26.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτυχημένη εκδήλωση για την Παλαιστίνη


 

Με σημαντική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 η εκδήλωση αλληλεγγύης και ενημέρωσης για την Παλαιστίνη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την μεταβατική οργάνωση που έχει δημιουργηθεί από τις οργανώσεις ΑΡΑΝ και Κ-Σχέδιο με την συμμετοχή αγωνιστών και αγωνιστριών.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Μαρουάν Τουμπάσι, πρώην πρέσβης του κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα και οι δημοσιογράφοι Λεωνίδας Βατικιώτης και Γιώργος Τσιάρας. Χαιρέτησε επίσης ο Παλαιστίνιος αγωνιστής Τζαφάρ που ζει στην Ελλάδα.

Ο πρώην πρέσβης Μαρουάν Τουμπάσι αναφέρθηκε στους λόγους που ερμηνεύουν την έκρηξη στην Γάζα και ξεκινούν από την συσσωρευμένη οργή στο εσωτερικό των Παλαιστινίων και φτάνουν στις ευρύτερες γεωπολιτικές αλλαγές, περιλαμβανομένης της συρρίκνωσης της αμερικανικής ισχύος με την ταυτόχρονη άνοδο των αντιαμερικανικών δυνάμεων, όπως η Ρωσία και η Κίνα. Ο Μ. Τουμπάσι σχολίασε εκτενώς το σιωνιστικό σχέδιο επέκτασης του Ισραήλ που ξεπερνάει κατά πολύ την ιστορική Παλαιστίνη και περιλαμβάνει επίσης την Ιορδανία, την Αίγυπτο ακόμη και την Κύπρο.

Ο Παλαιστίνιος αγωνιστής Τζαφάρ μετέφερε στιγμές από την σκληρή πραγματικότητα την οποία ζουν εδώ και δεκαετίες εκατομμύρια Παλαιστίνιοι ειδικά στην Γάζα. Μίλησε για παιδιά που δεν έχουν παπούτσια να φορέσουν, κ.α.

Ο Γιώργος Τσιάρας περιέγραψε τα διλήμματα που αντιμετωπίζει το Ισραήλ σχετικά με την χερσαία επέμβαση στη Γάζα για να καταλήξει ότι το Ισραήλ λόγω του στρατηγικού αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται έχει χάσει ήδη την παρτίδα. Αναφέρθηκε επίσης στις συστηματικές προσπάθειες της ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα να στιγματίσει δημοσιογράφους ως αντισημίτες και στη συνέχεια να τους απολύσουν τα Μέσα όπου εργάζονται.

Ο Λεωνίδας Βατικιώτης ανέδειξε τις αντιφάσεις και τα ψέματα που συνοδεύουν τα επικοινωνιακά σχήματα που χρησιμοποιεί η προπαγανδιστική μηχανή του Ισραήλ: Η «καλή» Δυτική Όχθη και η «κακιά» Γάζα, η φημολογία περί ακραίου Νετανιάχου, ο στιγματισμός της Χαμάς, κ.α.  Επίσης τόνισε την ανάγκη να προβληθεί η πολιτική λύση, όπως έχει ψηφισθεί από τον ΟΗΕ, της δημιουργίας ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ και δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων.

{mp4}7443{/mp4}
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ