Ο καπιταλισμός τρέφεται πλέον απο τις σάρκες του

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο, 06 Δεκεμβρίου 2014 10:46 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Την Παρασκευή 5 Δεκέμβρη, η πρόεδρος του Δ.Ν.Τ. Κ.Λαγκάρντ, σε ομιλία της στο Σαντίαγκο της Χιλής, τόνισε τρία ζητήματα:

 

1. Αναφερόμενη στην παγκόσμια οικονομία, επεσήμανε ότι υπάρχει κίνδυνος να κολλήσει σε αυτό που έχει αποκαλέσει «νέα μέτρια» κακή ανάπτυξη και ελλιπή δημιουργία θέσεων εργασίας.

 

2. «Οι ΗΠΑ φαίνεται πως ακολουθούν σταθερά μια πορεία ανάκαμψης, ωστόσο οι προοπτικές της Ευρωζώνης είναι αβέβαιες και αυτές της Κίνας έχουν παγώσει».

 

3. «Χρειαζόμαστε μια νέα δυναμική πολιτική», υπογράμμισε.

 

Την ίδια ημέρα η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ) αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τον ρυθμό ανάπτυξης της χώρας έως το 2016. (Πρακτορείο Bloomberg.)

 

Ο προβλεπόμενος ρυθμός ανάπτυξης για το 2015 μειώνεται στο μισό, στο 1% από το 2% που ήταν η πρόβλεψη του Ιουνίου, ενώ για το 2016 μειώνεται στο 1,6% από 1,8%. Για το 2014 προβλέπεται αύξηση του γερμανικού ΑΕΠ κατά 1,4% από 1,9% τον Ιούνιο. «Εάν οι τιμές του αργού πετρελαίου παραμείνουν σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα για μία μακρά χρονική περίοδο, η ανάπτυξη το 2015 και το 2016 μπορεί να είναι υψηλότερη κατά 0,1% έως 0,2% για κάθε χρόνο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ Γενς Βάιντμαν, ο οποίος πρόσφατα αποκάλεσε «μίνι πακέτο στήριξης» το χαμηλότερο κόστος ενέργειας.

 

Αυτό φυσικά που δεν λέει η κ. Λαγκάρντ είναι πως η εικόνα αυτή της σαθρής, εύθραυστης, αναιμικής και κυρίως αντιδραστικής ανάπτυξης - με υψηλά ποσοστά ανεργίας, διαρκώς μειούμενα δημόσια αγαθά, νέου τύπου καταστολή μιας συνεπώς συρρικνούμενης αστικής Δημοκρατίας - θα είναι η μόνιμη εικόνα του καπιταλισμού ο οποίος, σαν τα γερασμένα μαλάκια, τρέφεται πλέον από τις ίδιες του τις σάρκες!

 

 

 

Αναγνώστηκε 2960 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.