28.8 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι «ωφελούμενοι» θα ωφεληθούν από τον αγώνα όλων των εργαζομένων – Υπουργείο: «Εξετάζουμε αλλαγές»

 

Πλήρη δικαιώματα, που απορρέουν από τη συλλογική σύμβαση των ΟΤΑ, διεκδικούν για τους εργαζόμενους της «κοινωφελούς εργασίας» σωματεία εργαζομένων στους Δήμους, ζητώντας να σταματήσουν τα προγράμματα υπερεκμετάλλευσης των ανέργων. Καλούν ακόμα σε συμμετοχή στην απεργία στις 12 Νοεμβρίου.

 

 

Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης πραγματοποίησαν τα Δ.Σ. των σωματείων εργαζομένων στους Δήμους Βύρωνα, Ηλιούπολης, Καισαριανής την Τρίτη 27 Οκτωβρίου.

 

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων καταλόγισαν ευθύνες στην κυβέρνηση για την καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας, και τόνισαν την ανάγκη να καταργηθούν τα προγράμματα υπερεκμετάλλευσης των ανέργων. Απαίτησαν να εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση των ΟΤΑ και στους εργαζόμενους αυτούς. Επισήμαναν τα εργατικά ατυχήματα, τις ελλείψεις στα μέσα ατομικής προστασίας, την ανάγκη να αναγνωρίζονται οι άδειες με αποδοχές και όχι με επιμήκυνση του προγράμματος όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Ζήτησαν οι εργαζόμενοι στην «κοινωφελή εργασία» να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την πρώτη ημέρα εργασίας και να παίρνουν επίδομα ανεργίας με την λήξη του προγράμματος. Απαίτησαν πολιτικές που να  προωθούν τη μόνιμη σταθερή εργασία για να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών των Δήμων.

 

Οι εκπρόσωποι του υπουργείου αναγνώρισαν τα προβλήματα που υπάρχουν και την καταπάτηση της υφιστάμενης εργατικής νομοθεσίας, και επισήμαναν ότι το υπουργείο επανεξετάζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα και θα υπάρξει νέα νομοθετική παρέμβαση για το θέμα.

 

Είχε προηγηθεί κινητοποίηση στο Δήμο Βύρωνα και συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου όπου μετά από  παρέμβαση του σωματείου εργαζομένων και έντονη συζήτηση πάρθηκε απόφαση που αναγνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι του προγράμματος παρέχουν υπηρεσίες στο Δήμο με γνήσιες συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ζητώντας από το Δήμαρχο και τα αρμόδια όργανα του Δήμου να εφαρμόσουν τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, να χορηγούνται κανονικές και ειδικές άδειες κλπ.

 

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα με ανακοίνωσή του απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στους προσωρινά εργαζόμενους με το πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας», αναφέροντας χαρακτηριστικά:

 

Η κατάκτηση του αυτονόητου δικαιώματος στην άδεια είναι η απαρχή για να εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στη βάρβαρη συνεχιζόμενη πολιτική των μνημονίων που κλιμακώνεται σήμερα από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το κεφάλαιο. Ήδη άρχισαν να βάζουν σε εφαρμογή το 3ο μνημόνιο και να ψηφίζονται οι πρώτοι εφαρμοστικοί νόμοι αφαίμαξης του λαού.

 

Η εργασία είναι δικαίωμα όλων και προϋπόθεση για αξιοπρεπή ζωή. ΜΗΝ συμβιβάζεστε με τα ψίχουλα που σας δίνουν μέσα από αυτά τα προγράμματα που καταπατούν κάθε έννοια εργατικού δικαιώματος και ανακυκλώνουν την ανεργία. ΜΗΝ συναινείτε σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική. Ορθώστε το ανάστημά σας, αντισταθείτε και μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο, τους ανέργους στην πόλη να βροντοφωνάξουμε:

 

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΕΡΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ.   

ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Ε. ΕΝΩΣΗΣ –  ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

 

Στις 12 Νοεμβρίου 2015 θα πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί το αγωνιστικό παρόν στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. Όλοι στους δρόμους.

 

Με ταξικούς αγώνες διάρκειας μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Μπορεί να ανατραπεί η βάρβαρη αντεργατική πολιτική Συγκυβέρνησης- Ε. Ένωσης – Κεφαλαίου.

 

ΟΧΙ στο τρίτο μνημόνιο που συνθλίβει τη ζωή μας.

 

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ