15 C
Athens
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το επιτελικό κράτος καταστρέφει το περιβάλλον και δολοφονεί ξανά!


 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

(ΑΡΑΝ, Κ-ΣΧΕΔΙΟ, ανένταχτοι/ες)

Για άλλη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες της αδιαφορίας του περίφημου επιτελικού κράτους – παρά τα μεγάλα επικοινωνιακά λόγια – να διασφαλίσει το περιβάλλον, τις περιουσίες αλλά τελικά και τις ζωές όλων μας με τις πρόσφατες καταστροφές από πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα (Ρόδος, Δερβενοχώρια, Έβρος, Ασπρόπυργος, Πάρνηθα κλπ.). Αδιαφορίας και όχι αδυναμίας. Γιατί είναι ζήτημα των υπαρκτών πολιτικών επιλογών και ιεραρχήσεων και όχι κάποιας υποτιθέμενης πολιτικής βούλησης και προσπάθειας που δεν μπόρεσε να μετουσιωθεί σε αποτέλεσμα.

Είναι οι πολιτικές επιλογές υποστελέχωσης και διάλυσης των κρατικών υποδομών και των μηχανισμών πρόληψης (Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία, Δασική Υπηρεσία κλπ.). Είναι η ιεράρχηση της εκχώρησης λειτουργιών του κράτους σε ιδιώτες και η διατήρηση απλά του «επιτελικού» ρόλου για το ίδιο. Είναι το ξεπούλημα όλο και περισσότερων δημόσιων «φιλέτων» σε αρπακτικά κεφάλαια, ειδικά στον τομέα της αξιοποίησης της γης και των ενεργειακών επενδύσεων σε καμένες περιοχές (αλλά και της διαχείρισης απορριμμάτων, αφού δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι στο έδαφος της σημερινής καταστροφής στη Φυλή και τα Λιόσια θα δούμε στο μέλλον και το περιβαλλοντικό έγκλημα της χωματερής εκεί να διευρύνεται εκ νέου και να διαιωνίζεται…). 

Είναι και οι πολιτικές που υποτίθεται ιεράρχησαν την διάσωση των ζωών έναντι των περιουσιών των κατοίκων, αφήνοντας πολλές περιουσίες να καταστραφούν (ειδικά μικρές αφού οι μεγάλες έχουν πάντα κατάλληλη προτεραιότητα στην προστασία…). Και τελικά κόστισαν και ζωές! Τις ζωές 5 άτυχων ανθρώπων στη Μαγνησία και την Κάρυστο, με θλιβερό αποκορύφωμα το θάνατο 26 – έως τώρα – ανθρώπων που απανθρακώθηκαν στον Έβρο ενώ προσπαθούσαν να περάσουν ως μετανάστες/τριες από την Τουρκία στη χώρα μας. Αυτούς τους νεκρούς μετανάστες και μετανάστριες μάλιστα που κάποια ΜΜΕ, αλλά και κρατικοί και παρακρατικοί παράγοντες, δεν δίστασαν κυνικά να παρουσιάσουν περίπου ως εμπρηστές και κάποιοι από αυτούς πανηγύρισαν το θάνατό τους. Παράλληλα οι εικόνες  ακροδεξιών και φασιστών να κυνηγούν και να συλλαμβάνουν πρόσφυγες και μετανάστες στον Έβρο, δείχνουν το μέγεθος του ζητήματος, αποδεικνύοντας, όχι μόνο τον συστημικό χαρακτήρα της ελληνικής Ακροδεξιάς, αλλά και το ότι αποτελεί το (ακρο)δεξιό δεκανίκι της κυβέρνησης Μητσοτάκη! Δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή, να μη δοθεί καθόλου χώρος σε τέτοιες ρατσιστικές λογικές και γενικά στη λογική του κοινωνικού εμφυλίου που συσκοτίζει τις ευθύνες αυτών που πραγματικά φταίνε, δηλαδή η κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις και κόμματα, το αδηφάγο κεφάλαιο και οι τοπικοί παράγοντες που το εξυπηρετούν.  

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αυτές οι πολιτικές δολοφονούν. Δεν πάει άλλο! Η κλιματική αλλαγή και κρίση είναι σαφές ότι πυροδοτεί τέτοιες θεομηνίες, αλλά η απάντηση δεν μπορεί να είναι η λογική του «πάμε κι όπου βγει», που οδηγεί πλέον όλο και περισσότερους συμπολίτες μας να νιώθουν ότι ζουν από τύχη. Η απάντηση είναι η μεγαλύτερη ενίσχυση – με πόρους, υλικό και προσωπικό – των αναγκαίων δημόσιων υποδομών και των δομών για την πρόληψη αυτών των καταστροφών. Και φυσικά η προστασία και φροντίδα για όλους/ες τους πληττόμενους/ες, με τις αναγκαίες πλήρεις αποζημιώσεις και ενισχύσεις.

Κανείς και καμία μας δεν πρέπει να σταθεί αμήχανος μπροστά σε αυτή την κατάσταση. Δεν πρέπει να συνηθίσουμε τη φρίκη!

Για αυτό καλούμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις εγκληματικές κρατικές ευθύνες την Πέμπτη 24/8 στις 19.00 στο Σύνταγμα.     

 

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ