Ελπιδοφόρο μήνυμα από τους μαθητές 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020 13:48 Συντάκτης: Νέοι Νέες Πολιτικής Κίνησης για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ελπιδοφόρο μήνυμα από τους μαθητές 

 

Η επιστροφή στις τάξεις έγινε με το γνωστό πλέον μοτίβο που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση της ΝΔ για την επιστροφή στην κανονικότητά (τους). Ατομική ευθύνη των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών. Με επικοινωνιακά παιχνίδια, παγουρίνο και ακατάλληλες μάσκες επιδίωξε να καλύψει τη τρομερή ανικανότητα αλλά και πολιτική της επιλογή να μην ενισχύσει ουσιαστικά τη δημόσια υγεία.

Την ίδια στιγμή που σπαταλώνται μεγάλα χρηματικά ποσά για πολεμικούς εξοπλισμούς, οι μαθητές καλούνται να παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε τμήματα έως και 30 ατόμων γιατί φυσικά δε δίνεται ούτε ψίχουλο ώστε να γίνουν μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Το ίδιο ισχύει και όσον αφορά στις προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας καθώς και στην απουσία διενέργειας των αναγκαίων τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Από την πλευρά τους οι μαθητές έδωσαν ήδη την απάντηση τους. Με τις καταλήψεις να πολλαπλασιάζονται από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι και σήμερα (πάνω από 200 σε όλη την Ελλάδα) αλλά και με μαζικές πορείες σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, οι μαθητές και οι μαθήτριες δίνουν το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα αυτές τις μέρες. Έχουν πάρει στις πλάτες τους έναν αγώνα που πρέπει να γίνει κτήμα ολόκληρης της κοινωνίας. Τον αγώνα για τις ζωές μας απέναντι στα κέρδη τους.

Απέναντί τους βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή τα αστικά ΜΜΕ με μια χυδαία προσπάθεια να ταυτίσουν τα αιτήματα των μαθητών με το ανορθολογιστικό κίνημα των αρνητών μάσκας ενώ κράτος και αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πολλαπλές προσαγωγές και συλλήψεις μαθητών με κάποιους μάλιστα να απειλούνται ακόμη και με μηνύσεις.

Τα τελευταία γεγονότα, με γονείς να τραυματίζουν μαθητές που πραγματοποιούν καταλήψεις είναι παραπάνω από ανησυχητικά. Σε μια πραγματικότητα έξαρσης του κοινωνικού κανιβαλισμού και ενεργοποίησης των πιο φασιστικών αντανακλαστικών από μερίδες της κοινωνίας δεν μπορούμε να μείνουμε απλοί παρατηρητές.  Άλλωστε η πρόσφατη μνήμη δολοφονίας του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα κάθε άλλο παρά μας το επιτρέπει.

Οι μαθητικές καταλήψεις είναι μάχη όλων μας και ίσως η πιο σημαντική. Γιατί σε αυτή τη μάχη αποκρυσταλλώνονται οι δύο κόσμοι.  Από τη μία ο κόσμος του σκοταδισμού, της βαρβαρότητας και της παρακμής που εκπροσωπείται με διαφορετικό τρόπο τόσο από την κυβέρνηση της ΝΔ όσο και από το ανορθολογικό, ακροδεξιό ρεύμα το οποίο η ίδια ενισχύει μέσω της πολιτικής που έχει ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Από την άλλη ο κόσμος των μαθητών. Ο κόσμος όσων δε χωράνε στον παλιό, θέλουν ελευθερία, παλεύουν για ζωή. Ο δικός μας κόσμος, εμείς. 

Σ’ αυτόν τον αγώνα είμαστε ολόψυχα με τους μαθητές και τις καταλήψεις τους!

Απαιτούμε τώρα :

-15 μαθητές ανά τμήμα 

-Μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας.

-Αύξηση κτιρίων και υποδομών 

-Άμεση χρηματοδότηση της δημόσιας παιδείας. Λεφτά για τις ανάγκες του δημόσιου σχολείου και πανεπιστημίου και όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς!

-Σεβασμός στον αγώνα των μαθητών. Οι δήθεν «αγανακτισμένοι» που τραμπουκίζουν και επιτίθενται σε μαθητές θα μας βρουν απέναντί τους!

 

Νέοι Νέες Πολιτικής Κίνησης για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

Αναγνώστηκε 508 φορές

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.