15 C
Athens
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβολιασμός χωρίς …ναι μεν αλλά, του Γρηγόρη Γεροτζιάφα

Πηγή: Facebook

Στην νέα φάση της επιδημίας διαθέτουμε την πείρα 12 μηνών
1. στην αντιμετώπιση της διασποράς του ιού
2. στην διάγνωση των πολιτών που έχουν μολυνθεί από τον ιό και στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων
3. στην διάγνωση του COVID-19 και την έγκαιρη ταυτοποίηση των ασθενών που βρίσκονται σε κίνδυνο επιδείνωσης της νόσου
4. στην θεραπεία του COVID-19

Σήμερα γνωρίζουμε οτι η αρρώστια και το θανατικό χτυπά τους φτωχούς συμπολίτες μας. Τσακίζει την υγεία και την κοινωνική θέση της εργατικής τάξης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Institut national de la statistique et des études économiques (INSEE) στην περίοδο 1 Μάρτη με 19 Απρίλη (δηλαδή στην κορύφωση του πρώτου κύματος) η αύξηση της θνητότητας σε εθνικό επίπεδο στην Γαλλία ήταν 26%, αλλά ήταν 90% στις μεγάλες πόλεις και 173% στην περιοχή Sein-Saint-Denis. Δηλαδή εκεί που ζει η εργατική τάξη. Εκεί που οι συνταξιούχοι εργάτες έχουν πιο επιβαρυμένη υγεία και οι εργατικές οικογένεις στοιβάζονται σε σπίτια των 50 τετραγωνικών μέτρων. Εκεί όπου οι εργάτες στοιβάζονται στο μετρό για να πάνε στην δουλειά και η αυστηρή εφαρμογή των μέτρων αποστασιοποίησης είναι πρακτικά αδύνατη. Εκεί όπου η μόλυνση του περιβάλλοντος ευνοεί την διασπορά του ιού και έχει χρόνια επίπτωση στην υγεία των πολιτών κάνοντάς τους όχι μόνο ευάλωτους στον ιό αλλά εύθραυστους στην επιδείνωση του COVID-19.
Σήμερα επιβεβαιώνεται αυτό που λέγαν οι παλιοί. Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Οι ακροδεξιές δυνάμεις ενισχύονται στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τα αντιλαϊκά και κατασταλτικά μέτρα πολλαπλασιάζονται πατώντας στον διάχυτο φόβο και στην κοινωνική παράλυση.

Σήμερα κάθε πολίτης έχει τρία καθήκοντα
1. Να εμβολιαστεί “χωρίς ναι μεν αλλά” όταν οι αρχές Δημόσιας Υγείας τον προσκαλέσουν να το κάνει και να διεκδικήσει την καθολικότητα του εμβολιασμού
2. Να εφαρμόζει τα μέτρα κοινωνικής και φυσικής απόστασης
3. Να απαιτήσει από το κράτος ως ανταπόδοση των θυσιών που έχει κάνει και ως φόρο τίμης στους νεκρούς και σακατεμένους από την επιδημία (α) την διεύρυνση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με την ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης (β) την ενίσχυση της δημόσιας Εκπαίδευση, (γ) την ενίσχυση της έρευνας.

Σήμερα, κάθε προοδευτικός πολίτης πρέπει

1. Να κλείσει τα αυτιά του στις κραυγές των αντιδραστικών που υπερτονίζοντας την “ασφάλεια” σκοπεύουν να ανακόψουν την πορεία του εμβολιασμού. Οι αντιδραστικοί γνωρίζουν καλά ότι η αποτελεσματικότητά του εμβολιασμού εξαρτάται από το ποσοστό του πληθυσμού που θα εμβολιαστεί. Σκοπός των αντιδραστικών είναι να σαμποταριστεί ο εμβολιασμός και να εδραιωθεί ο φόβος. Να γίνει μόνιμη η “αντικοινωνικότητα” που προκαλεί η επιδημία ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα ευνοήσουν την εγκαθίδρυση ολοκληρωτικών και φασιστικών καθεστώτων στην Ευρώπη

2. Να δει την ιστορία των εμβολιασμών και των λοιμωδών νοσημάτων όπου θα καταλάβει οτι η ανθρωπότητα κέρδισε το στοίχημα στον αγώνα κατά των επιδημιών γιατί από το 1918 και μετά (με την Σοβιετική Ένωση στην πρωτοπορία) εφάρμοσε καθολικούς εμβολιασμούς (με τεχνικές παρασκευής εμβολίων στις οποίες η προηγούμενη εμπειρία ήταν μηδενική, και με κλινικές μελέτες σε 1500 ανθρώπους πχ. στο εμβόλιο της influenza με εξασθενημένο ιό), με αντιικές θεραπείες (πχ θεραπείες με πλάσμα ασθενών) και με βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ζωής των εργαζομένων

3. Να ξανασκεφτεί και να συνειδητοποιήσει ότι μέσα σε 12 μήνες μπορέσαμε να έχουμε εμβόλιο, διαγνωστικές μεθόδους και θεραπευτικές στρατηγικές ακριβώς επειδή οι παγκόσμια επιστημονική πρωτοπορία δεν έπεσε στην παγίδα που έστησαν οι σκοταδιστές αρνητές της επιδημίας και οι φασίστες που εξισώνουν το COVID-19 με την γρίπη.
Η σκοταδιστική γραμμή ξεκίνησε με την άρνηση της επιδημίας και της βαρύτητας την νόσου, εξελίχθηκε με μαξιμαλιστικές ψευδοδιεκδικήσεις στο πρώτο κύμα, με έμφαση στην ατομικότητα (έως και των δικαιωμάτων) και σήμερα εμφανίζεται με έμφαση στην « ασφάλεια » του εμβολίου και τα κέρδη των πολυεθνικών και με ψευδοδιλήμματα τύπου “εμβόλιο ή θεραπεία”
Όσοι, ακόμη και σήμερα, κάνουν το λάθος να ακολουθούν την εξελιγμένη σκοταδιστικής γραμμή, νομίζοντας ότι κύριος εχθρός είναι η κρατική καταστολή που συνεπάγεται το lockdown και τα κέρδη των φαρμακευτικών εταιριών, είναι καιρός να αναθεωρήσουν και να επανενταχθούν στο προοδευτικό ρεύμα.

Σήμερα καθήκον κάθε προοδευτικού πολίτη είναι

1. να γίνει πρωτοπόρος στην εκστρατεία του καθολικού εμβολιασμού του πληθυσμού.
2, να εργαστεί για να προστατευτεί η υγεία, η ζωή και η εργασία των ανθρώπων του μόχθου που παράγουν τον πλούτο της κοινωνίας..”

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ