Εναλλακτικά Νόμπελ Φυσικής,της Μαριάννας Τζιαντζή

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 12 Μαϊος 2017 13:02 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Όταν οι Δυτικοευρωπαίοι ζούσαν σκαρφαλωμένοι σε δέντρα, περίπου σαν τις μαϊμούδες, εμείς οι Έλληνες παίρναμε βραβεία Νόμπελ το ένα μετά το άλλο. Τουλάχιστον αυτό συμπεραίνει κανείς μαθαίνοντας ότι, σύμφωνα με το ριάλιτι επιβίωσης Survivor, πέντε Έλληνες φυσικοί έχουν τιμηθεί με Νόμπελ.

 

 

Αυτή την απάντηση έδωσε ένας παίχτης,  όταν ρωτήθηκε για τον αριθμό των Ελλήνων που έχουν πάρει Νόμπελ Φυσικής. Ένας άλλος παίχτης, που συμμετείχε στο ίδιο αγώνισμα γνώσεων, απάντησε «δύο» κι έχασε. Η παραγωγή θεώρησε σωστή απάντηση το «πέντε», προφανώς εφαρμόζοντας το νέο δόγμα του επιτελείου του Τραμπ περί «εναλλακτικών γεγονότων», δηλαδή ότι δεν υπάρχει μία και μοναδική αλήθεια. Με αυτόν τον νεολογισμό απάντησε μια σύμβουλος του Τραμπ, στη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής, όταν οι εικόνες έδειχναν ότι την ημέρα της ορκωμοσίας του στην Ουάσιγκτον το πλήθος ήταν πολύ μικρότερο από ό,τι είχε συγκεντρωθεί την ημέρα της ορκωμοσίας του Ομπάμα, στον ίδιο τόπο πριν οκτώ χρόνια.

 

 Αργότερα, ο παρουσιαστής του ριάλιτι ζήτησε συγνώμη για το «λάθος», μόνο που εδώ δεν πρόκειται περί λάθους αλλά περί τερατώδους άγνοιας και μάλιστα συλλογικής, αφού η εκπομπή προβάλλεται μονταρισμένη και όχι σε απευθείας σύνδεση. Πολλά μάτια πρέπει να είδαν τους πέντε Έλληνες νομπελίστες Δεν βαριέστε. Έτσι κι αλλιώς, ζούμε σε μια πειραγμένη πραγματικότητα. Σε άλλο σύμπαν ζει ο Αλ. Τσίπρας, που πανηγυρίζει για το νέο κτηνώδες μνημόνιο, σε άλλο ο λαός που αναστενάζει. Η νέα συμφωνία έχει εναλλακτικές αναγνώσεις.

 

Με την ίδια ριαλιτική λογική, σωστή θα μπορούσε να θεωρηθεί και η απάντηση ότι «δεν υπάρχει Νόμπελ Φυσικής». Τουλάχιστον στον Άγιο Δομίνικο και στο τηλεοπτικό και ιντερνετικό σύμπαν στο οποίο εθελοντικά βυθίζονται εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας. Ίσως γιατί το υπαρκτό μας σύμπαν γίνεται όλο και πιο αβάσταχτο.

Αναγνώστηκε 1877 φορές Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 23:24
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.