Δυνάμεις καταστολής στην ΑΣΟΕΕ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 14:48 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δυνάμεις καταστολής στην ΑΣΟΕΕ

Αυτή την ώρα φοιτητές και φοιτήτριες βρίσκονται πολιορκημένοι από τις δυνάμεις καταστολής εντός της ΑΣΟΕΕ. Από χθες οι πρυτανικές αρχές προχώρησαν στο αυθαίρετο λοκ αουτ της σχολής μέχρι και τις 17 Νοέμβρη, παρά και την προγραμματισμένη συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου για το Πολυτεχνείο.

Φοιτητές που προσπάθησαν να μπουν στη σχολή το πρωί δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ με ξύλο και δακρυγόνα. Μαρτυρίες κάνουν λόγο για ορισμένες προσαγωγές. Από την επίθεση των ΜΑΤ υπήρξαν κάποιοι τραυματίες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ μάλιστα καταγγέλλεται ότι επί ώρα παρεμποδίζονταν από την αστυνομία το ΕΚΑΒ να πλησιάσει το χώρο. Φοιτητές και κόσμος συγκεντρώνεται αυτή τη στιγμή έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Μετά από πιέσεις τα ΜΑΤ αποχώρησαν προσωρινά από το προαύλιο και παραμένουν έξω από τη σχολή.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιβάλλει το δόγμα της καταστολής και της τρομοκρατίας για να χτυπήσει τις δημοκρατικές ελευθερίες και το φοιτητικό κίνημα. Αυτή τη «δημοκρατία» και τη «νομιμότητα» υπερασπίζονται, αυτό είναι το όραμα της κυβέρνησης για τα πανεπιστήμια: σχολές κλειστές με λοκ άουτ και δυνάμεις καταστολής να τις φυλάνε και να επιτίθεται σε όποιον αμφισβητεί την αντιλαϊκή πολιτική τους.  

Στέλνουν μήνυμα σε όποιον σηκώνει κεφάλι, σε όλο το λαϊκό κίνημα.

Κάτω τα χέρια από το άσυλο! Να μην περάσει η τρομοκρατία τους!

 

Αναγνώστηκε 1052 φορές Τελευταία τροποποίηση Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 14:53
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.