26.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε το πολιτικό – πολιτιστικό φεστιβάλ στην Πάντειο

 

Η πρώτη ημέρα του πολιτικού – πολιτιστικού φεστιβάλ των νέων του Κομμουνιστικού Σχεδίου και του τμήματος νεολαίας της Αριστερής Ανασύνθεσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μαζικότητα.

Στη συζήτηση που είχε θέμα: «Ποιος φοβάται τη φοιτητική νεολαία;» και αφορούσε τις νέες προκλήσεις του φοιτητικού κινήματος και της Αριστεράς έγιναν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις.

 

Οι ομιλητές από τις νέες-νέους για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, την Αριστερή Ανασύνθεση και την Αναμέτρηση – οργάνωση για μια νέα κομμουνιστική Αριστερά μίλησαν για όσα απασχολούν το φοιτητικό κίνημα, τα προβλήματα και τις προοπτικές του. Συζήτησαν για τη στάση της φοιτητικής Αριστεράς στις προκλήσεις του μέλλοντος, απέναντι στην αντιδραστική επίθεση που δέχεται η φοιτητιώσα νεολαία στο ελληνικό πανεπιστήμιο και διερεύνησαν τους τρόπους και τα εργαλεία με τα οποία θα παλέψει το φοιτητικό κίνημα στις μάχες που μέλλονται.

 

Ενδιαφέρουσες ήταν οι παρεμβάσεις εκπροσώπων νεολαιστίκων οργανώσεων οι οποίοι ανταποκρίθηκαν και συναίνεσαν στις προτάσεις των εισηγητών για τη χάραξη μιας ενωτικής πολιτικής μαζών μέσα στα Πανεπιστήμια.  

 

Ακολούθησε το stand up comedy με τους κωμικούς Αλέξανδρο Τιτκώβ, Μελίνα Κόλλια, Γιώργο Αλεβίζο και Πάρι Ρούπο.
Οι DFX, FI GAMA, Manta J x User N.23 και Infinik x VoxPopuli έφεραν τους hip hop ρυθμούς τους στο κοινό. Η βραδιά έκλεισε με ένα dj set, σε ηλεκτρονικούς ήχους από τους Amor industrial και METAMAN.

Το φεστιβάλ συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα και σήμερα, ξεκινώντας με τη συζήτηση: «Με τη σωστή πλευρά της ιστορίας: ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τις συγκρούσεις που έρχονται, αναζητώντας μια σύγχρονη κομμουνιστική προοπτική». 

Ομιλητές:

Δημήτρης Καλτσώνης – αν. Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Κώστας Μάρκου – Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

Χρίστος Τουλιάτος – Αριστερή Ανασύνθεση

Αφροδίτη Παπαναστασίου – Νέοι/ες για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο 

Συντονίζει η Έλενα Γρίβα – Αριστερή Ανασύνθεση

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από οργανώσεις και ανένταχτους αγωνιστές/στριες

Θα ακολουθήσει συναυλία με τους Ραστ Χιτζάζ, με τη συμμετοχή του Γιώργου Μεράτζα. Το φεστιβάλ θα κλείσει με γλέντι με το συγκρότημα Γκιντίκι.

Το ραντεβού είναι  σήμερα, στον κήπο του Πάντειου Πανεπιστημίου, από τις 19.30.

 

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ