Ο ΧΥΤΑ Φυλής γεμίζει και ο αγώνας συνεχίζεται

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 10:37 Συντάκτης: ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Βαθμολογήστε το άρθρο
(1 ψήφος)
Ο ΧΥΤΑ Φυλής γεμίζει και ο αγώνας συνεχίζεται

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την 1/2/23 συζήτηση στο ΣτΕ των αιτήσεων ακύρωσης για την περιβαλλοντική αδειοδότηση της ΟΕΔΑ Φυλής που είχαν καταθέσει από τις 30/7/2021 50 συμπολίτες μας και ο δήμος Πετρούπολης.

Εν τω μεταξύ κάθε μέρα που περνά 5.000 τόνοι σκουπιδιών οδηγούνται στην εγκατάσταση της Φυλής μολύνοντας το περιβάλλον και βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στη δυτική Αθήνα – Αττική.

Στην εγκατάσταση της Φυλής, κάθε μέρα που περνά, συντελούνται περιβαλλοντικά και οικονομικά εγκλήματα και το κράτος και η περιφέρεια Αττικής αδιαφορούν. Κουκουλώνονται περιβαλλοντικά εγκλήματα, για να μη μάθουν οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας - Αττικής τι συμβαίνει δίπλα στα σπίτια τους.

Και ο νέος ΧΥΤΑ που κατασκευάστηκε στην εγκατάσταση της Φυλής μετά το 2019 γεμίζει με ταχύτατους ρυθμούς  με αποτέλεσμα η Αττική να κινδυνεύει περισσότερο από ποτέ με μια κολοσσιαίων διαστάσεων κρίση σκουπιδιών.

Την ίδια ώρα στο νέο περιφερειακό σχέδιο (ΠΕΣΔΑ) που «μαγειρεύει» εδώ και 3 χρόνια ο κ. Πατούλης δεν προβλέπεται κανένας νέος χώρος υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων.

Η εγκατάσταση της Φυλής θα εξακολουθεί για πολλές γενιές ακόμα να αποτελεί «μνημείο περιβαλλοντικού μακελειού , αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».

Το κλείσιμο της εγκατάστασης της Φυλής πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των κατοίκων της δυτικής πλευράς Αττικής και όχι μόνο.

Το ΟΧΙ στον περιβαλλοντικό- κοινωνικό ρατσισμό σε βάρος της δυτικής Αττικής , πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των κατοίκων της Αττικής .

 Ο αγώνας συνεχίζεται!

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας
oxixytafilis.blogspot.com - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - f/b: Δυτικό Μέτωπο

 

 

Αναγνώστηκε 306 φορές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.