21.9 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψηφίστε – στηρίξτε Κόκκινη ρωγμή στο Ηράκλειο


 

Οι γειτονιές και οι ανάγκες μας πάνω από τα κέρδη και τα συμφέροντα τους

 

Οι καταστρεπτικές και θανατηφόρες πυρκαγιές και οι πλημμύρες, αναδεικνύουν, με το πιο τραγικό τρόπο, τις καταστροφικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ και του συστήματος.

 

Η κυβέρνηση δεν δίνει λεφτά για δασοπροστασία, αντιπλημμυρικά έργα και πολιτική προστασία, ενώ σπαταλά δισεκατομμύρια για πολεμικούς εξοπλισμούς, πολέμους, εξορύξεις, αστυνομία, δώρα σε καναλάρχες, εφοπλιστές και άλλα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Ρίχνει υποκριτικά την ευθύνη στην κλιματική αλλαγή, στην ατομική ευθύνη, στους πρόσφυγες και μετανάστες για να ξεπλύνει την αντιλαϊκή πολιτική της. Στέλνει στον θάνατο εκατοντάδες μετανάστες στη Δαδιά, στην Πύλο και σε όλη τη Μεσόγειο, σπέρνει με ψέματα τον ρατσισμό, ανοίγει το δρόμο στους φασίστες.

 

Αυτές οι επιλογές της κυβέρνησης, σε συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που μας άφησαν απροστάτευτους και στην πανδημία, στα χιόνια, στον καύσωνα, που οδήγησαν σε ιστορικά ρεκόρ κερδών για τις επιχειρήσεις, ενώ οι εργαζόμενοι με το ζόρι βγάζουν τον μήνα λόγω της ακρίβειας και του πληθωρισμού, που φέρνουν νομοσχέδια που επιτίθεται στο 8ωρο, στα συνδικάτα, στη δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία, πολιτισμό, που εντείνουν την κλιματική αλλαγή. 

 

Αυτή την πολιτική επιβάλλει στους Δήμους ο νόμος Βορίδη, συνέχεια των «αυτοδιοικητικών νόμων» όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που τους μετατρέπει σε Δήμους Α.Ε. με γνώμονα το κέρδος και όχι τις ανάγκες μας. Με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, που καταργεί κάθε δυνατότητα άσκησης κοινωνικής πολιτικής και οδηγεί τους δήμους στην «αγκαλιά» των ΕΣΠΑ και του ιδιωτικού τομέα, με κατάργηση, επί της ουσίας, τoυ δημοτικού συμβουλίου δίνοντας υπερεξουσία στους δημάρχους για να λειτουργήσουν σαν “manager”, με την προσπάθεια να ξεφορτωθεί τις φωνές αντιστάσεις βάζοντας το αντιδημοκρατικό όριο 3% για την είσοδο στο δημοτικό συμβούλιο.

 

Η απάντηση σ’ αυτή την προώθηση των οικονομικών συμφερόντων και στις αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου βρίσκεται στους αγώνες, στην συλλογική οργάνωση και στην αλληλεγγύη.

 

Για αυτό δεν περιμένουμε από κανένα Δήμαρχο – «σωτήρα» να «καθαρίσει για εμάς», πολύ περισσότερο που αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές θα τις εφαρμόσουν είτε ο Μπάμπαλος είτε ο Παπαδημητρίου.

 

Δυναμώστε την Κόκκινη Ρωγμή, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, για να δυναμώσει η φωνή και η οργάνωση των αγώνων και της ανατροπής

 

Είμαστε μία δημοτική Κίνηση που συναντηθήκαμε μέσα στους αγώνες για τις γειτονιές μας, το πράσινο και την ποιότητα ζωής, τους ελεύθερους χώρους, σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις για τα εργατικά δικαιώματα, για δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία, πολιτισμό, στις διαδηλώσεις ενάντια στον ρατσισμό, στους φασίστες, στη καταστολή και λειτουργούμε με τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες των συνελεύσεων μας. Έτσι θα συνεχίσουμε!

 

Καλούμε τους κατοίκους του Ηρακλείου να ψηφίσουν και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο μας, με επικεφαλής τον Γιώργο Ράγκο, για να βρεθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο με εναλλαγή δημοτικού/ων συμβούλου/ων.

 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ συλλογικά μέσα από συνελεύσεις στους χώρους που εργαζόμαστε, σπουδάζουμε και ζούμε και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 

– Αύξηση και αποκλειστική χρηματοδότηση του Δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό. Καμία ΣΔΙΤ, μείωση μέχρι και κατάργηση των Δημοτικών Τελών και του ΦΗΧ για εργαζόμενους και άνεργους με αύξηση για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

 

– Μόνιμες προσλήψεις με σταθερές σχέσεις εργασίας σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Απαραίτητες υποδομές και τα μέτρα ασφαλείας.

 

– Κατάργηση όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας. Απλή αναλογική στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και κατάργηση του ορίου του 3%.

 

– Άμεση χρηματοδότηση και ουσιαστικά μέτρα δασοπροστασίας και αντιπλημμυρικής προστασίας με ολοκληρωμένο επιστημονικό σχεδιασμό.

 

– Ασφαλή, σύγχρονα σχολεία για όλα τα παιδιά. Προσλήψεις εκπαιδευτικών, επαρκές και μόνιμο προσωπικό καθαριότητας. Κοινοί αγώνες μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και κατοίκων.

 

– Δημόσια διαχείριση των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης με γνώμονα την υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος. Καμία ιδιωτικοποίηση, καμία ΣΔΙΤ.

 

– Να μην μεταφερθεί το Κ.Υ. Ηρακλείου και να απαλλοτριωθεί το κτήριο που στεγάζεται. Αύξηση και στελέχωση των Δημοτικών Ιατρείων για καθημερινή λειτουργία και σύνδεσή τους με το ΕΣΥ.

 

– Δομές για την υποστήριξη της οικιακής εργασίας. Κοινωνικοί λειτουργοί σε κάθε γειτονιά. Δωρεάν δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί για όλα τα παιδιά. Δομές Αλληλεγγύης για τους ηλικιωμένους, τους προσφυγές, τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, τις κακοποιημένες γυναίκες. Να σταματήσουμε τις σεξιστικές και ομοφοβικές επιθέσεις.

 

– Πάρκο ΦΙΞ προσβάσιμο σε όλους τους κατοίκους. Να ακυρωθεί το δάνειο για την αγορά του. Καμία αποζημίωση στους «κληρονόμους». Καμία σκέψη για εμπορευματοποίηση.

 

– Να ακυρωθεί η διάνοιξη της Λ. Κύμης και η υπογειοποίηση της Μελίνας Μερκούρη. Ούτε ένα σπίτι γκρεμισμένο για φαραωνικά έργα. Έργα υποδομής για τις ανάγκες μας και όχι για τα επιχειρηματικά συμφέροντα και το Καζίνο. Δημιουργία ποδηλατόδρομων και πεζόδρομων. Σχεδιασμός και υλοποίηση δρομολογίων με ΜΜΜ και δωρεάν μετακίνηση για την εξυπηρέτηση όλων των γειτονιών της πόλης και τη μείωση της χρήσης του ΙΧ. Δημόσια – δημοτικά παρκινγκ σε όλη την πόλη.

 

– Ελεύθεροι χώροι ενάντια στην τσιμεντοποίηση, τις περιφράξεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις καταπατήσεις. Πλατείες για τους κατοίκους και όχι για τα καταστήματα. Συντήρηση δρόμων, φωτισμού, πλατειών και παιδικών χαρών με δημιουργία νέων σε κάθε γειτονιά. Φροντίδα για το πράσινο.

 

– Δημοτικοί χώροι πολιτισμού και αθλητισμού δωρεάν για όλες/ους με αναβάθμιση των υποδομών και προσλήψεις προσωπικού. Δημόσιο και ανοικτό ΟΑΚΑ για όλες/ους.

 

– Στέγαση για όλες/ους. Όχι στους πλειστηριασμούς. Διατίμηση στα ενοίκια, όχι στις εξώσεις.

 

– Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις με ΣΣΕ. Ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου με δωρεάν παροχή ειδών πρώτης ανάγκης σε άπορους και άνεργους. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, θέρμανση, νερό. Δωρεάν γεύματα στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς.

 

– Να διώξουμε τις φασιστικές συμμορίες από τις γειτονιές μας. Να καταδικαστούν οι φασίστες για τις επιθέσεις στο Ηράκλειο και παντού. Αποκλεισμός τους από όλους τους χώρους του Δήμου. Να ακυρώσουμε την πανευρωπαϊκή ναζιστική φιέστα μίσους που ετοιμάζουν την 1η Νοέμβρη.

 

– Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στις γειτονιές μας. Όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία.

 

– Αγώνας ενάντια στη κλιματική αλλαγή και στη καταστροφή του περιβάλλοντος.

 

Για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας στο Ηράκλειο που μας ανήκει!

Η Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές με ένα ψηφοδέλτιο που το κοσμούν 39 αγωνίστριες και αγωνιστές της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς από όλους τους κοινωνικούς χώρους (εργατικούς και νεολαιίστικους), ακτιβίστριες και ακτιβιστές από όλα τα κινήματα (ενάντια στο φασισμό, στο ρατσισμό, στο σεξισμό, στην επισφάλεια, στη περιβαλλοντική καταστροφή) και από όλες τις γενιές, που πρωτοστατούν στα σωματεία τους δίνοντας καθημερινά αγώνες και αντιπαλεύουν τον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν, που απολύθηκαν για τη συνδικαλιστική δράση τους, που δίνουν μάχες στα σχολεία και στις σχολές τους για δημόσια και δωρεάν παιδεία, στα νοσοκομεία για δημόσια και δωρεάν υγεία, που στέκονται στο πλευρό των προσφύγων και μεταναστών, που δέχθηκαν φασιστικές επιθέσεις, που αγωνίζονται ενάντια στην υποβάθμιση των γειτονιών τους, ενάντια στη καταστροφή του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή.

 

Η Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο απευθύνει αγωνιστικό ενωτικό κάλεσμα ρήξης και ανατροπής:

 

Για τη ζωή που μας αξίζει να ζούμε ενάντια στην καταστροφική πολιτική της λιτότητας και της ακρίβειας, της διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και υγείας, της επισφάλειας και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των ιδιωτικοποιήσεων, των πλειστηριασμών, της εμπορευματοποίησης του περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων, της σύνθλιψης των αναγκών μας, της ρατσιστικής και φασιστικής πανούκλας, της καταστολής και του σεξισμού.

 

Για να είναι οι απαιτήσεις και οι ανάγκες μας πάνω από τα συμφέροντα και τα κέρδη τους ενάντια στο πλαίσιο που διαμορφώνουν δημοτική αρχή, κυβέρνηση και ΕΕ.

 

Για να πάρουμε στα χέρια μας το Ηράκλειο που μας ανήκει και θέλουμε να καλύπτει τις απαιτήσεις και τις ανάγκες μας.

 

Η Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο απευθύνει κάλεσμα στις/ους κατοίκους του Ηρακλείου για να ψηφίσουν και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της για να ξεπεράσει το αντιδημοκρατικό φράγμα του 3% και να βρεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο με εναλλαγή δημοτικού/ων συμβούλου/ων.

 

Ακολουθούν τα ονόματα των υποψηφίων

 

BASER NACIYE, Ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα

ΑΔΑΜΙΔΗ ΑΝΝΑ, Φοιτήτρια Φιλοσοφικής στο ΕΚΠΑ και πρώην εργαζόμενη που δέχθηκε εκδικητική απόλυση για την συμμετοχή της στις απεργίες του Μάρτη από την εργοδοσία αλυσίδας φούρνων στο Ηράκλειο

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Εργαζόμενος στις κατασκευές και στην εστίαση

 ΑΡΦΑΝΗ ΔΑΦΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ, Φυσικός, εργαζόμενη σε φροντιστήριο

 ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Συνταξιούχος, πρώην Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Κηφισιάς

ΔΗΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, μέλος της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής

ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Συνταξιούχος δικηγόρος με δράση δεκαετιών στην υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων

 ΚΑΡΟΥΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, Φοιτητής Χημικών – Μηχανικών στο ΕΜΠ, μέλος των ΕΑΑΚ

ΚΑΣΩΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ, Ιδιωτικός Υπάλληλος

ΚΟΝΤΟΔΗΜΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, Φοιτητής της Φιλοσοφικής στο ΕΚΠΑ, μέλος των ΕΑΑΚ

ΚΟΝΤΟΜΗΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΑΝΤΙΑ), Νοσηλεύτρια

ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ, Φυσικός, εργαζόμενος σε φροντιστήριο

 ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ, Συνταξιούχος, πρώην εργαζόμενος στον ΕΦΚΑ, μέλος της Επιτροπής κατοίκων ενάντια στην «υπογειοποίηση της Μελίνας Μερκούρη»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ, Λογιστής

ΚΩΤΣΗ ΑΓΑΘΗ, Συνταξιούχος νηπιαγωγός, πρώην συνδικαλίστρια με τις Παρεμβάσεις στο Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Σεφέρης»

 ΛΙΝΑΡΔΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, Μάχιμη δικηγόρος για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, μέλος στην «Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγορική Ανατροπή» και στη ΚΕΕΡΦΑ

ΛΟΥΚΙΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Ιδιωτικός Υπάλληλος και μέλος της Επιτροπής ενάντια στην μεταφορά του Καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι

ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, Συμβασιούχος εργαζόμενος στο Δήμο Βριλησσίων και ένα από τα θύματα της φασιστικής επίθεσης στην εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στη Πλατεία Ηρακλείου

ΜΑΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης, Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας

ΜΕΓΓΟΥ ΕΡΙΕΤΤΑ ΗΛΕΚΤΡΑ ΝΕΚΤΑΡΙΑ, Φοιτήτρια στην Ιατρική Πάτρας

 ΜΙΧΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Συνταξιούχος λογιστής

ΝΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, Εργαζόμενος στην πληροφορική, μέλος του «Radical I.T.»

ΝΤΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ, Γιατρός στο ΙΚΑ Νέας Ιωνίας με ενεργή δράση στην υπεράσπιση των προσφύγων και μεταναστών και στα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία

 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΚΑΒΒΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Άνεργος, μέλος της «Πρωτοβουλία ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή»

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, Φοιτητής ΤΕΦΑΑ,

ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ (ΜΗΝΗ) ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ (ΧΑΡΙΤΑ), Φιλόλογος και συγγραφέας, μέλος της «Ένωση Αθέων»

ΠΟΛΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Ιδιωτικός Υπάλληλος

ΡΑΓΚΟΣ ΙΑΣΩΝΑΣ, Φοιτητής στην Αρχιτεκτονική Πάτρας

ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΠΙΔΑ, Άνεργη

ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ, Αρχιτεκτόνισσα

 ΤΕΧΛΕΜΕΤΖΗ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ (ΝΙΚΗ), Γιατρός σε αναμονή ειδικότητας, μέλος του «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή»

ΤΟΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, Ιδιωτική Υπάλληλος, μέλος της «Κίνηση για την Απεργιακή 8 Μάρτη»

ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός

ΦΡΑΓΚΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, Εργαζόμενη σε φροντιστήριο, μέλος της Πρωτοβουλίας «Στη φυλακή οι δολοφόνοι της Zackie-oh», συγγραφέας του βιβλίου «Η πάλη για την ΤΡΑΝΣ απελευθέρωση»

ΧΑΙΝΤΑΡ ΑΧΜΑΝΤ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΝΕΜΕΡ, Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ειδικευόμενων Ιατρών στο ΨΝΑ και του «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή»

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

ΧΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Οικονομολόγος

ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ, Φοιτητής στο ΕΜΠ, εργαζόμενος στον κλάδο των μηχανικών, μέλος της εργατικής συλλογικότητας “Barri/cad/a” που δραστηριοποιείται στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

Επικεφαλής ψηφοδελτίου: ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΓΚΟΣ, Διδάκτωρ Χημείας

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ