26.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικαιολόγηση εγκλημάτων πολέμου από τον Ν. Κοτζιά και τον Ρ/σ στο Κόκκινο, του Αντώνη Σιγάλα


 

 

Πηγή: Facebook

 

Ο Κοτζιάς, ο αρχιτέκτονας της στροφής του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν κυβέρνηση, προς τη φιλοϊσραηλινή και φιλοαμερικανική πολιτική, έδωσε μια εκτεταμένη συνέντευξη που παίχτηκε από το μεσημεριανό Μαγκαζίνο του σταθμού Στο Κόκκινο και οι δηλώσεις του παίζουν στο δελτίο ειδήσεων κάθε ώρα. Όποιος ξέρει και παρακολουθεί τον τρόπο που πορεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ και τι ρόλο παίζει στην ανάπτυξη της πολιτικής του το κομματικό ραδιόφωνο, καταλαβαίνει ότι οι θέσεις του Κοτζιά αποτελούν τη γραμμή και ας μην είναι ο Κοτζιάς (τυπικά) μέλος του κόμματος, και ας έχει φύγει πριν να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση. Τον επέστρεψε η καινούργια ηγεσία και, για να πούμε και του λόγου το αληθές, ο δάκτυλος Τσίπρα είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και εδώ.

Ο Κοτζιάς υπήρξε ο αρχιτέκτονας της στροφής του ΣΥΡΙΖΑ από μια καθαρά αριστερή θέση στην εξωτερική πολιτική, με την υποστήριξη του δίκιου των Παλαιστινίων και την καταγγελία του ρόλου του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή, σε μια στροφή 180 μοιρών, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών. Το Ισραήλ μετατράπηκε από αποδιοπομπαίος τράγος σε καλό εταίρο, έγιναν στρατιωτικές συμφωνίες και ακόμα και κοινές εξορύξεις και ακόμα και τριμερείς συναντήσεις με την Κύπρο. Και ο Τσίπρας πήγε στο Ισραήλ και υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών αναφέροντας ότι η Ιερουσαλήμ είναι «ιστορική πρωτεύουσα του Ισραήλ», ακόμα πριν το κάνει ο ίδιος ο Τραμπ. Όλα αυτά στα πλαίσια της καινούργιας φιλοαμερικανικής και φιλοϊσραηλινής πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης, ήδη ακόμα από το 2015.

Σήμερα ο Κοτζιάς βγήκε και μίλησε και είπε ότι «δεν είναι σίγουρος ποιος έκανε την επίθεση στο νοσοκομείο στη Γάζα». Αναμενόμενο για τον ίδιο, ωστόσο ο Κοτζιάς βγαίνοντας να μιλήσει στο Κόκκινο και σε τόσο κεντρικό δελτίο, δεν εκφράζει μόνο τις προσωπικές του θέσεις. Εκφράζει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τη δική της πολιτική θέση.

Ο Κοτζιάς, την επαύριο της εκλογής της καινούργιας ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανακοινώθηκε ότι επιστρέφει στο ΣΥΡΙΖΑ, από όπου είχε φύγει μετά τη συμφωνία των Πρεσπών. Τότε τον έφαγε ο Τσίπρας, αλλά προφανώς οι δίαυλοι επικοινωνίας δεν κόπηκαν εντελώς, ούτε η επιρροή στη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής. Και η καινούργια ηγεσία τον επαναφέρει. Απολύτως κατανοητό ότι ένας άνθρωπος όπως ο Κασσελάκης, με δηλωμένη τη φιλοαμερικανική του θέση, θα προτιμούσε να έχει έναν Κοτζιά στο επιτελείο του, με δεδομένες τις θέσεις και την πολιτική που άσκησε στο υπουργείο Εξωτερικών. Και προφανώς σήμερα, με την εμφάνισή του στο δελτίο ειδήσεων σε καθοδηγητικό ρόλο, έγινε ηλίου φαεινότερο ότι ο Κοτζιάς έχει επιστρέψει μετά Βαΐων και κλάδων. Και μαζί με αυτόν και το λιβάνισμα του Ισραήλ και το γύρισμα του κεφαλιού από την άλλη μεριά, δικαιολογώντας αναίσχυντα ακόμα και εγκλήματα πολέμου όπως ο χθεσινός βομβαρδισμός του νοσοκομείου στη Γάζα, με εκατοντάδες αμάχους ακαριαία δολοφονημένους.

Γίνεται λοιπόν σαφές ποια είναι η εγκληματική πολιτική που προωθεί η καινούργια ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Την ώρα που ο Κασσελάκης βρίσκεται απών στις ΗΠΑ και χαριεντίζεται με τα κανάλια που δείχνουν εικόνες από την έπαυλή του στη Νέα Υόρκη, άνθρωποι δολοφονούνται στη Γάζα. Και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που τα καταπίνουν όλα, έχουν μερίδιο ευθύνης, στην ουσία όλη την ευθύνη. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ότι ο Κασσελάκης εκλέχτηκε με τον τρόπο που εκλέχτηκε για να καταπιεί κάποιος το ξέπλυμα δολοφόνων.

 

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ