Καταδικάζουμε τις αντιδημοκρατικές προσαγωγές!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη, 17 Μαϊος 2022 18:17 Συντάκτης: ΠΕΝΕΝ
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Καταδικάζουμε τις αντιδημοκρατικές προσαγωγές!

ΠΕΝΕΝ

 

Όχι στην καταπάτηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων!

 

Κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στις 13/5 που έκανε το Σωματείο Οδηγών Δίκυκλων ΣΒΕΟΔ σε κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής, σε επιχείρηση της ασφάλειας 25 μέλη του Σωματείου αναίτια και βίαια οδηγήθηκαν σε προσαγωγή στο αστυνομικό τμήμα στο Μαρούσι!

Μέσα σε αυτούς ήταν μέλη του συνδικαλιστικού σχήματος RADICAL I.T καθώς και μέλος του Δ.Σ του ΣΕΤΗΠ.

Η αγωνιστική κινητοποίηση έγινε ως αντίδραση σε αυθαίρετη και εκδικητική απόλυση εργαζομένου τρεις μέρες νωρίτερα.

Οι άθλιες και αντεργατικές επιλογές της εργοδοσίας αποτελούν συνήθη πρακτική όπως και η παραβίαση των εργατικών και συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ και τους ασφαλίτες οι οποίοι από κοινού επιχειρούν να καταστείλουν την οργανωμένη συνδικαλιστική δράση και τους αγώνες των εργαζομένων για τα δικαιώματα τους!

Η βία, η τρομοκρατία και η καταστολή ούτε θα εμποδίσουν, ούτε θα αναστείλουν τους εργατικούς αγώνες και προφανώς ο εργοδοτικός και κυβερνητικός αυταρχισμός θα πέσει στο κενό.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων και καλούμε τα συνδικάτα να καταδικάσουν την νέα επιχείρηση καταστολής.

Αναγνώστηκε 648 φορές

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.