Αυταρχισμός και παράνομες πρακτικές από την Διοίκηση του Ασκληπιείου Βούλας.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 11:38 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στην Διοίκηση του Ασκληπιείου Βούλας την Τετάρτη 12/10/2016 στις 9.00π.μ. στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου.

 

 Ο Διοικητής του νοσοκομείου Βούλας στην προσπάθεια του να εφαρμόσει πάση θυσία της επιταγές της κυβέρνησης στον χώρο της υγείας  χρησιμοποίει τρόπους και μεθόδους που αποβλέπουν στην τρομοκράτηση των εργαζομένων .

 

 Σε συνεδρίαση της διοίκησης  του νοσοκομείου   καθύβρισε τον εκπρόσωπο των εργαζομένων  γιατί άκουσον άκουσον δεν έδωσε θετική ψήφο σε κάποια από τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, εγκαλώντας τον μάλιστα για τα πολιτικά του φρονήματα.

 

Έχει όμως και συνέχεια.  Ο κύριος αυτός  με αφορμή ένα ασήμαντο περιστατικό παράνομου παρκαρίσματος  εξω από το νοσοκομείο, και πάλι δημιούργησε επεισόδιο με φωνασκίες και ύβρεις σε βάρος εργαζομένων ,  δίνοντας  στην συνέχεια  εντολές για την έκδοση διοικητικών πράξεων με τις οποίες μετακινούνται η προϊσταμένη του Τμήματος Επιστασίας στο Τμήμα Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και η προϊσταμένη των Τ.Ε.Ι. στο Τμήμα Πρωτοκόλλου και καθαιρείται η μέχρι την ημέρα εκείνη προϊσταμένη του Τμήματος Πρωτοκόλλου.

 

 Η Ενέργεια αυτή, όπως σημειώνει το Σωματείο στην ανακοίνωση του, είναι  «Πράξεις καταφανώς παράνομες που συνιστούν προφανή τρομοκρατική δίωξη των συναδέλφων μας και έρχονται σε ευθεία σύγκρουση τόσο με τις διατάξεις του Ν. 4369/2016 (Περί προϊσταμένων) όσο και τις διατάξεις της ισχύουσας συνδικαλιστικής νομοθεσίας. ( για την μη δίωξη λόγω συνδικαλιστικής δράσης)

 

Οι συγκεκριμένες πρακτικές δεν είναι φυσικά ξεκομμένες  από την γενικότερη πολιτική της Κυβέρνησης στον χώρο της υγείας όπως σημειώνει στην ανακοίνωση του το σωματείο εργαζομένων:

 

«Αυτό το νέο ήθος που εγκαινιάζει το Υπουργείο Υγείας στις διοικήσεις των Νοσοκομείων δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από την γενικότερη πολιτική κατάσταση και την προσπάθεια της κυβέρνησης να φτιάξει το δικό της κράτος με ρεβανσισμό και αυταρχισμό. Η συνολική επίθεση στα δικαιώματα και ελευθερίες, το ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου δεν μπορεί να γίνει με το γάντι! Τα μνημόνια που υπέγραψε η Κυβέρνηση ετοιμάζουν ένα πραγματικά ζοφερό μέλλον για τους εργαζόμενους και το λαό, όπου για να επιτευχθεί απαιτείται να νιώθει ο κάθε ένας μόνος του και αδύναμος απέναντι στην εξουσία ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις, καταθλιπτικοί και απογοητευμένοι άνθρωποι που δεν θα μπορούν καν να ονειρευτούν ένα διαφορετικό μέλλον…… Καταγγέλλουμε την Κυβερνητική πολιτική λιτότητας – περικοπών και εγκαλούμε το Υπουργείο Υγείας για τον επιπλέον λόγο της αυταρχικής, αντιδημοκρατικής και αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του Διοικητή.»

 

Ν.Γ

Αναγνώστηκε 2043 φορές Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 23:23
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.