Νίκη στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης! Να μπει ένα τέλος στο έγκλημα του κράτους του Ισραήλ!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 12:09 Συντάκτης: Νέοι-Νέες Σύγχρονου Κομμουνιστικού Σχεδίου
Βαθμολογήστε το άρθρο
(1 ψήφος)
Νίκη στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης! Να μπει ένα τέλος στο έγκλημα του κράτους του Ισραήλ!

 

 

Τις τελευταίες ημέρες ο παλαιστινιακός λαός δοκιμάζεται για ακόμα μια φορά από το κράτος - απαρτχάιντ του Ισραήλ. Αφορμή για τα γεγονότα των τελευταίων μερών στάθηκε η επιχειρούμενη έξωση 6 οικογενειών από τα σπίτια τους στη ανατολική Ιερουσαλήμ, ώστε να υλοποιηθεί ένα ακόμη σχέδιο εποικισμού. Η Ανατολική Ιερουσαλήμ αποτελεί ιερό τόπο για τους Άραβες και πάγιο αίτημα των παλαιστίνιων είναι να οριστεί ως πρωτεύουσα του κράτους τους. Το Ισραήλ παραβιάζει καθημερινά τις διεθνείς συνθήκες, που παραμένουν επιεικείς με το σύγχρονο κράτος-απαρτχαιντ, προχωρώντας στην προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών.

 

Έτσι και τις τελευταίες ημέρες, το Ισραήλ ακολούθησε την πάγια τακτική του γκρεμίσματος σπιτιών παλαιστινίων και χτισίματος στη θέση τους Ισραηλινών εποικισμών. Κορυφαίο γεγονός στην αλυσίδα μονομερούς όξυνσης της κατάστασης από την πλευρά του Κράτους του Ισραήλ αποτέλεσε και η απαγόρευση των δυνάμεων κατοχής προς τους Άραβες να επισκεφθούν το τέμενος Αλ Ακσά που για τους μουσουλμάνους αποτελεί το τρίτο πιο ιερό μνημείο, μετά την Μέκα και την Τζέντα.

 

Οι επιθετικές ενέργειες επιβολής δύναμης από πλευράς του Ισραηλινού κράτους αν και δεν είναι πρωτόγνωρες πυροδότησαν την αντίδραση των Παλαιστίνιων που υφίστανται διαρκώς καταπίεση, διακρίσεις και τις ασκήσεις εξουσίας ενός κατοχικού στρατού από ιδρύσεως του Ισραηλινού κράτους. Αν και με ελάχιστα μέσα άμυνας αλλά με εμβληματικό ηρωισμό, ο παλαιστινιακός λαός  κρατάει ψηλά το ανάστημα του απέναντι σε ένα πανίσχυρο στρατιωτικό κράτος που με τη συναίνεση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και του “πολιτισμένου” δυτικού κόσμου καταπατά τη γη, ταπεινώνει έναν ολόκληρο λαό και σκοτώνει μέχρι και μικρά παιδιά. Η δίψα για ελευθερία των Παλαιστίνιων εμπνέει τους λαούς που αγωνίζονται και κάθε άνθρωπος που πιστεύει στοιχειωδώς στην ελευθερία οφείλει να στέκεται αλληλέγγυος στον αγώνα τους.

 

Οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν είναι άμοιρες ευθυνών. Τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη διατήρησαν  προνομιακές σχέσεις με το κράτος τρομοκράτη, στο όνομα των αντιτουρκικών αξόνων. Αυτή η συνεργασία μόνο δεινά έχει να προσφέρει στον Ελληνικό λαό καθώς τον καθιστά μέρος της συμμαχίας που δολοφονεί και καταπιέζει τον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης.

 

Εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε αυταπάτες. Δεν υπάρχει καμιά σύγκριση ανάμεσα στο οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης του λαού της Παλαιστίνης και στις προσπάθειες αντίστασης αυτού. Η προσπάθεια του Ευρωατλαντικού άξονα να παρουσιάσει το Ισραήλ ως μια χώρα που βρίσκεται σε άμυνα θα ήταν αστεία αν από πίσω δεν έκρυβε το αίμα δεκάδων Παλαιστίνιων που υποφέρουν κάτω από τα δεσμά της κατοχής. Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή χωρίς την ήττα του κράτους-τρομοκράτη και των συμμάχων του. Από αυτή την οπτική στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλες τις μορφές αγώνα που επιλέγει ο λαός της Παλαιστίνης και οι οργανώσεις του και καλούμε κάθε προοδευτικό άνθρωπο να σταθεί δίπλα του .

 

 

Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης-Να σταματήσει εδώ και τώρα το έγκλημα του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ

Άμεση αποχώρηση από τον άξονα του πολέμου Ελλάδας-Κύπρου -ΗΠΑ- Ισραήλ

Καμιά συνεργασία με το Κράτος-τρομοκράτη

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστινίων για πατρίδα και ελευθερία!

 

Νέοι-Νέες Σύγχρονου Κομμουνιστικού Σχεδίου

 

Αναγνώστηκε 434 φορές

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.