ΔΕΘ 2021: Εμπαιγμός της νεολαίας -υποσχέσεις για συνέχιση της σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 10:03 Συντάκτης: Νέοι-Νέες για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
ΔΕΘ 2021: Εμπαιγμός της νεολαίας -υποσχέσεις για συνέχιση της σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής

 

Την ώρα που το κέντρο της Θεσσαλονίκης βρισκόταν μπροστά στις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός παρουσίασε τα φετινά οικονομικά μέτρα. Όπως κάθε άλλη χρονιά, έτσι και τώρα οι εξαγγελίες και η φτωχή παροχολογία προς την κοινωνία συνεχίστηκαν. Αυτή τη φορά βέβαια, η νεολαία αποτέλεσε το επίκεντρο των πρωθυπουργικών εξαγγελιών. Σε μια προφανέστατη προσπάθεια προεκλογικού χαρακτήρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθηκε να προσεταιριστεί το κοινωνικό στρώμα που τον αμφισβητεί περισσότερο, την ίδια στιγμή που η κυβέρνησή του έχει στραφεί εναντίον του με κάθε πιθανό τρόπο: από την ΕΒΕ, την Τράπεζα Θεμάτων και το πετσόκομμα 40.000 υποψηφίων φοιτητών από τα ΑΕΙ μέχρι την καταστολή και τις κατηγορίες ότι «οι νέοι διασπείρουν τον κορωνοϊό».

Μέσα από μια μάχη εντυπώσεων και προσπαθώντας να αντιστρέψει την φθορά που έχει επιφέρει η πολιτική της κυβέρνησης, η πρωθυπουργική ομιλία επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό σε εξαγγελίες σχετικά με τη νεολαία. Μόνο που οι εξαγγελίες κάθε άλλο παρά ουσιαστική βοήθεια αποτελούσαν. Ενδεικτικά, οι νέοι μέχρι 29 ετών που δεν έχουν ένσημα και προϋπηρεσία ανακοινώθηκε ότι θα «στηριχθούν» για ένα εξάμηνο με 1200 ευρώ όταν προσληφθούν για πρώτη φορά. Βέβαια το ποσό αυτό θα δοθεί εφ’άπαξ και το μισό θα πάει στους εργοδότες, ενώ δεν αποσαφηνίστηκε τί θα συμβεί με το πέρας του εξαμήνου. Στο ίδιο μήκος κύματος, οι νέοι κάτω των 29 δεν θα πληρώνουν ειδικά τέλη κινητής τηλεφωνίας και δεδομένων, ενώ οι εμβολιασμένοι έφηβοι 12 με 17 ετών θα λάβουν τη «μεγάλη ενίσχυση» των δωρεάν 50GB δεδομένων στα κινητά τους!

Αυτά, τη στιγμή που για τις αυξήσεις τιμών στα πιο βασικά είδη κατανάλωσης, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο και το ψωμί δεν έκανε καμία απολύτως αναφορά!

Ως αδαείς ιθαγενείς, λοιπόν, αντιμετωπίζει τη νεολαία ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αυτά τα μέτρα. Έχει την ψευδαίσθηση ότι με «χάντρες και καθρεφτάκια» θα μπορέσει να αντιστρέψει το αρνητικό για αυτόν και την κυβέρνησή του κλίμα, όπως προσπάθησε να κάνει και με το freedom pass στους νέους προκειμένου να επιταχύνει τον εμβολιασμό. Όμως ούτε τα νούμερα των εμβολιασμένων στις νέες ηλικίες ανέβηκαν, ούτε κατευνάστηκε η δυσαρέσκεια της νεολαίας.

Η δυσφορία της νεολαίας δεν διασκεδάζεται. Πολύ περισσότερο όταν η κυβερνητική πολιτική προμηνύοει μόνο ένα δυσοίωνο και δύσκολο μέλλον.

Απέναντι στην κοροϊδία της κυβέρνησης, η νεολαία πρέπει και μπορεί να βγει εκ νέου στο προσκήνιο. Με οργανωμένο και ενωτικό αγώνα, διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή και ένα διαφορετικό μέλλον. Για να μετατρεπεί η δυσαρέσκεια και η οργή σε μαζικό κίνημα διεκδίκησης  και νίκης!

Νέοι-Νέες για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

 

Αναγνώστηκε 152 φορές Τελευταία τροποποίηση Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 10:05

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.