Ο Αλέξης Τσίπρας μένει Ευρώπη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016 14:20 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναπαράγει το κυρίαρχο αφήγημα περί ακροδεξιάς στροφής του αγγλικού λαού.


 

 

Ως τώρα ξέραμε ότι ο πρωθυπουργός έμενε στην Κυψέλη; Τον ακούμε να επαίρεται ότι σπίτι του είναι η Ευρώπη, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή η Ευρωζώνη… Είναι η αφέλεια του αγνού επαρχιώτη που ανακαλύπτει την πρωτεύουσα («Ο Θύμιος από τα Τρίκαλα») ή η ματαιοδοξία του νεόπλουτου που επιζητεί την είσοδό του στα σαλόνια των παλαιόπλουτων;

 

Όχι. Αν ήταν ένα από τα δύο, ή και τα δύο, θα ανήκε σ’ εκείνη την ανθρώπινη κατηγορία που ανέδειξε θεατρικά ο Μολιέρος. Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει το μικρομεγαλίστικο αστικό μεγαλοϊδεατισμό της εξάρτησης και της υποτέλειας. Ταυτίζεται με τον σκληρό πυρήνα της γερμανικής Ευρώπης και έτσι αναλύει, στο διάγγελμά του, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία.

 

Αναπαράγει το κυρίαρχο αφήγημα περί ακροδεξιάς στροφής του αγγλικού λαού. Ενστερνίζεται την εικόνα του Φαράζ σαν τον γνήσιο εκφραστή του Βrexit. Αναλύει τις δημοκρατικές διαδικασίες με την οπτική της δικής του λαθροχειρικής αξιοποίησης του «ΟΧΙ» του περασμένου καλοκαιριού. Κρατάει το ίσο, ως «αριστερός» ψάλτης, στην κυρίαρχη προπαγάνδα της αγοραίας καπιταλιστικής κυριαρχίας.

 

Το παιδί απ’ την Κυψέλη ή διατηρεί σουίτα στις Βρυξέλλες ή νομίζει ότι συνομιλώντας με τη Μέρκελ γίνεται από βοηθός επάρχου συγκλητικός.


 

Γ. Μ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναγνώστηκε 2419 φορές Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 23:24
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.