Ο εμβολιασμός και η χασούρα, του Στέλιου Μερμίγκη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 08:52 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο εμβολιασμός και η χασούρα, του Στέλιου Μερμίγκη

Φεύγοντας το πρωί για το νοσοκομείο, η μάνα μου ρωτά με αγωνία για το πότε θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο γενικό πληθυσμό και αν χρειάζεται το εμβόλιο αυτό να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο όπως αυτό της γρίπης. Αφού της αραδιάζω κάποια αδρά δεδομένα για την διαδικασία και τον αριθμό των εμβολίων που είναι μέχρι ώρας διαθέσιμα της απαντώ ότι μάλλον θα χρειαστεί να το κάνουμε κάθε χρόνο. Τότε μου λέει αφοπλιστικά "χαιρέτα μας τον πλάτανο" αφού μέχρι να εμβολιαστούν αυτοί που πρέπει θα έχει φύγει η χρονιά. Θυμάστε τα 2 εκατομμύρια εμβόλια το μήνα και τα χιλιάδες κέντρα εμβολιασμού που τα εξήγγειλαν οι υπουργοί σε συνεντεύξεις τύπου την ώρα που θρηνούσαμε δεκάδες νεκρούς την ημέρα; Ε! Ψέματα μας έλεγαν και την ίδια ώρα παίζοντας αυτό το χαρτί του εμβολίου αρνούνται εμμονικά να κάνουν οποιοδήποτε σχεδιασμό που να αφορά είτε την ενίσχυση όλων των δημοσίων δομών υγείας και την ουσιαστική εμπλοκή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας ειδικά αυτών της πρωτοβάθμιας περίθαλψης με την συμμετοχή κατά τη γνώμη μου και των ιδιωτών ελεύθερων επαγγελματιών, είτε μια διαφορετική και πιο σοβαρή επιδημιολογική προσέγγιση. 

Υ.Γ. Οι κυβερνώντες και οι ειδικοί από την πρώτη στιγμή της εμβολιαστικής διαδικασίας έχουν ενημερωθεί από τους επαγγελματίες υγείας που έχουν αναλάβει το καθήκον του εμβολιασμού ότι σε κάθε φιαλίδιο εμβολίου βγαίνουν έξι δόσεις και όχι πέντε που αναγράφονται. Με άλλα λόγια καθημερινά πετιούνται στην κυριολεξία εκατοντάδες δόσεις εμβολίων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε ανθρώπους. Αν αληθεύει το δημοσίευμα του politico ότι η χώρα μας παρήγγειλε λιγότερες δόσεις εμβολίων από αυτές που της αναλογούσαν μήπως τότε να φροντίσει τουλάχιστον να αναπροσαρμόσει τις οδηγίες για τις δόσεις που περιέχονται στα φιαλίδια όπως ακριβώς έγινε και από τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκου μπας και μειώσουμε τη χασούρα;

 

 

Αναγνώστηκε 421 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.