Ημερολόγιο Κυριάκου Κατζουράκη στην «Εποχή»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή, 09 Ιανουαρίου 2022 11:50 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ημερολόγιο Κυριάκου Κατζουράκη στην «Εποχή»

 

Το χθεσινό-σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Εποχή» κυκλοφόρησε με ένα πολύτιμο ημερολόγιο, που περιέχει πίνακες του Κυριάκου Κατζουράκη. Είναι ένας ύμνος στη ζωή και στον αγώνα, στην ομορφιά των πραγμάτων και την ποίηση της καθημερινότητας. Είναι η ροή του ανθρώπινου αίματος στη ζωή της κοινωνίας, η τροφοδότηση των αισθήσεων και της σκέψης με το υλικό της ελπίδας. Κάθε πίνακας είναι μια επικοινωνία με τις αγωνίες του κόσμου και των ανθρώπων, και με τις προσδοκίες, τον αγώνα και την ομορφιά τους.

 

Είτε ζωγραφίζει την Κάτια, είτε ζωγραφίζει μπάτσους, εφημερίδες ή τη μνήμη ο Κυριάκος Κατζουράκης αποτυπώνει το βάθος της σκέψης του και της αντίληψης ενός μαχόμενου κομμουνιστή καλλιτέχνη που πίστευε στην πολιτική τέχνη, στην ευρύτητα της και όχι στη συκοφαντημένη όψη της. Το ημερολόγιο αυτό είναι μια επαφή με το έργο του συντρόφου μας που η απώλειά του έγινε ένα μέρος από τις πληγές μας.      

Αναγνώστηκε 170 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.