Ελληνικό: Έγκλημα με τα λεφτά των εργαζομένων

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 12:36 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ελληνικό: Έγκλημα με τα λεφτά των εργαζομένων

 

 

Γραφείο τύπου του «Σύγχρονου Κομμουνιστικού Σχεδίου»

Μόνο αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει η είδηση για την  επίτευξη συμφωνίας δανειακής χρηματοδότησης ύψους έως 880 εκατ. ευρώ με τις τράπεζες Eurobank και Πειραιώς που ανακοίνωσε η Lamda Development ώστε να ξεκινήσει η επένδυση στο Ελληνικό, η «ναυαρχίδα» της ανάπτυξης.

Αποκαλύπτεται με τον πιο κυνικό τρόπο η λογική των «μεγάλων επενδύσεων» και των «μεγάλων επενδυτών» και μάλιστα στην πιο διαφημισμένη εκδοχή τους, στην «Ελληνική Ριβιέρα». Υποτίθεται πως θα εισέρρεαν στη χώρα δισεκατομμύρια δολάρια και με αυτό το επικοινωνιακό επιχείρημα καταστρατηγήθηκαν Σύνταγμα και νόμοι που αφορούσαν το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, επιδιώχθηκε η συναίνεση της κοινωνίας σε ένα περιβαλλοντικό, εργασιακό και πολιτιστικό έγκλημα.

Τελικά, μοναδικός «επενδυτής» απέμεινε ο κ. Λάτσης. Σύμφωνα με τις  εξαγγελίες των κυβερνήσεων, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ, κατά την πρώτη 5ετία του έργου  η εταιρεία του, Lamda Development, θα προχωρούσε σε επένδυση 1,07 δισ. ευρώ. Με τη σκανδαλώδη συμφωνία τα χρήματα αυτά τα έχει εξασφαλίσει ήδη από δάνεια! Συγκεκριμένα 850 με 880 από τις ελληνικές τράπεζες (συν τον …ΦΠΑ!) και 150 εκατ. ευρώ από την έκδοση ομολογιακού δανείου! Από ελληνικές τράπεζες που ανακεφαλαιώθηκαν με χρήματα των ελλήνων εργαζομένων!

Την είδηση έσπευσαν να προβάλλουν με πανηγυρικούς τόνους τα ίδια συστημικά μέσα που χρόνια τώρα κορόιδευαν απροκάλυπτα την ελληνική κοινωνία και κατασυκοφαντούσαν συλλογικότητες και αγωνιστές/τριες που αντιστέκονταν στο συντελούμενο έγκλημα.

Ως «Κομμουνιστικό Σχέδιο» διαφωνούμε από θέσεις αρχής με τέτοιες επενδύσεις που καταστρέφουν το περιβάλλον και προβάλλουν ως προοπτική μια χώρα απέραντο Καζίνο με εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους. Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τον προσανατολισμό αυτόν: Πλέον οι «επενδυτικοί» βασιλιάδες είναι γυμνοί, πρόκειται απλά για συνεχιστές των παραδόσεων του ελληνικού κεφαλαίου, από τον Συγγρό μέχρι τους δοσίλογους μαυραγορίτες της Κατοχής και τους επιχειρηματικούς συνεργάτες της χούντας. Συνεχίζουν να ληστεύουν   τον φυσικό πλούτο της χώρας και αυτόν που παράγουν οι εργαζόμενοι. 

Φυσικά, όπως πάντα, με την αγαστή συμφωνία των αστικών κυβερνήσεων. Στην περίπτωση του Ελληνικού είναι τεράστιες οι ευθύνες ΟΛΩΝ των μνημονιακών κυβερνήσεων. Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στο έγκλημα αυτό και πρέπει να καταδικαστούν στη συνείδηση της κοινωνίας. Είναι ανάγκη να υπάρξει πανελλαδική κινητοποίηση ενημέρωσης, να σπάσει η ιδεολογική τρομοκρατία που ασκούν, και σε αυτήν την περίπτωση, τα κυρίαρχα μέσα.

Το «Κομμουνιστικό Σχέδιο» στηρίζει τον αγώνα των επιτροπών κατοίκων, των επιστημονικών φορέων και των σωματείων εργαζομένων του ΥΠΠΟΑ. Να μην επιτρέψουμε να συντελεστεί αυτό το ασύλληπτων διαστάσεων έγκλημα, να γίνει το Ελληνικό σύμβολο της αθλιότητας του ελληνικού κεφαλαίου και των πολιτικών του εκφραστών.

 

 

Αναγνώστηκε 1170 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.