Κρατική τρομοκρατία το αίτημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να φυλακιστεί η διοίκηση του σωματείου στα Μέσα Μεταφοράς

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 12 Μαϊος 2022 19:24 Συντάκτης: ΠΕΝΕΝ
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κρατική τρομοκρατία το αίτημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να φυλακιστεί η διοίκηση του σωματείου στα Μέσα Μεταφοράς

 

ΠΕΝΕΝ

 

Καταγγέλλουμε ως πράξη τρομοκρατίας, εκφοβισμού και καταστολής την προσφυγή που έκανε η κυβέρνηση και το Υπουργείο Μεταφορών (μέσω της Διοίκησης της ΣΤΑΣΥ) ζητώντας όχι μόνο να κηρυχθεί ως παράνομη η απεργία τους (στάση εργασίας στα πλαίσια του ΕΚΑ) για την κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο ΣτΕ στις 10/5/2022 αλλά και την φυλάκιση των μελών των Διοικήσεων των Σωματείων τους!

Ο αντιδραστικός – εκτρωματικός νόμος Χατζηδάκη (4808/21) τίθεται για πολλοστή φορά ως εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης για να χτυπηθούν οι δίκαιοι αγώνες και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Από αυτή την πλευρά αποκτά ξεχωριστή σημασία η συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων για την κατάργηση αυτού του αντεργατικού νόμου όπως επίσης και το υπόλοιπο αντεργατικό θεσμικό νομοθετικό πλαίσιο.

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους δεν πρέπει να κάνουν κανένα βήμα πίσω στην διεκδίκηση των αιτημάτων τους ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και τον εντεινόμενο αυταρχισμό της.

Να προχωρήσουν αποφασιστικά – αγωνιστικά τον αγώνα για υπογραφή ΣΣΕ και την λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας και του πληθωρισμού που λεηλατούν το εργατικό τους εισόδημα!

Αναγνώστηκε 347 φορές

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.