13.8 C
Athens
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαθήματα πατριδογνωσίας, του Θανάση Σκαμνάκη


 

Το  σημερινό άρθρο είναι μάθημα πατριδογνωσίας. Ορίζει, ούτω πως, το τι είναι η πατρίδα μας (μην είν’ οι κάμποι, τ’ άσπαρτα ψηλά βουνά;…), τι είναι η δημοκρατία

 

μας (μην είν’ τα κόμματα, η Βουλή, ο Μητσοτάκης;…), τι είναι ο κόσμος εδώ και έξω, ποια είναι η εποχή μας. Ο ήχος των όπλων και ο ορυμαγδός των ψευδών ειδήσεων προλαβαίνει και σκεπάζει (ή τουλάχιστον έτσι προσπαθεί και νομίζει) τις δυσοσμίες μιας πολιτικής που από καιρό σαπίζει μέσα σε αυστηρά περιφραγμένους χώρους.

 

Δεν έχει νόημα να σχολιάσω τα τόσο γνωστά στους παροικούντες την αριστερή Ιερουσαλήμ γεγονότα. Κάποτε διάβασα σχόλιο ενός λογοτέχνη-σχολιαστή, κακός και στις δυο ιδιότητες αλλά με μεγάλη κάλυψη από τα δημόσια και ιδιωτικά συστήματα προβολής, στο οποίο «αποκάλυπτε» τις θεωρίες συνωμοσίας τις οποίες ανακαλύπτουν συνεχώς οι αριστεροί, όπως π.χ., όπως έγραφε, πως η κυβέρνηση δέχεται εντολές της ΕΕ σχετικά με τη διαχείριση του χρέους!.. Κι έτσι τον έφερα στο νου μου καθώς διάβασα πριν μερικές ημέρες μια θεωρία συνωμοσίας από έναν υπεράνω υποψίας δημοσιογράφο και αναλυτή.

 

Πρόκειται περί ενός άρθρου που έγραψε ο Μανώλης Κοττάκης στην εφημερίδα «Εστία»  με τίτλο:« Ὁ κ. Σαμαρᾶς μετάνιωσε καί δέν στηρίζει πλέον τόν κ. Μητσοτάκη»

 

 Όπου λόγος γίνεται για τη διένεξη Σαμαρά-Μητσοτάκη στο συνέδριο (και όχι μόνο) της ΝΔ, και με την ευκαιρία βγήκαν από τη ντουλάπα όλοι οι φυλαγμένοι σκελετοί της εκλογής του Κυριάκου στην αρχηγία. Καθώς η ρήξη είναι βαθιά και, προφανώς κατά την κρίση κάποιων, μη αντιστρεπτή, τα συμβάντα μπορούν και πρέπει να εκτεθούν με ακρίβεια αλλά χωρίς τα ονόματά τους, και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.   

 

Είναι παρόντες,  ο τραπεζίτης, ο αμερικανός της πρεσβείας, οι καναλάρχες, ο εγκάθετος λαγός, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ο τότε πρωθυπουργός και νυν αρχηγός της αντιπολίτευσης και εν τέλει ο εντεταλμένος αρχηγός, ο οποίος και γίνεται εν συνεχεία πρωθυπουργός, να προωθήσει τα συμφέροντα όλων των παραπάνω.

Στο άρθρο αναλυτικά αναφέρεται:  «ο τραπεζίτης που διέθεσε το call center της τράπεζάς του για να στηθεί εκεί το στρατηγείο του πρωθυπουργού, από το οποίο γίνονταν δεκάδες τηλέφωνα προς τα μέλη του κόμματος…, ο υψηλόβαθμος Αμερικανός διπλωμάτης που παρότρυνε υπερφιλόδοξο πολιτικό να κατέλθει υποψήφιος αρχηγός, προκειμένου να σπάσει το καραμανλικό μπλοκ σε συγκεκριμένη περιοχή, πράγμα το οποίο επετεύχθη…, οι δύο επιχειρηματίες καναλάρχες, οι οποίοι αμέσως μετά τον πρώτο γύρο, όταν είδαν ότι η επιλογή τους απέτυχε, ρώτησαν τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ποιον να στηρίξουν οι θύρες τους, και εκείνος μέσω αντιπροσώπου υπέδειξε τον κύριο Μητσοτάκη…, τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ενέγραψαν μαζικά 10.000 μέλη του κόμματός τους στη Νέα Δημοκρατία υπέρ του κυρίου Μητσοτάκη. (Μόνο ο κύριος Βενιζέλος άφησε πρόσφατα μια αιχμή.)…, οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας που ανέλαβαν την έκδοση των αποτελεσμάτων – ούτε η πρώτη, του Νοεμβρίου, που τίναξε στον αέρα τις εκλογές όταν ο Μεϊμαράκης προηγείτο με 50%, ούτε η δεύτερη, του Ιανουαρίου, η οποία στο παρελθόν είχε συλληφθεί να παρακολουθεί τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή…, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε τα «μαγικά» του στην τελική ευθεία και αδρανοποίησε κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, πολιτικά του παιδιά, που επιθυμούσαν συγκεκριμένη εξέλιξη. Κάποτε θα μάθουμε γιατί έγινε λευκή απεργία και από ποιους την τελευταία εβδομάδα».

Μάθαμε επίσης πως τα λόμπι της κυρίαρχης τάξης φτιάχνουν και κόμματα άμα θέλουν για να κάνουν τη δουλειά τους, όπως το «Ποτάμι» που το έφτιαξαν το 2014 για να κόψουν ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Και επιβεβαίωσαμε με το άρθρο, αυτό που ξέραμε, αλλά άλλο είναι να το ακούς από «μέσα», πως ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε τον Κυριάκο για αρχηγό έναντι αδρής αμοιβής, τουτέστιν να απαλλαγεί από το σκάνδαλο Novartis, όπερ και εγένετο, και να διοριστεί επίτροπος στην Ε.Ε., το οποίο δεν έγινε γιατί η θέληση της Μέρκελ ήταν ο Μαργαρίτης Σχοινάς, κι έτσι ο πρώην αρχηγός σήκωσε το εθνικό μπαϊράκι για τα Σκόπια και για το Αιγαίο. 

 

Είναι δε τα πράγματα τόσα σοβαρά που ο καλός αρθρογράφος προβλέπει πολιτικές διεργασίες, πιθανόν και εξελίξεις στο χώρο της Δεξιάς και ακροδεξιάς.

 

Έτσι λοιπόν, ενημερωθήκαμε από πρώτο χέρι πως γίνεται κανείς αρχηγός στη ΝΔ. Και για να πάμε και πιο πίσω, ας θυμηθούμε πως ακριβώς ο τότε μεγαλοεκδότης (όχι μόνος του) έκανε το Σαμαρά «αποστάτη» και εν συνεχεία αρχηγό κόμματος, το πως το σύμπλεγμα των ίδιων κύκλων τον έκανε αρχηγό της ΝΔ, το πως η πρεσβεία που παρακολουθούσε μαζί με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ανέτρεψε τον Κώστα Καραμανλή, το πως σε γενικές γραμμές το πολιτικό προσωπικό μετατρέπεται σε προσωπικό ειδικών υπηρεσιών στον ωραίο δημοκρατικό μας κόσμο.

 

Έτσι που να μην απορούμε γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί στις ΗΠΑ βάσεις, κι άλλες βάσεις και διευκολύνσεις κι ό,τι τους χρειάζεται των ανθρώπων…

 

Κι έτσι καταλαβαίνουμε καλύτερα γιατί ο Αλέξης Τσίπρας ψηφίζει, απέχει και εν πάση περιπτώσει δεν προκαλεί, κάνει το κόμμα πιο χυλό απ’ ό,τι ήταν, στην προσπάθεια να πάρει εγκρίσεις από τις μερίδες που εκδίδουν τα σχετικά πιστοποιητικά κυβερνησιμότητας, προκειμένου να ανέβει στις δημοσκοπήσεις και κάποια στιγμή να διεκδικήσει και πάλι την πρωθυπουργία.

 

Προφανώς όλα τα παραπάνω δεν προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση. Είναι όμως, η διάθεση αποκαλύψεων που έχει σημασία.

 

Και σε κάθε περίπτωση είναι χρήσιμες πληροφορίες για να μαθαίνουν οι ανυποψίαστοι πως ακριβώς λειτουργεί αυτή η περίφημη δυτική δημοκρατία.   

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ