12.3 C
Athens
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Μιχαλολιάκος το είχε πει, του Βασίλη Λιόση

 

Ένα χρόνο πριν και αφότου η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε, ο Μιχαλολιάκος έκανε μία δήλωση στην οποία μάλλον δόθηκε μικρή σημασία. Ο αρχιναζιστής δήλωσε πως «θα γυρίσουμε εκεί που ξέρουμε καλύτερα. Στον δρόμο». Τι εννοούσε; Μα δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη ευφυΐα για να καταλάβει κάποιος το νόημα αυτής της δήλωσης. Από τη στιγμή που τα ηγετικά στελέχη της ΧΑ βρέθηκαν στη φυλακή και τα ποσοστά της έπεσαν (όχι τόσο όσο θα ήθελε ο δημοκρατικός κόσμος) ο Μιχαλολιάκος έδωσε το σύνθημα. Θα βρισκόμαστε στον δρόμο, θα τρομοκρατούμε, θα τραμπουκίζουμε, θα κυνηγάμε φοιτητές, εργάτες, δημοκράτες που αγωνίζονται. Άλλωστε η ΧΑ έχει συσσωρευμένη εμπειρία από τον προπηλακισμό των μελών του ΠΑΜΕ και από το κυνήγι ανήμπορων μεταναστών. Τι ήθελε να προκύψει από μία τέτοια δήλωση;

 

Πρώτο, ο Μιχαλολιάκος δήλωνε στα αφεντικά του πως η ΧΑ θα είναι παρούσα όπου χρειαστεί προκειμένου να διασπείρει τον φόβο και να ανακόπτει κινηματικές διαδικασίες. Η ΧΑ και τα όμορα σχήματα θα εξακολουθήσουν να είναι το πίτμπουλ του συστήματος.

 

Δεύτερο, δήλωνε πως δεν θα αφήσουν την ογκούμενη κοινωνική δυσαρέσκεια να πάει σε ριζοσπαστικούς δρόμους αλλά θα καρπωθούν ένα μέρος της οι νεοναζί.

 

Όλα τα παραπάνω αποδείχτηκαν περίτρανα  με τα χθεσινά και τα σημερινά γεγονότα στη Σταυρούπολη. Σήμερα ειδικά το πρωί η στάση των δυνάμεων καταστολής ήταν προκλητική για άλλη μια φορά ρίπτοντας χημικά στους αντιφασίστες διαδηλωτές. Το γεγονός ότι η ΧΑ χαιρέτισε με δήλωσή της την επίθεση ενάντια στους φοιτητές δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών. Η ΧΑ έχει αποφασίσει να ενισχύσει ή να δημιουργήσει τέτοια γεγονότα δικαιώνοντας, δυστυχώς, όσους φώναζαν πέρσι πως δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τον ναζισμό παρά τη θετική απόφαση του δικαστηρίου. Και ας μην ξεχνάμε πως η ΧΑ δεν είναι μόνη της. Υπάρχουν τα παρακλάδια του Λαγού και του Κασιδιάρη, υπάρχει η Ελληνική Λύση που προωθεί ρατσιστικές και εθνικιστικές απόψεις και η ΝΔ που έχει ενσωματώσει μεγάλο κομμάτι της ακροδεξιάς. Ποια, λοιπόν, τα συμπεράσματα από τα χθεσινά και σημερινά επεισόδια;

 

Τα ΜΜΕ θα συνεχίσουν είτε να καλύπτουν την αλήθεια είτε να προωθούν τις πρακτικές των νεοναζί. Χθες, τα περισσότερα εξ αυτών, παρουσίασαν «αθώους» μαθητές που δέχτηκαν επίθεση από φοιτητές ή μίλησαν για τα δύο άκρα.

 

Το αστικό κράτος έχει όρια στην αντιμετώπιση της πολιτικής σαπίλας του ναζισμού και φαίνεται ανάγλυφα από την προνομιακή μεταχείριση κρατουμένων της ΧΑ αλλά και από το γεγονός ότι δεν έλαβε κανένα απολύτως μέτρο για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και του εθνικισμού όλα αυτά τα χρόνια. Το αντίθετο. Με τον τρόπο του ενισχύει τέτοιες απόψεις.

 

Οι νεοναζί συνεχίζουν να κάνουν «κινηματική» δουλειά συσπειρώνοντας και οργανώνοντας τα πιο καθυστερημένα πολιτικά και λούμπεν στοιχεία. Θα δώσουν κι άλλες μάχες στον δρόμο γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως ο δρόμος είναι κομβικής σημασίας.

 

Οι ναζί δεν θα διστάσουν να βγάλουν και πάλι μαχαίρια όπως έκαναν άλλωστε στα χθεσινά επεισόδια.

 

Όσο διογκώνεται η κοινωνική δυσαρέσκεια τόσο θα εντείνεται η παρέμβασή τους.

 

Ο δημοκρατικός κόσμος δεν πρέπει να αφήσει ούτε τετραγωνικό εκατοστό στους δημόσιους χώρους στους νεοναζί. Αυτό απαιτεί συσπείρωση, ενότητα, μαζικότητα, εγρήγορση. 

Οι ναζί πρέπει να βρεθούν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας!

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ