16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία για τη αστυνομική εισβολή στα γραφεία της ΛΑΕ

 

 

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ

 

Η Αριστερή Πρωτοβουλία Διαλόγου και Δράσης καταγγέλλει την εισβολή στα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας και την επιχείρηση προσαγωγής πέντε φοιτητών, την ώρα που επέστρεφαν από τη μεγάλη αντιφασιστική πορεία για τα οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Οι αναίτιοι τραμπουκισμοί και το κυνηγητό φοιτητών, αλλά και η είσοδος, μέσα στη νύχτα, χωρίς ένταλμα και χωρίς παρουσία της δικαστικής αρχής σε γραφεία πολιτικού κόμματος της αριστεράς αποτελούν πρόκληση για κάθε αγωνιστή, κάθε προοδευτικό άνθρωπο και θυμίζουν μαύρες εποχές.

Ωστόσο, παρά τη βαρύτητα του γεγονότος, δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, ούτε κεραυνό εν αιθρία. Είναι η συνέχεια μίας πολιτικής που στηρίζεται στην ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής για να επιβάλλει τα πιο ακραία αντιλαϊκά, νεοφιλελεύθερα μέτρα. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει πολλές φορές δείξει το πραγματικό της πρόσωπο, βάζοντας στο στόχαστρο των δυνάμεων καταστολής τη νεολαία, αλλά και τις αριστερές, ριζοσπαστικές δυνάμεις, προβαίνοντας σε άγρια καταστολή διαδηλώσεων και κοινωνικών κινητοποιήσεων, κάνοντας εκατοντάδες συλλήψεις στο σωρό, στήνοντας κραυγαλέες σκευωρίες σε νέους και αγωνιστές. Είναι άλλωστε η κυβέρνηση που ψήφισε τον χουντικό νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων που, μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις νεολαίας και εργαζομένων, έχει μείνει στα χαρτιά.

Οι οργανώσεις και οι συλλογικότητες της αριστεράς, οι μαζικοί φορείς του κινήματος, οι πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών είναι αναγκαίο να καταγγείλουν το γεγονός και να απαιτήσουν να τεθεί όριο στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία. Ταυτόχρονα όμως είναι απαραίτητες οι κοινές πρωτοβουλίες και η κοινή δράση για την συνολική ανάδειξη της όξυνσης της καταστολής και του αυταρχισμού, την οριοθέτηση του δόγματος «νόμος και τάξη» και την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Το Προσωρινό Συντονιστικό    20.9.2021

 

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ