15 C
Athens
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Να σπάσει η τρομολαγνεία, η καλλιέργεια φόβου και ο κυβερνητικός αυταρχισμός. Να σπάσει η αντίθεση ανάμεσα στις επιστημονικές κατακτήσεις και στις λαϊκές υγειονομικές ανάγκες!

 

 

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η πολύπλευρη, γρήγορη και βαθιά επιστημονική γνώση που κατέχει αυτή τη στιγμή η επιστημονική κοινότητα, μέσα σε μόλις ένα έτος, γύρω από τη νόσο Covid-19 οδήγησε στη γρήγορη κατανόηση και αποκρυπτογράφηση της, σε ισχυρά θεραπευτικά εργαλεία, σε στρατηγικές ίασης  και  εμβόλια!

Η κυβέρνηση αντί να έχει ως κέντρο της πολιτικής της τη μετάφραση αυτών των επιστημονικών κατακτήσεων σε φιλολαϊκά μέτρα περιστρέφεται γύρω από την ίδια μονότονη και επικίνδυνη για το λαό πολιτική:

 Περιοριστικά μέτρα με τη σέσουλα, επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, από τις 6 αντί της 9μμ σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη και όλη τη βδομάδα σε Πάτρα και αλλού, παραπέρα περιορισμούς της οικονομικής δραστηριότητας (π.χ. πλήρες κλείσιμο λιανεμπορίου), περιορισμούς μετακίνησης από δήμο σε δήμο (για την Αττική) εκ νέου κλείσιμο και των σχολείων, απαγόρευση θεατρικών παραστάσεων και κινηματογράφων.

Φυσικά η αντιμετώπιση τέτοιων πανδημιών συνοδευόταν πάντα και από μη φαρμακευτικά μέτρα (περιοριστικά μέτρα) αντιμετώπισης τους ως συνοδευτικά της ιατρικής αντιμετώπισης.

Άλλο όμως αυτό και άλλο αυτό που γίνεται.

Η  συνθετότητα  της νόσου σε κάθε στάδιό της αναδεικνύει τους διακριτούς και σημαντικούς  ταυτόχρονα ρόλους που αντιστοιχεί σε κάθε βαθμίδα ιατρικής φροντίδας.

Όμως στο κρίσιμο, ξεχωριστό και ειδικής αξίας μέτρο της έκτακτης και γενναίας ενίσχυσης των πρωτοβάθμιων κέντρων υγείας  απάντα με την πολιτική της ακινησίας:

305  κέντρα και μονάδες υγείας σε όλη την Ελλάδα, το 207;  305 και στο τέλος του 2020. 15 όλα κι όλα σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία και  Θράκη, 7 όλα κι όλα στο βόριο Αιγαίο, 16 σε όλη τη Στερεά!

 305 κέντρα υγείας σε όλη την Ελλάδα; 1020 αστυνομικά τμήματα!

Αυτές τις ελλείψεις, ανάμεσα σε άλλες, αντανακλά η δύσκολη  εικόνα της πανδημίας  σε όλα  τα επίπεδα.

Διεκδικούμε την τεράστια πρόοδο της επιστήμης και γύρω από τον SARS-CoV-2, τη μετάφραση της σε μείωση της νοσηρότητας και της θνητότητας, τη μετάφραση της στην καθημερινή μας ζωή.

Εδώ και τώρα κατάργηση των έκτακτων περιορισμών του Σαββατοκύριακου και των έκτακτων και αυθαίρετων περιορισμών στο λιανεμπόριο.

Εδώ και τώρα συγκρότηση ειδικών μηχανισμών παρακολούθησης και αντιμετώπισης της πανδημίας σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια με επαρκή στελέχωση και εξοπλισμό, που στο τέλος της πανδημίας να ενταχθούν στο υγειονομικό σύστημα, ώστε αυτά να ανοίξουν κανονικά.

Εδώ και τώρα ίδρυση, στελέχωση και εξοπλισμό γενναίου αριθμού νέων Κέντρων Υγείας.

Οι 1200 ΜΕΘ που το κίνημα των υγειονομικών  με σκληρούς αγώνες επέβαλε καλύπτουν τη μισή απόσταση ανάμεσα στην προϋπάρχουσα εξαθλίωση των 600 ΜΕΘ κατάλοιπο της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεως και στο πάγιο αίτημα του κινήματος των υγειονομικών των 3000 αναγκαίων κλινών.

Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κινήματος  των υγειονομικών!

Για το εργατικό κίνημα η παρακολούθηση των επιστημονικών ανακαλύψεων είναι απαραίτητη για την  επικαιροποίηση των  αιτημάτων σύμφωνα με τις νέες δυνατότητες ικανοποίησης των  διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών.

Να αρχίσει να σπα η αντίθεση ανάμεσα στις επιστημονικές κατακτήσεις  και στις λαϊκές υγειονομικές ανάγκες, αντίθεση που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις πρώτα απ όλα  στα λίκνα του καπιταλισμού, στη Βρετανία, στην Αμερική και αλλού, εκεί ακριβώς που παράγεται και ο μεγαλύτερος όγκος εγκεκριμένων μελετών και ανακαλύψεων, οι περισσότερες εγκρίσεις σε κάθε είδους φάρμακα!

Να σπάσει η τρομολαγνεία, η καλλιέργεια φόβου και ο κυβερνητικός αυταρχισμός.

 

 

 

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ