Πολιτικές ήττας και κατακερματισμού στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 08:23 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πολιτικές ήττας και κατακερματισμού στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

ΔΗΛΩΣΗ ΜΗ ΚΑΘΟΔΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ

 

Η Αριστερή Παρέμβαση Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα (ΑΡ.ΠΑ.) ιδρύθηκε ως αυτοδιοικητικό ενωτικό σχήμα της αντικαπιταλιστικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς. Ως ιδρυτικό στόχο είχε τη σύγκλιση σε τοπικό επίπεδο όσων «αναζητούν μια άλλη Αριστερά, ικανή να εμπνεύσει και να ενώσει στα πεδία των κοινωνικών αναμετρήσεων και τολμηρών αναζητήσεων». Η πορεία της ΑΡ.ΠΑ. από το 2010, με τις αδυναμίες και τις ελλείψεις της, υπήρξε αναμφίβολα συνεπής, επιδραστική και θετική.

 

Η επιλογή των σημερινών επικεφαλής να «στενέψει» η ΑΡ.ΠΑ. και να μετατραπεί σε ένα όχημα καταγραφής συγκεκριμένων μόνο οργανώσεων, ως περιφερειακή παράταξη ενός κεντρικοπολιτικού μετώπου, φανερώνει μια στενή κομματική λογική που αναιρεί την μέχρι τώρα πορεία της ΑΡΠΑ. Ιδιαίτερα, σε μια περίοδο που χρειάζεται πάνω απ’ όλα μια ενωτική πολιτική συγκέντρωσης των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, με αρχές και πρόγραμμα, για την αντιμετώπιση της διαρκούς και στοχευμένης επίθεσης σε βάρος του λαού και της νεολαίας.

 

Η επικράτηση της επιλογής αυτής οδήγησε στη ματαίωση οποιουδήποτε δημόσιου διαλόγου για τη δημιουργία ενός ενωτικού, αριστερού, ριζοσπαστικού και αποτελεσματικού περιφερειακού σχήματος που θα αμφισβητούσε τη μονοκρατορία της παράταξης Κατσιφάρα στην Περιφέρεια, θα έθετε στο στόχαστρο τις μνημονιακές κομματικές παρατάξεις, την πολιτική της «ανάπτυξης» προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων και όχι των εργαζομένων, τη φτώχεια και την ανεργία, τα σχέδια κυβέρνησης, ΕΕ και ΝΑΤΟ για την περιοχή μας. Με τις επιλογές αυτές, βρισκόμαστε σήμερα μπροστά σε ένα κατακερματισμένο τοπίο της Αριστεράς στην Περιφέρεια. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ακόμα χαμένη ευκαιρία. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

 

Για τους παραπάνω λόγους εμείς, ιδρυτικά μέλη και υποψήφιοι και της Αριστερής Παρέμβασης-Αντικαπιταλιστικής Κίνησης στη Δυτική Ελλάδα όλα τα προηγούμενα χρόνια, πιστεύουμε ότι η ΑΡ.ΠΑ. που υπηρετήσαμε δεν υπάρχει πια. Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούμε να στηρίξουμε εκλογικά με την υποψηφιότητά μας στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές την πολιτική της ήττας και του κατακερματισμού.

 

Η στάση μας αυτή είναι ταυτόχρονα δήλωση διαμαρτυρίας αλλά και παρακαταθήκη για το μέλλον, για μια ουσιαστική απόπειρα ανασυγκρότησης της ενωτικής ριζοσπαστικής Αριστεράς στον τόπο μας πριν αλλά κυρίως μετά τις κάλπες.

 

Δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε ενεργοί στην προσπάθεια συγκρότησης και στήριξης ενωτικών μάχιμων αυτοδιοικητικών σχημάτων σε δήμους στη Δυτική Ελλάδα, στους αγώνες, στα τοπικά κινήματα και στη συζήτηση για μια σύγχρονη, μάχιμη και χρήσιμη για το λαό αριστερά.

 

Αλέξανδρος Αναγνωστάκης, Φυσικός

Γεωργία Δίπλα, Εργαζόμενη στον επισιτισμό

Ηλέκτρα Καλαϊτζοπούλου, Υπ. Διδάκτωρ Βιοχημείας, μέλος ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Χρήστος Καλλίνικος, Λογιστής

Γιώτα Καραγεώργου, Ιδιωτική Υπάλληλος

Κωνσταντίνος Κοντοθανάσης, Φοιτητής Ηλ. Μηχανικός

Νίκος Κωστόπουλος, Μηχανικός Η/Υ

Γιώργος Λιάγκος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, μέλος ΠΓ ΛΑΕ

Παναγιώτα Μπιλιανού, Μηχανικός Η/Υ

Άγγελος Σκόνδρας, Γεωπόνος

Γιώργος Σουβαλιώτης, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Συντονιστής ΛΑΕ Αχαΐας

Κατερίνα Χαμηλάκη, Αρχαιολόγος, πρώην Περιφερειακή Σύμβουλος ΑΡ.ΠΑ.

4 Απριλίου 2019

 

Αναγνώστηκε 1634 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.