Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη να τους τσακίσουμε!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 15:47 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Τρεις μέρες πριν τις εκλογές, επάνω στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο Μιχαλολιάκος δηλώνει ότι η Χρυσή Αυγή αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για το συγκεκριμένο έγκλημα.

 

Έρχεται μια μέρα πριν κλείσουν δύο χρόνια από εκείνη τη μέρα, και έχουμε την κυνική ομολογία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, στο ραδιόφωνο του Ρίαλ, ότι αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Τρεις μέρες πριν τις εκλογές και ενώ η δίκη τους βρίσκεται σε εξέλιξη! Τρεις μέρες πριν τις εκλογές που καλούν έναν μουδιασμένο και ματαιωμένο λαό να διαλέξει κυβέρνηση και αντιπολίτευση!

 

Έρχεται μια μέρα που ανοίγει τα χαρτιά του ο φασισμός, με κύριο και πιο επιθετικό πυλώνα πολιτικής έκφρασης τη Χρυσή Αυγή, που διεκδικεί για άλλη μια φορά την τρίτη θέση στις εθνικές εκλογές. Γιατί είναι εμφανές ότι το ρεύμα που συγκροτείται γύρω από το φασιστικό κόμμα είναι σταθερό, χωρίς ιδιαίτερες απώλειες. Επίσης είναι εμφανές ότι ενόψει της έκβασης της δίκης οι χρυσαυγίτες είναι σε ανοιχτή διαπραγμάτευση με το κράτος. Και διαπραγματεύονται το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον τους καθώς το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να σταθεροποιηθεί ούτε με τη μνημονιακή δεξιά ούτε με τη μνημονιακή αριστερά, αφού ένας ολοκληρωτικός καπιταλισμός δεν μπορεί να εξαλείψει τη φτώχεια, την ανέχεια, κι υπάρχει ακόμα εθνική ταπείνωση και πλήρης καταπάτηση ακόμα κι αυτών των κουτσουρεμένων θεσμών της αστικής δημοκρατίας.


Έρχεται μια μέρα που ο αρχηγός του φασιστικού ναζιστικού κόμματος παριστάνει τον τιμωρό για τα εγκλήματα σε βάρος του λαού επικαλούμενος περιστατικά ασυλίας και προστασίας όλων των οικονομικών δολοφόνων που έχουν στελεχώσει κυβερνητικούς σχηματισμούς αλλά και τον κρατικό μηχανισμό. Κι αυτό ακριβώς αναδεικνύει ότι τα ζητήματα τιμωρίας και καταδίκης των υπεύθυνων για το μεγάλο οικονομικό και πολιτικό έγκλημα που συντελείται σε βάρος του λαού δεν είναι αμελητέα, όχι τόσο γιατί λύνεται έτσι το πρόβλημα αλλά γιατί ακριβώς ένας ολόκληρος λαός που ταπεινωμένος βλέπει να του κλέβουν τη ζωή χρειάζεται όσο ποτέ μια αίσθηση δικαίωσης. Και αυτή τη δύσκολη μάχη, μπορεί και οφείλει να τη δώσει ολοκληρωτικά και σε όλα τα επίπεδα, μέχρι το τέλος, μόνο η επαναστατική αριστερά μαζί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα.


Η καθημερινή και ανυποχώρητη πάλη σε όλους τους χώρους δουλειάς, σπουδών και διαβίωσης για τα ζητήματα επιβίωσης και δημοκρατίας - κομμάτι των οποίων είναι και η αντιφασιστική πάλη - μαζί με τη μέγιστη συσπείρωση δυνάμεων, είναι αναγκαία συνθήκη για να σταθεί ο πολύπαθος κόσμος της εργασίας, ανεργίας, νεολαίας και εκμετάλλευσης στα πόδια του. Για να αποκτήσουν οι λέξεις αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια ξανά το πραγματικό τους νόημα και να μην παραμείνουν στη συλλογική συνείδηση σα γραφικά συνθήματα πολιτικών απατεώνων που πρόδωσαν μια ελπίδα που δεν ήρθε ποτέ. Για να προετοιμαστούμε μπροστά στις μελλούμενες συγκρούσεις και να χαράξουμε επιτέλους την αφετηρία των μεγάλων και αποφασιστικών μαχών που έχουμε να δώσουμε, όπως κι αν εμφανιστεί ο εχθρός.

 

Π. Γ.

 

 

Αναγνώστηκε 2805 φορές Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 23:23
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.