26.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η αντίσταση είναι φυσικό δικαίωμα των λαών! Του Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι


 

Οι σκέψεις μου είναι πάντα για την ασφάλεια του λαού μου που αντιμετωπίζει την πιο βάναυση αποικιοκρατική κατοχή και το απαρτχάιντ, συμπεριλαμβανομένων των εγκλημάτων πολέμου και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, εδώ και 75 χρόνια από το σιωνιστικό κίνημα και τους δυτικούς συμμάχους του, και ιδιαίτερα από αυτή τη ρατσιστική, θρησκευτική, φασιστική κυβέρνηση με επικεφαλής το τρίο Νετανιάχου, Σμότριχ και Μπεν Γκεβέρ. Οι σκέψεις του κόσμου πρέπει πάντα να είναι με τους καταπιεσμένους λαούς και η κατοχή πρέπει πάντα να καταδικάζεται όπου κι αν βρίσκεται. Kαι το Ισραήλ δεν υπερασπίζεται τον εαυτό του, υπερασπίζεται την αποικιοκρατική κατοχή του, δεν είναι θύμα.

Η αντίσταση είναι μια κουλτούρα και ένας τρόπος ζωής που απορρίπτει κάθε είδους καταπίεση. Είναι ένας τρόπος ζωής για χάρη της σωτηρίας. Είναι το μέσο για την εφαρμογή των ανθρώπινων εννοιών της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ισότητας και την επίτευξή τους όταν αυτές απουσιάζουν. Είναι η άρνηση κατάσχεσης του δικαιώματος στη ζωή και της ποικιλομορφίας των πολιτισμών της.

Υπάρχουν διάφορες μορφές αντίστασης, είτε βίαιες είτε όχι, και είτε στρατιωτικές είτε ειρηνικές, είναι λαϊκή αντίσταση, και κάθε μορφή αντίστασης έχει τα δικά της εθνικά και ιστορικά χαρακτηριστικά, τα οποία απορρέουν από την πραγματικότητα της κοινωνίας της και τα κοινωνικά και πολιτικά πλαίσια που την περιβάλλουν.

Υπάρχουν εκείνοι που το αντιμετωπίζουν ως πολιτικό φαινόμενο που συνδέεται με την κυριαρχία και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, καθιστώντας την ισραηλινή κατοχή δαπανηρή, την ελευθερία πραγματική και τη δίκαιη ειρήνη δυνατή, όπως στην περίπτωσή μας.

Υπάρχουν επίσης εκείνοι που το αντιμετωπίζουν ως μια διαδικασία κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτισμικής αλλαγής ενάντια στον σκοταδισμό, την καθυστέρηση και τις διάφορες μορφές εκμετάλλευσης, όπως συμβαίνει σε ορισμένες χώρες.

Δεν υπάρχει τίποτα στις διεθνείς συμβάσεις, συμπεριλαμβανομένου του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και άλλων διεθνών συμφωνιών, που να αποδυναμώνει ή να μειώνει το φυσικό δικαίωμα των ατόμων, των ομάδων και των χωρών να υπερασπίζονται τον εαυτό τους και να αντιστέκονται. Η διεθνής κοινότητα έχει επίσης αναγνωρίσει ότι όλοι οι λαοί και τα άτομα έχουν αναφαίρετο δικαίωμα στην πλήρη ελευθερία και αυτοδιάθεση, και αυτό συνέβη στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της αντίστασης των λαών της κατά του ναζισμού και του φασισμού, και αυτό συνέβη επίσης από όλους τους λαούς στον αγώνα τους να αντισταθούν στην παλιά και νέα αποικιοκρατία, στην κατοχή και σε όλες τις μορφές φυλετικών διακρίσεων, καταπίεσης και εκμετάλλευσης. Η αντίσταση είναι φυσικό δικαίωμα και η αντίσταση είναι έκφραση της ζωντανής ύπαρξης.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε άλλες χώρες που τώρα ανταγωνίζονται για να καταδικάσουν τις ενέργειες της Παλαιστινιακής Αντίστασης που υπερασπίζεται το δικαίωμα του λαού μας στη ζωή ως απάντηση στην καθημερινή βαρβαρότητα της ισραηλινής κατοχής με τις δολοφονίες, τις καταστροφές, τις αναγκαστικές απελάσεις και την εθνοκάθαρση που ασκεί εναντίον του παλαιστινιακού λαού μας, καθώς και τις παραβιάσεις κατά των χριστιανικών και ισλαμικών ιερών και τις επιθέσεις κατά πιστών και κληρικών, όπως συνέβη πριν από λίγες ημέρες από αποικιοκράτες εποίκους και στρατιώτες της ισραηλινής κατοχής μπροστά από την εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ και τις επιδρομές στο τέμενος Al-Aqsa . Αυτές οι δυτικοευρωπαϊκές χώρες πρέπει να σταματήσουν την τυφλή προκατάληψη και τις πολιτικές τους με δύο μέτρα και δύο σταθμά απέναντι στους λαούς, και αντίθετα να εργαστούν για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, που είναι ο μόνος δρόμος για την ειρήνη που επιδιώκει ο λαός μας με βάση το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Το Ισραήλ, η κατοχική δύναμη, έχει δολοφονήσει από τις αρχές του τρέχοντος έτους 2023 περίπου 220 νεαρούς Παλαιστίνιους στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη. Στις επιδρομές του κατά της Γάζας από τα τελευταία χρόνια, περισσότεροι από 3.000 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν μεταξύ των οποίων εκατοντάδες παιδιά. Δεκάδες χιλιάδες βόμβες και αεροπορικές ρουκέτες εκτοξεύτηκαν κατά του λαού μας από τα ισραηλινά αεροσκάφη.

Ένας θαρραλέος Ισραηλινός ηγέτης θα πρέπει να ξεσηκωθεί για να ξεκινήσει την διαπραγμάτευση για τη γνήσια ειρήνη. Είμαστε δεσμευμένοι για τη λύση των 2 κρατών σύμφωνα με τη συναίνεση της διεθνούς κοινότητας. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ράμπιν το ξεκίνησε αυτό με την ηγεσία μας στην PLO, αλλά δολοφονήθηκε από αυτούς που κυβερνούν τώρα το Ισραήλ.

 

Ο Μαρουάν Τουμπάσι διετέλεσε πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα.

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ