Στον κατάλογο άυλης κληρονομιάς της UNESCO ο πολιτισμός της Παλαιστίνης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021 09:31 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Στον κατάλογο άυλης κληρονομιάς της UNESCO ο πολιτισμός της Παλαιστίνης

 

Η τέχνη του κεντήματος στην Παλαιστίνη, οι πρακτικές, οι δεξιότητες, οι γνώσεις και τα τελετουργικά έχουν εγγραφεί στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας πιστοποιώντας τις ρίζες του Παλαιστινιακού λαού στη γη του.

Η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Προστασία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO ενέκρινε την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2021 το αίτημα των Παλαιστινίων να συμπεριληφθεί «Η τέχνη του κεντήματος στην Παλαιστίνη: Πρακτικές, δεξιότητες, γνώση και τελετουργίες» στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ανθρωπότητας, κατά τη δέκατη έκτη συνάντησή της που έλαβε χώρα στο Παρίσι της Γαλλίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών και Αποδήμων του Κράτους της Παλαιστίνης, η Α.Ε. Riad Malki, χαιρέτισε την ένταξη της τέχνης του κεντήματος ως ενός από τα Παλαιστινιακά εθνικά στοιχεία στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Εκπαιδευτικού, Επιστημονικού και Πολιτιστικού Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών «UNESCO».

Ο Υπουργός Εξωτερικών Malki τόνισε τη σημασία της αναγραφής του Παλαιστινιακού κεντήματος τη συγκεκριμένη στιγμή, για την προστασία και τη διατήρηση της Παλαιστινιακής κοινωνικής πρακτικής και τελετουργίας που κληρονόμησε ο Παλαιστινιακός λαός από γενιά σε γενιά, ειδικά όταν η Παλαιστινιακή κληρονομιά, ιστορία, πολιτισμός και δικαιώματα παραποιούνται, υποκλέπτονται και καταστρέφονται.

Αναγνώστηκε 150 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.