μένουμε Ευρώπη (κάγκελα παντού)

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 10:15 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι) 

τα βάζουμε με τις εξοργιστικές δηλώσεις και πρωτοβουλιές των αυστριακών υπουργών, της κυβέρνησης της Ουγγαρίας ή εκείνης της ΠΓΔΜ. Καλά κάνουμε. Είναι εξοργιστικές όντως, είναι απάνθρωπες. Ο πραγματικός ένοχος όμως αυτής της ριζικής, της αβάσταχτης απανθρωπιάς είναι κατά κύριο λόγο η πολιτική της Γερμανίας και της Κομισιόν:

 

χωρίς ουσιαστικά οικονομικά μέτρα για την αξιοπρεπή υποδοχή των προσφύγων σε όλη την Ευρώπη, που θα σήμαιναν στην ουσία ανατροπή της υπάρχουσας νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής, ο μόνος δρόμος είναι η φρίκη.

 

Το ευρωπαϊκό κεφάλαιο έχει αποφασίσει με πάθος και σθένος (και διαθέτει κάμποσο) ότι το «προσφυγικό» θα «αντιμετωπιστεί» μόνο με τρόπους που θα φέρνουν κέρδη ή τουλάχιστον θα αποτρέπουν ολοφάνερα ζημίες. Ό,τι άλλο αποκλείεται. Και αν χρειαστεί (ή αν τύχει) πνίγεται (πεθαίνει από πείνα ή κρύο ή αρρώστιες, εκτελείται) κάπου ανάμεσα στο Αλέππο, τη Λέσβο και την Ειδομένη.

 

υγ. πρόσφατες εκτιμήσεις υποδεικνύουν ότι το ΑΕΠ της Γερμανίας, η οποία το 2015 παρουσίασε πλεόνασμα 19,4 δισ. (ομοσπονδιακά ταμεία, κρατιδιακά ταμεία, δήμοι και κοινότητες και ασφαλιστικά ταμεία), επωφελήθηκε και από την παρουσία των προσφύγων: δημόσιες επενδύσεις, αύξηση της κατανάλωσης κυρίως το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

 

Σ.

 

 

 

 

Αναγνώστηκε 2005 φορές Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 20:25
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.