Για μια Θεσσαλονίκη καθαρή από ναζιστικά σύμβολα! (βίντεο-φωτογραφίες)

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 09:14 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Για μια Θεσσαλονίκη καθαρή από ναζιστικά σύμβολα! (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Βίντεο και φωτογραφίες από την αντιφασιστική παρέμβαση της Πόλης Ανάποδα.

Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου χιλιάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης απαιτώντας μέτρα στήριξης της δημόσιας υγείας, των εργαζομένων και της κοινωνίας. Την ίδια στιγμή οι οπαδοί του υπόδικου νεοναζί Κασιδιάρη είχαν συγκεντρωθεί στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου και η περιοχή γύρω από το Βασιλικό Θέατρο γέμισε με ναζιστικά και εθνικιστικά σύμβολα (σβάστικες, κέλτικοι σταυροί). 

Τα ναζιστικά αυτά σύμβολα όχι μόνο παρέμειναν για πάνω από δύο εβδομάδες σε δημόσια θέα με την ανοχή των αρμόδιων αρχών, αλλά η αστυνομία επιτέθηκε σε αντιφασίστες/στριες που προσπάθησαν να τα σβήσουν, συλλαμβάνοντας μάλιστα 51 από αυτούς/ές.

Ως Πόλη Ανάποδα έχουμε ανυποχώρητη θέση ενάντια στον ναζισμό, τον φασισμό και τον εθνικισμό. Μαζί με δεκάδες άλλες συλλογικότητες και οργανώσεις παλεύουμε για μια πόλη ανοιχτή, στην οποία δεν χωράει το σκοτάδι, το μίσος και ο ρατσισμός. 

Για όλους αυτούς τους λόγους δεν μπορούσαμε να ανεχτούμε άλλο την παρουσία αυτών των συμβόλων και πήραμε την πρωτοβουλία να τα καθαρίσουμε εμείς το απόγευμα της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου. 

Επιπλέον,

  • Απαιτούμε την άμεση αθώωση των 51 διωκόμενων
  • Ενώνουμε τη φωνή μας με το αντιφασιστικό κίνημα δηλώνοντας ότι


Δεν είναι αθώοι – Οι ναζί στη φυλακή

      Θεσσαλονίκη πόλη αντιφασιστική

 

Αναγνώστηκε 660 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.