Μαρτυρίες για τον Κώστα Τζιαντζή

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα, 23 Μαϊος 2022 10:33 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(3 ψήφοι)
Μαρτυρίες για τον Κώστα Τζιαντζή

Ο Κώστας Τζιαντζής ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος μιας εποχής που θέλησε και προσπάθησε και εν πολλοίς πέτυχε, να κάνει ξεχωριστά πράγματα. Δεν έγινε σταρ γιατί δεν ήταν αυτός ο στόχος του, ούτε ο προορισμός του, αλλά η συμβολή του στην ανάπτυξη του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος ήταν αποφασιστική.

 

Όπως ακόμη πιο αποφασιστική ήταν η συμβολή του, πολιτική, θεωρητική και πρακτική-οργανωτική στη διαμόρφωση ενός κομμουνιστικού ρεύματος της επαναστατικής ανασυγκρότησης την εποχή των μεγάλων διαψεύσεων. Προοιωνιζόταν μια νέα εποχή συγκλονιστικών αναμετρήσεων, για την οποία ήταν πεισμένος πως θα έρθει, αν και εκείνος αναχώρησε νωρίς, την Τρίτη 1/11/11, χτυπημένος καίρια από τον καρκίνο.

 

Ο Ναπολέων Ροντογιάννης, ένα από τα πρόσωπα του αντιδικτατορικού αλλά και του μετέπειτα κινήματος είχε την πολύτιμη ιδέα να αποτυπώσει σε βίντεο με τίτλο Κώστας Τζιαντζής «10 Χρόνια Μετά» Οι Σύντροφοί του Διηγούνται τις μαρτυρίες ανθρώπων με τους οποίος ο Κ. Τζιαντζής συμπορεύτηκε τα χρόνια αυτά. Δεν είναι όλοι, δεν είναι όλη η ζωή του, αλλά ως ενδεικτικά πιστοποιούν τη σπάνια αξία του.

 

Ο Γιώργος Δελαστίκ στην εκδήλωση μνήμης για τον Κ. Τζιαντζή που είχε γίνει στον Πύργο, την πατρίδα του, την άνοιξη του 2012, τον είχε χαρακτηρίσει «καβαλάρη τ’ ουρανού». Είναι μια ποιητική έκφραση που περιέχει την αλήθεια για εκείνον.

 

Το Kommon παρουσιάζει όλες τις μαρτυρίες που έχουν καταγραφεί.     

Αναγνώστηκε 498 φορές Τελευταία τροποποίηση Δευτέρα, 23 Μαϊος 2022 10:38
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.