Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων και νόμιμων αιτημάτων του Δ. Κουφοντίνα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 09:46 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων και νόμιμων αιτημάτων του Δ. Κουφοντίνα

 

Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΗΣ

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΙΣΟΝΟΜΙΑ

 

 

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες της κυνικής και αδιάλλακτης στάσης της κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι στον απεργό πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα, φανερώνοντας την εκδικητική μανία της ίδιας της οικογένειας Μητσοτάκη και τις επιταγές των ΗΠΑ που με πιστό τρόπο υπηρετούν οι « δικοί » τους άνθρωποι Σοφία Νικολάου και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Η ΝΔ δεν διστάζει να τον οδηγήσει στον θάνατο, μην ικανοποιώντας το δίκαιο και νόμιμο αίτημά του για τη μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού όπως προβλέπεται και δικαιούται βάσει του Ν.4760/2020. 

 

Η κυβέρνηση με σαφή τρόπο αποδεικνύει, ότι στη σύγχρονη αστική δημοκρατία του ολοκληρωτικού καπιταλισμού, ένας καταδικασμένος άνθρωπος δεν μπορεί να έχει δικαιώματα και αξιώσεις, δεν μπορεί να έχει δικαίωμα στη ζωή. Τραβά το σχοινί στα άκρα, παρακάμπτοντας και αμφισβητώντας για άλλη μια φορά το αστικό σύνταγμα, τους νόμους, που η ίδια ψήφισε, και τις εγχώριες και διεθνείς διατάξεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τμήματα της αστικής τάξης, κυβερνητικά επιτελεία και το μιντιακό υπερκράτος των ΜΜΕ σπεύδουν, να θέσουν το πεδίο των ερωτημάτων για να εκβιάσουν τις απαντήσεις που επιθυμούν. Με το κράτος και τους νόμους του ή με την τρομοκρατία ? την ίδια στιγμή που το ερώτημα, που ταλανίζει την κοινωνία, είναι το αν θέλουμε ένα κράτος που αψηφά και κουρελιάζει τους νόμους του ή την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.   

 

Η ΝΔ επιλέγει τη στρατηγική της έντασης και της όξυνσης, μη διστάζοντας να καταστείλει κάθε φωνή υπεράσπισης και αλληλεγγύης στην απεργία δίψας και πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Πλήρης έλεγχος των ΜΜΕ και λογοκρισία αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαγραφές σελίδων πολιτικών οργανώσεων, ωμή βία και καταστολή των κινητοποιήσεων. Συνεχίζει την ολομέτωπη επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, που συνιστά βασικό γρανάζι της πολιτικής της ατζέντας στον ενάμιση χρόνο διακυβέρνησής της. Την ίδια στιγμή, που εκτυλίσσονται όλα αυτά, ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς παραμένει ασύλληπτος, γεγονός που αναδεικνύει και τις ίδιες τις προτεραιότητες της κυβέρνησης σε σχέση με την αντεγκληματική της πολιτική.

 

Γνωρίζει καλά, ότι η ασκούμενη πολιτική της και οι ευθύνες της για τη διαχείριση της πανδημίας και τις επιπτώσεις της σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, μπορούν να αποτελέσουν αιτίες και εστίες ανάδειξης μιας έντονης λαϊκής οργής, που διαμορφώνεται ήδη σε επίπεδο τουλάχιστον δυσαρέσκειας και κριτικής. Μια υφέρπουσα λαϊκή δυσαρέσκεια, η οποία δεν μπορεί ακόμα να απειλήσει την αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, σίγουρα όμως μπορεί να αμφισβητήσει τα συνεχή της αφηγήματα περί success story και την μακροημέρευσή της. Αυτόν τον φόβο της προσπαθεί να κρύψει και να διαχειριστεί, με περαιτέρω αυταρχικοποίηση και περιστολή δικαιωμάτων και ελευθεριών.  Το μήνυμα είχε ήδη δοθεί από τις 7 Οκτώβρη, όταν η μαζικότατη συγκέντρωση του αντιφασιστικού και δημοκρατικού κινήματος έξω από το Εφετείο αντιμετωπιζόταν με αύρες και χημικά, στιγμές μόνο μετά την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης καταδίκης των ναζί της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

 

Η ΝΔ δείχνει αδιάλλακτη και αλαζονική, αλλά η προωθούμενη πολιτική της δεν προχωράει χωρίς αντιστάσεις, όπως έντεχνα προσπαθούν να παρουσιάσουν τα αστικά ΜΜΕ. Το μαχόμενο εδώ και έναν χρόνο υγειονομικό κίνημα, οι κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος ενάντια στο Νομοσχέδιο Κεραμέως, ο αγώνας των καλλιτεχνών απέναντι στο σκάνδαλο Λιγνάδη και την προκλητική συγκάλυψή του από την Υπουργό Πολιτισμού Μενδώνη και άλλα στελέχη της ΝΔ, η σχεδόν καθολική συμμετοχή στην αποχή από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, δείχνουν την όλο ένα και αυξανόμενη κοινωνική απονομιμοποίηση των πολιτικών της ΝΔ.

 

Παράλληλα ειδικά στο θέμα του απεργού πείνας και δίψας, η ΝΔ βρίσκεται αντιμέτωπη και με ρωγμές των πιο μετριοπαθών τάσεων του εσωτερικού της και τις εκκλήσεις της διεθνούς αμνηστίας και του συνηγόρου του πολίτη. Την ίδια στιγμή πλήθος νομικών, διανοουμένων και καλλιτεχνών δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδας αδειάζουν την Κυβέρνηση και την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, για τους πολιτικούς και αντιδικονομικούς της χειρισμούς. Η έκθεση της ΝΔ και της βαθιάς ακροδεξιάς της στροφής είναι διεθνής, με ένα κύμα αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας να απλώνεται σε διάφορα σημεία της Ευρώπης, όπως στην Ισπανία και τη Γερμανία.

 

Οι μέρες και οι στιγμές είναι κρίσιμες, με τον απεργό πείνας και δίψας να οδηγείται στον θάνατο από μια κυβέρνηση που επενδύει την επόμενη μέρα και τη θεμελίωση του δόγματος « Νόμος και Τάξη » πάνω στη ζωή ενός κρατουμένου. Η κυβέρνηση πρέπει να χρεωθεί την αλαζονεία της και το πολιτικό κόστος της ύπαρξης νεκρού απεργού πείνας στην Ευρώπη εν έτει 2021 και να απομονωθεί πολιτικά και κοινωνικά. Χρέος για της δυνάμεις της ασυμβίβαστης και μαχόμενης αριστεράς, είναι η υπεράσπιση και η διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών. Αυτό είναι το βασικό διακύβευμα των επιλογών της κυβέρνησης και όχι το αν υπερασπιζόμαστε ή αποδεχόμαστε της πράξεις του Δημήτρη Κουφοντίνα για το οποίο εγκαλείται το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου από κυβέρνηση και ΜΜΕ.

 

Απαιτούμε έστω και την τελευταία στιγμή την ικανοποίηση των αιτημάτων του απεργού πείνας και δίψας για την αποφυγή του απευκταίου ενδεχομένου να χάσει τη ζωή του. Χρειάζεται επαγρύπνηση σε περίπτωση που συμβεί, για να εκφραστεί η λαϊκή οργή και να χρεωθεί η κυβέρνηση το αντίστοιχο κόστος. Στην κατεύθυνση αυτή χρειάζεται η μέγιστη δυνατή συγκέντρωση των δυνάμεων της αριστεράς και το μαζικού κινήματος, της νεολαίας και των μαζικών φορέων. Μια κατεύθυνση που δεν μπορεί να υπηρετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τις διαφοροποιήσεις και τις δημοκρατικές ευαισθησίες της βάσης του, αφού ως κυβέρνηση δεν βελτίωσε αλλά έπληξε τον πυρήνα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ως αντιπολίτευση μετατοπίζεται συνεχώς σε δεξιότερες και συντηρητικότερες θέσεις. Είναι στοίχημα η ΝΔ και η αστική τάξη να μην βγουν κερδισμένοι, αξιοποιώντας επικοινωνιακά και πολιτικά ενέργειες που δεν έχουν σχέση με το μαζικό κίνημα αλλά συνήθως γίνονται στο περιθώριο αυτού. Άλλωστε η « τυφλή ατομική βία » δεν συμβάλει στο μαζικό κίνημα και δεν είναι ικανή να πλήξει την αστική πολιτική, η αμφισβήτηση και ο κλονισμός της οποίας απαιτούν αναβαθμισμένη, μαζική και οργανωμένη δράση και πάλη.

 

Οι κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι ο ενωτικός αγώνας και η συσπείρωση δυνάμεων μπορεί να φέρει μαζικότητα και ποιοτική αναβάθμιση της ίδιας της πίεσης που ασκείται. Έτσι από τις κινητοποιήσεις μερικών δεκάδων αγωνιστών και αγωνιστριών των πρώτων ημερών, περάσαμε σε καθημερινές μαζικότατες κινητοποιήσεις χιλιάδων διαδηλωτών και διαδηλωτριών, που σπάνε στην πράξη τον χουντονόμο της απαγόρευσης των διαδηλώσεων του Χρυσοχοΐδη. Αυτήν τη μαχητική, μαζική και ανυποχώρητη απάντηση πρέπει να συνεχίζουμε να δίνουμε διεκδικώντας το αυτονόητο, νόμους που θα ισχύουν για όλους, υπεράσπιση των θεμελιωδών κατοχυρωμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αλληλεγγύη σε όποιον αγωνίζεται γι’ αυτά.

 

Στα σύγχρονα αντιδημοκρατικά τείχη που υψώνει η κυβέρνηση, να χτίσουμε τα οδοφράγματα υπεράσπισης της πραγματικής δημοκρατίας. Απέναντι στη σήψη του σύγχρονου καπιταλισμού που δεν μπορούν να αναπνεύσουν οι δημοκρατικές ελευθερίες των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας, να φτιάξουμε τον δρόμο υπεράσπισης και διεύρυνσής τους με το βλέμμα στραμμένο σε μια σύγχρονη επαναστατική και κομμουνιστική προοπτική.

 

Αναγνώστηκε 632 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.