγνώστηκε 103 φορές

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.