15 C
Athens
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΝΔ διώκει και ποινικοποιεί το δικαίωμα στον αγώνα, της Αγγελικής Βατικιώτη

 

Το όργιο καταστολής και αυθαιρεσίας που έχει λάβει χώρα από την αρχή της εβδομάδας με επίκεντρο την ΑΣΟΕΕ είναι πρωτόγνωρο.

Τη Δευτέρα, ειδικός φρουρός ντυμένος με πολιτικά βγάζει όπλο και απειλεί πως θα το χρησιμοποιήσει σε φοιτητές εντός του προαύλιου χώρου της σχολής. Τα ΜΜΕ τον καλύπτουν γράφοντας ότι τυχαία βρέθηκε εκεί, ενώ με την παρουσία του απέδειξε ότι η Ασφάλεια έχει στήσει ξανά «σπουδαστικό» και μας παρακολουθεί.

Την Τρίτη, άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ έπειτα από τη ρίψη χημικών μπαίνουν μέσα στη σχολή και κάνουν σωματικούς ελέγχους και ελέγχους ταυτότητες σε όσους φοιτητές προσπαθούν να βγουν από το κτίριο. Αποδεικνύουν έτσι ότι ο συνάδελφός τους την προηγούμενη μόνο τυχαία δε βρέθηκε εκεί.

Την Τετάρτη, οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ απαντούν με μια μαζικότατη γενική συνέλευση που καταδικάζει όλα τα περιστατικά αυθαιρεσίας και καταστολής από πλευράς της αστυνομίας, η οποία κάνει καθημερινά επιδείξεις ισχύος στους φοιτητές. Ο Φοιτητικός Σύλλογος ΑΣΟΕΕ από κοινού με άλλους φοιτητικούς συλλόγους που είχαν λάβει απόφαση, ξεκινούν μια πορεία από τη σχολή έως τη ΓΑΔΑ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα παραπάνω περιστατικά.

Η προκλητικότητα της ΕΛ.ΑΣ. όμως δεν είχε όριο, καθώς δε δίστασε για τρίτη συνεχόμενη μέρα να προβεί σε αδικαιολόγητη βία προς τους διαμαρτυρόμενους. Όχι απλώς έγινε ρίψη χημικών και κρότου λάμψης προς το συγκεντρωμένο πλήθος, αλλά και μηχανάκια της ομάδας ΔΕΛΤΑ έπεφταν προς τους φοιτητές με σκοπό να διαλύσουν το σώμα της πορείας. Όσοι κατέφυγαν δε προς το μετρό, είχαν την «τύχη» να τους γίνει ρίψη χημικών και μέσα στον κλειστό χώρο του μετρό όπου κρατούνταν εγκλωβισμένοι αφού είχε δοθεί εντολή να μη διέρχονται συρμοί για να τους παραλαμβάνουν, ενώ έξω από το μετρό τους περίμενε η αστυνομία.

Εντωμεταξύ, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε συλλήψεις «στα τυφλά» από το πλήθος, με αγέλες αφιονισμένων αστυνομικών να απομονώνουν διαδηλωτές και να τους συλλαμβάνουν. Μεταξύ των συλληφθέντων, βρίσκονται άτομα γνωστά για τη συνδικαλιστική τους δράση στο χώρο των σχολών τους. Φοιτητές και αγωνιστές που αποδεικνύουν το ήθος τους με τον καθημερινό τους αγώνα και συνδικαλιστική δράση βρίσκονται αντιμέτωποι με ανυπόστατες κατηγορίες για αδικήματα όπως αντίσταση κατά της αρχής, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια, σωματικές βλάβες και απόπειρες σωματικής βλάβης σε αστυνομικούς, οπλοφορία και οπλοχρησία κλπ. Μάλιστα, ο αυταρχισμός ήταν τόσο έντονος ώστε και την Πέμπτη 27/02, στα δικαστήρια όπου οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν για να τους απαγγελθούν κατηγορίες, η αστυνομία παρεμπόδισε ακόμα και τους γονείς των συλληφθέντων να δουν από κοντά τα παιδιά τους. Ναι, αυτή η αστυνομία που την ίδια μέρα έβριζε «κωλότουρκους» τους νησιώτες στη Χίο, κ.α.

Η πρόσφατη εμπειρία από την εκδίκαση των συναδέλφων και συναγωνιστών για τα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ της 11ης Νοεμβρίου, έδειξε ότι η αστυνομία δε διστάζει να κατασκευάσει επίπλαστες κατηγορίες για να οδηγήσει στα δικαστήρια αγωνιστές, όταν αυτοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή διεκδικήσεων και στέκονται με θάρρος απέναντι στο άδικο και την κρατική αυθαιρεσία.

Η κυβέρνηση προσπαθεί στοχοποιώντας αγωνιστές και τοποθετώντας τους στο ειδώλιο του κατηγορούμενου απέναντι σε ένα στημένο μηχανισμό συκοφάντησης και ψυχολογικής εξάντλησης, να κάμψει αυτούς και εν γένει το φοιτητικό και λαϊκό κίνημα. Οι άνθρωποι που παλεύουν για τις ιδέες και τα ιδανικά τους όμως, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν και είναι αυτοί που με το σθένος τους αποδεικνύουν καθημερινά τη σαθρότητα αυτού του σάπιου πολιτικού συστήματος.

Στεκόμαστε αλληλέγγυα στο πλευρό όσων αδίκως κατηγορούνται και διώκονται για τους αγώνες και τις ιδέες τους.

Δεν πτοούμαστε απ΄ την επίθεση του κράτους και συνεχίζουμε τον αγώνα μας.

Την απάντηση θα δώσει το μαζικό κίνημα μέσα κι έξω από τις σχολές από κοινού μαζί με όσους αγωνίζονται ενάντια στο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Βρούτση, ενάντια στην μετατροπή των νησιών σε κλειστές φυλακές, για μια άλλη κοινωνία χωρίς καταπίεση κι εκμετάλλευση. 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ