13.8 C
Athens
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτικό ζόμπι η Αγγλίδα πρωθυπουργός Λιζ Τρας, του Αλέκου Αναγνωστάκη


 

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις η δημοτικότητα της πάλλεται ανάμεσα στο 10% και στο 9%! Μια εβδομάδα νωρίτερα ήταν κοντά στο 15%.

Σύμφωνα επίσης με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το Σαββατοκύριακο 15-16/10, το 53% των ερωτηθέντων δήλωσε στο ινστιτούτο Ipsos ότι θα πρέπει να παραιτηθεί, με μόλις το 20% να εκφράζει αντίθετη άποψη.

Πρόκειται για τη νέα πρωθυπουργό της Αγγλίας, Λιζ Τρας της οποίας προς ώρας έχουν παραιτηθεί δυο υπουργοί (οικονομικών και εσωτερικών) και η υπεύθυνος κομματικής πειθαρχίας.

Πάλιωσε στο μήνα επάνω σε τέτοιο βαθμό ώστε δημοσιεύματα του στυλ «Η, πολιτικά, ζωντανή-νεκρή του Λονδίνου!» ή πως «ως περιφερόμενο πτώμα πασχίζει να κρατηθεί στο πόστο της», να προσπερνιόνται ως … φυσιολογικά.

Η οποία συνεχίζει να υπάρχει ως πρωθυπουργός επειδή με βάση τους κανονισμούς δεν έχει δικαίωμα η Βουλή να άρει την ψήφο εμπιστοσύνης που της έδωσε πριν περάσουν 100 μέρες!

Να σημειωθεί πως ο επικεφαλής της Ryanair Μάικλ Ο’ Λίρι – αποκαλύπτοντας διεργασίες στην υψηλή αγγλική αστική τάξη – συνέκρινε την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Βρετανία με «τροχαίο δυστύχημα» που προκλήθηκε από το δημοψήφισμα της χώρας υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2016. «Ο μίνι προϋπολογισμός ήταν μια είδους θεαματική αποτυχία της γενικότερης έννοιας του Brexit», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη, προσθέτοντας ότι το πρώτο πράγμα που χρειάζεται η Βρετανία είναι μια λογική εμπορική συμφωνία με την ΕΕ.

Ο ίδιος εκτίμησε πως η Τρας θα μείνει «χωρίς δουλειά σε μία ή δύο βδομάδες», επισημαίνοντας πως «ο μίνι προϋπολογισμός ανατράπηκε… άρα βρίσκεται στη θέση της αλλά όχι στην εξουσία». 

Τι άλλο μπορεί να συμπεράνει κανείς όταν στις 23 Σεπτέμβρη είχε ανακοινώσει την οικονομική της πολιτική που προέβλεπε ήπια λιτότητα ή ακριβέστερα ήπιες αυξήσεις κάτω φυσικά από την παραγωγικότητα, την αύξηση του ΑΕΠ και τον πληθωρισμό. Σε τρεις εβδομάδες αλλάζει κατά 180 μοίρες. Ο ίδιος ο νέος υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ, ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή πως δεν είναι σε θέση να δεσμευθεί για αύξηση των συντάξεων ανάλογα με το επίπεδο του πληθωρισμού τον Απρίλη όπως αναμενόταν.

Βρετανία: Πυρ ομαδόν κατά της Λιζ Τρας

Η Τρας ανατρέπει το ανακοινωθέν πρόγραμμα καταρρακώνοντας την όποια εμπιστοσύνη προς την κυβέρνησή της. 

Αν γράφονται αυτές οι γραμμές είναι για να υπογραμμίσουν μια γενικευόμενη πολιτική κατάσταση – αντανάκλαση των κοινωνικών διεργασιών και στην Αγγλία-σε η οποία υποβόσκει σε όλες σχεδόν τις ανεπτυγμένες χώρες της Δύσης. Η δημοτικότητα και των άλλων ευρωπαίων ηγετών οδηγείται σε ανάλογα αποτελέσματα.

Το βλέπουμε στα τεκταινόμενα στην Γαλλία και το χάος που προέκυψε με τις αποφάσεις των Δυτικών για τις κυρώσεις στην Ρωσία, οι οποίες έφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Οι εξελίξεις στην Αγγλία, οι δηλώσεις Σόιμπλε στη Γερμανία που προέτρεπαν τους Γερμανούς να φορέσουν διπλό πουλόβερ τον χειμώνα, οι δηλώσεις Μακρόν πως μπαίνουμε σε μια εποχή δυσεκπλήρωτων κοινωνικών αναγκών αντικατοπτρίζουν τη συμπυκνωμένη εικόνα μιας φθαρμένης και ανήμπορης πλέον, ιμπεριαλιστικής «ευρωπαϊκής γριάς» που επί αιώνες «μεγαλούργησε» πίνοντας το αίμα των λαών της και των ανθρώπων του μισού πλανήτη.

Και τώρα έφτασε στα όρια της δίχως πλέον ισχυρές δυνατότητες θετικής ανατροφοδότησης και ανανέωσης…

  

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ