Καταγγελία του Συντονισμού Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων για την καταστολή στις 6 Δεκέμβρη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2020 19:50 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Καταγγελία του Συντονισμού Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων για την καταστολή στις 6 Δεκέμβρη

 

Χαιρετίζουμε τους διαδηλωτές και διαδηλώτριες που σε όλη την Ελλάδα τίμησαν την ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα. Η κυβέρνηση της ΝΔ για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες απαγόρευσε κάθε συγκέντρωση άνω των τριών ατόμων σε όλη την επικράτεια, δείχνοντας ξανά ότι αντιμετωπίζει το Σύνταγμα ως ξεσκονόπανο. Οι συνεχείς απαγορεύσεις του νόμιμου, δίκαιου και συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των συναθροίσεων, δεν συνοδεύεται από κανένα υγειονομικό κριτήριο και μόνο στόχο έχουν την τρομοκράτηση του λαού και την περαιτέρω περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών.

 

Η απαγόρευση και αυτή τη φορά, έσπασε στον δρόμο και δυνάμεις της μαχόμενης αριστεράς και του κινήματος επιχείρησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη του δολοφονημένου 15χρονου μαθητή. Στο κέντρο της Αθήνας αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Συντονισμού, από κοινού με άλλες δυνάμεις επιχειρήσαμε να προσεγγίσουμε το σημείο δολοφονίας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συνδικαλιστών, διανοουμένων και καλλιτεχνών. Η αστυνομοκρατία ωστόσο, που είχε περικυκλώσει κάθε στενό γύρω από την περιοχή των Εξαρχείων δεν επέτρεψε ούτε σε μεμονωμένα άτομα να προσεγγίσουν, με χαρακτηριστικές τις εικόνες ανδρών των ΜΑΤ να εμποδίζουν γυναίκες παίρνοντάς τους τα λουλούδια που κρατούσαν. Κάθε απόπειρα οργανωμένης προσπάθειας συγκέντρωσης, διαλύθηκε από τις δυνάμεις καταστολής.

 

Το μένος των δυνάμεων καταστολής δεν σταμάτησε εκεί, αλλά συνεχίστηκε με δεκάδες προσαγωγές διαδηλωτών, ανάμεσα στους οποίους και δικηγόρων, συνδικαλιστών και εκλεγμένων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας, στους προσαχθέντες συναγωνιστές και συντρόφους του ΝΑΡ, του ΣΕΚ, του ΚΚΕ ( μ- λ) και κάθε άλλης δύναμης. Απαιτούμε τη διαγραφή κάθε προστίμου και την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων, καμία προσαγωγή να μην μετατραπεί σε σύλληψη.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει.

Αναγνώστηκε 573 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.