13.5 C
Athens
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ Η κυβέρνηση εμπλέκει επικίνδυνα την χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανίας με την αποστολή τεθωρακισμένων.


 

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Η κυβέρνηση εμπλέκει επικίνδυνα την χώρας μας στον πόλεμο της  Ουκρανίας με την αποστολή τεθωρακισμένων.

Λίγες μέρες μετά την πληροφορία από τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας για την απόφαση Μητσοτάκη να αποστείλει νέο και  βαρύτερο οπλισμό στην Ουκρανία, έρχεται να  επιβεβαιώσει την είδηση  σε συνέντευξή του μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, ο Γερμανός καγκελάριος  Σόλτς. Αποκάλυψε εκεί, ότι η  Ελλάδα θα αποστείλει τεθωρακισμένα στην Ουκρανία τα οποία η Γερμανία θα τα αναπληρώσει ( με το αζημίωτο βέβαια πουλώντας υψηλού κόστους πολεμικό υλικό  ).

Η εξάρτηση της χώρας μας από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ έχει ως συνέπεια  τέτοιας  βαρύτητας  αποφάσεις ( παραχώρηση των βάσεων, αποστολή πολεμικού εξοπλισμού … ) να λαμβάνονται στα αντίστοιχα κέντρα και απλά να τις πληροφορείται ο Ελληνικός λαός και μάλιστα από ξένους ηγέτες .                                     Είναι χαρακτηριστικό πως την ώρα που ο Σόλτς κοινοποιούσε την είδηση, ο κ. Μητσοτάκης τηρώντας σιγή ιχθύος την απέκρυψε κατά τη διάρκεια της δικής του συνέντευξης. Πρόκειται για πολύ σοβαρή εξέλιξη που – πέραν της βαθύτερης εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία, ειδικά σε μια περίοδο που γίνονται ακόμη πιο εμφανείς οι κίνδυνοι τέτοιων επιλογών – καθώς σχετίζεται άμεσα και με την  άμυνα της χώρας.

Θεωρούμε επικίνδυνη για τον Ελληνικό λαό και τη χώρα την συμμετοχή της στην κλιμάκωση που επιδιώκει το ΝΑΤΟ στη σύγκρουσή του  με τη Ρωσία . Τέτοιες αποφάσεις  οδηγούν  σε βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο με απρόβλεπτες διαστάσεις και κινδύνους για το λαό. Πρόκειται για απόφαση που βάζει τη χώρα μας στο κάδρο των εμπλεκόμενων με ότι συνεπάγεται αυτή η εξέλιξη .  Να σημειώσουμε πως είμαστε η πρώτη χώρα που δίνει τεθωρακισμένα ΤΟΜΑ στην Ουκρανία και θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα από την κόντρα που άνοιξε η Κυβέρνηση με τη Ρωσία. Με την πολιτική της έχει μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο πολέμων αλλά και σε πολεμικό στόχο και  μαγνήτη   πυραύλων σε ενδεχόμενη διεύρυνση της  πολεμικής σύγκρουσης. Αγνοεί επικίνδυνα τις προειδοποιήσεις της  Ρωσίας: «Θα κτυπήσουμε την στρατιωτική βοήθεια που στέλνουν διάφορες χώρες στο ουκρανικό καθεστώς ειδικά αυτή που περιλαμβάνει επιθετικά όπλα» ή «οι κινήσεις της ΕΕ δεν θα μείνουν χωρίς σκληρή απάντηση» .                                                       

Η εμπλοκή στον πόλεμο,  έχει ήδη δυσμενείς επιπτώσεις το μέγεθος των οποίων αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να εκτιμηθεί (αύξηση των τιμών  στην Ενέργεια, στα Καύσιμα, στα Αγροτικά εφόδια, στα Τρόφιμα ενώ βρισκόμαστε μπροστά σε  επερχόμενη επισιτιστική κρίση …). Τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, της εργατικής τάξης και της νεολαίας δεν έχουν καμία σχέση με την υπεράσπιση των Ιμπεριαλιστικών συμφερόντων έξω από τα σύνορά μας. Το συμφέρον του Ελληνικού λαού και κάθε λαού βρίσκεται στη δική του πάλη ενάντια στον πόλεμο και όχι στη πρόσδεση σε πολεμικά άρματα .                             Η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού είναι αντίθετη με επιλογές που εγκυμονούν κινδύνους για την ειρήνη και την ασφάλεια της χώρας .Στην πολιτική αυτή  αρμόζει η πιο πλατιά λαϊκή καταδίκη με την μαζική και μαχητική κινητοποίηση λαού και νεολαίας κατά του πολέμου .   Η άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, η αντίθεση στους υπέρογκους και πανάκριβους εξοπλισμούς την ώρα που ο λαός βιώνει την ακρίβεια και τη διάλυση της δημόσιας υγείας και υπηρεσιών, η απομάκρυνση των Νατοϊκών και Αμερικανικών βάσεων , η επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτών και αξιωματικών από αποστολές στο εξωτερικό και τελικά η έξοδος της χώρας από το ΝΑΤΟ είναι οι άμεσοι στόχοι για το αντιπολεμικό κίνημα. Με μια τέτοια πολιτική μπορεί να κατακτηθεί μία πορεία ουσιαστικής ανεξαρτησίας με το λαό μας νοικοκύρη στον τόπο του.                      

Η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας θα αποκαλύπτει παρόμοιες ενέργειες και θα αγωνίζεται μαζί με το λαό  για :

Ειρήνη και δουλειά  –  ΤΩΡΑ Πυρηνικός αφοπλισμός .         

 

Λάρισα 1/6/2022

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ