28.8 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτική δήλωση αποχώρησης από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και νέας στράτευσης στο Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο


Συμμετείχαμε συνειδητά ως ιδρυτικά στελέχη στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μαζί με χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, θεωρώντας το πρόγραμμα, τη μετωπική διάθεση και τη μαχητική παρουσία της μια ελπιδοφόρα κατάκτηση για το λαό και τη νεολαία στην πάλη ενάντια στην ευρωμνημονιακή επίθεση και το νεοφασισμό με μια νέα αντικαπιταλιστική προοπτική.

Δυστυχώς, αυτή η προοπτική μετατράπηκε σταδιακά, από γραμμή μετωπικής πάλης των εργαζομένων, σε γραμμή διαχωρισμού και σεχταρισμού. Έτσι, εξαντλήθηκε η αρχική ορμή της και μαζί με τις ευθύνες των άλλων, μεγαλύτερων δυνάμεων της Αριστεράς, δεν κατάφερε να συμβάλει ώστε να αποτραπεί η ενσωμάτωση του λαού στον ΣΥΡΙΖΑ και η υποταγή στην ΕΕ, με τελικό αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος για τη ρεβανσιστική και βάρβαρη αντιλαϊκή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Σήμερα, από ζωντανή «ΑΝΤΑΡΣΥΑ των μελών» μετατράπηκε σε μια τριχοτομημένη  «ΑΝΤΑΡΣΥΑ των πλατφορμών», που ενώνεται σε ένα όνομα για πιθανή εκλογική χρήση. Δεν ταιριάζει κάτι τέτοιο στην ιστορία και τους αγωνιστές της.

Κανείς δεν μπορεί να χαίρεται για αυτή την αρνητική εξέλιξη. Έχουμε κι εμείς σημαντικές ευθύνες που έχουν ανάγκη από μια ουσιαστική αυτοκριτική. Όμως, η ζωή και η ταξική πάλη δεν κάνουν διάλλειμα. Μας αναγκάζουν να ανιχνεύσουμε και να ανοίξουμε νέους δρόμους για την Αριστερά, την αντικαπιταλιστική και επαναστατική προοπτική, για τον κομμουνισμό του 21ου αιώνα, ενάντια στον καταστροφικό καπιταλισμό και ιμπεριαλισμό της εποχής μας. Ώστε να αναγεννηθεί ένα καινούριο κίνημα για νικηφόρα αντίσταση και κατακτήσεις, για ένα μέτωπο της μισθωτής εργασίας με τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, τις δημοκρατικές και αντιπολεμικές τάσεις, τις γυναίκες και τη μαχόμενη οικολογία.

Για αυτούς τους λόγους, στρατευόμαστε στην Πολιτική Κίνηση ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, που κάνει τα πρώτα, δύσκολα αλλά ελπιδοφόρα βήματα, αναζητώντας ένα νέο πρόγραμμα εργατικής στρατηγικής και τακτικής, συμβάλλοντας, μαζί με άλλες δυνάμεις και αγωνιστές/τριες, στη δημιουργία μιας μεταβατικής κομμουνιστικής οργάνωσης προς το αναγκαίο κόμμα της εποχής μας.

Όχι αυτοαναφορικά, αλλά μέσα στην πάλη για μια πολιτική συμμαχία της ασυμβίβαστης Αριστεράς, που εμφανίζεται ως προοπτική με την ίδρυση της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, τον περασμένο Ιούλιο. Σε αυτή τη συμμαχία μπορεί και πρέπει να συμβάλει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ταυτόχρονα, δίνουμε το παρόν και θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε από κοινού με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΛΑΕ, της ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ και ανένταχτων, στο μετωπικό και μαχητικό περιφερειακό σχήμα της Δυτικής Μακεδονίας, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ (ΑΡΣΥ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, που με τη δράση του έχει ταράξει τα νερά στην περιοχή μας.

Σοφία Αντωνακάκη,

Κώστας Ασαλουμίδης,

Σπύρος Κωνσταντινίδης,

Στέφανος Πράσσος

Κοζάνη 18/1/ 2022

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ