13.5 C
Athens
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοίνωση Κ-σχεδίου για τις 6 Δεκέμβρη

11 χρόνια μετά και η αναζήτηση απάντησης στα ερωτήματα του Δεκέμβρη του 2008 παραμένει αναγκαία και ενεργή. Ήταν Σάββατο βράδυ στις 6 Δεκέμβρη όταν η είδηση της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα ( πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος ) έβγαζε χιλιάδες νεολαίους στους δρόμους ενάντια στην κρατική καταστολή. Ήταν τότε που η νεολαία έβλεπε στις σφαίρες των αστυνομικών να δολοφονείται το παρόν και το μέλλον της και έβγαινε μαζικά στο προσκήνιο για να διεκδικήσει μια άλλη ζωή, δημιουργώντας τις πρώτες ρωγμές στη βιτρίνα της Ελλάδος της κινηματικής νηνεμίας και της ταξικής συμφιλίωσης.

Για τους νεώτερους και τις νεώτερες από εμάς ο Δεκέμβρης του 2008 ήταν μια καθοριστική στιγμή για την πολιτικοποίησή μας και σίγουρα συνιστά ένα αυτοτελές κομμάτι και της συλλογικής μνήμης αλλά και του συνεχούς των αγώνων του κινήματος στην Ελλάδα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Έτσι παίρνοντας τη σκυτάλη από το μεγαλειώδες φοιτητικό κίνημα του 2006-2007, ο Δεκέμβρης του 2008 λειτούργησε ως συνέχεια του κινήματος της νεολαίας και ως προπομπός των μεγάλων αγώνων του εργατικού και ευρύτερα λαϊκού κινήματος τα χρόνια που ακολούθησαν, από τις 5 Μάη και τις 12 Φλεβάρη μέχρι τις πλατείες και το ηρωικό ΟΧΙ το καλοκαίρι του 2015.  

Σήμερα 11 χρόνια μετά, το θέμα του αγώνα ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή και της γενικότερης υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων παραμένει επίκαιρο και αφορά όλη την κοινωνία φροντίζοντας γι αυτό η Κυβερνητική πολιτική της ΝΔ. Η οποία από τη στιγμή ανάληψης της εξουσίας έχει επιδοθεί σε μια ανελέητη επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ανθρώπινες ελευθερίες, με τις εκκενώσεις καταλήψεων, τη βίαιη καταστολή των αγώνων και την ποινικοποίηση και παρακολούθηση αγωνιστών και συλλογικοτήτων, την περιστολή συνδικαλιστικών ελευθεριών, την απομάκρυνση ανηλίκων από κινηματογραφικές αίθουσες, τις εφόδους την ομηρία θαμώνων σε νυχτερινά μαγαζιά. Πρόκειται για μια βαθιά αντιδημοκρατική εκτροπή η οποία υπερβαίνει μια δεξιά Κυβέρνηση και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της νέας εποχής του καπιταλισμού και της κρίσης του στην Ελλάδα και διεθνώς. Όπως δείχνουν η αντιμετώπιση των κίτρινων γιλέκων στη Γαλλία και της εξέγερσης της Χιλής και τα πραξικοπήματα στη Λατινική Αμερική από το αμερικανικό ιμπεριαλιστικό πλέγμα.  Την ίδια στιγμή που τόσο η τωρινή Κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ επενδύουν στην περαιτέρω πρόσδεση της χώρας στο άρμα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.  Γι αυτό και βλέπουμε μια συνολική ιδεολογικού και αξιακού χαρακτήρα προπαγάνδα από πλευράς αστικών κομμάτων, κεφαλαίου και ΜΜΕ απέναντι σε κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό κεκτημένο προηγούμενων δεκαετιών. από το πώς θα οργανώνονται και θα αποφασίζουν μαζικοί φορείς, σύλλογοι, συνδικάτα μέχρι το που θα κυκλοφορούμε και πως θα διασκεδάζουμε.

Πιάνουμε το νήμα από τις μάχες όλου του προηγούμενου χρονικού διαστήματος βγαίνοντας ξανά στον δρόμο του αγώνα απέναντι στη ζωή που θέλουν να μας φορτώσουν. Μια ζωή χωρίς δικαίωμα, στη δουλειά, την ειρήνη, τη φιλία, τη δημοκρατία, το όνειρο για μια άλλη κοινωνία. Ο αγώνας για δουλειά με αξιοπρέπεια και ζωή με δικαιώματα και δημοκρατία είναι στοίχημα των ημερών μας και η νεολαία και το εργατικό κι ευρύτερο λαϊκό κίνημα θα διαδραματίσουν ξανά τον ιστορικό τους ρόλο ξαναθέτοντας τα ερωτήματα και δίνοντας ξανά τις πολιτικές και κινηματικές απαντήσεις. Με όπλα τη μαχητικότητα και το συλλογικό αγώνα να ξαναγίνουμε κομμάτι της ιστορίας. Ο αγώνας για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών της εποχής μας είναι υπόθεση όλων μας, γι’ αυτό καλούμε τη νεολαία, τους εργαζομένους και τον λαό στις κινητοποιήσεις στις 6 Δεκέμβρη

Αθήνα, Προπύλαια 12:00 και 18:00 

Θεσσαλονίκη, Καμάρα 12:00 και 18:00

Πάτρα, Παράρτημα 12:00

 

Πολιτική Κίνηση για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο  

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ