11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τριπλή βιβλιοπαρουσίαση : Γεωργία Διάκου, Kλεομένης Παπαϊωάννου, Δημήτρης Στατήρης


 

Γνωριμία με τους συγγραφείς της παρουσίασης του Σαββάτου ( Zatopek book cafe – 21.1.2023): Γεωργία Διάκου, Kλεομένης Παπαϊωάννου, Δημήτρης Στατήρης

Οι εκδόσεις Θράκα υποδέχονται στην Αθήνα και παρουσιάζουν τους συγγραφείς: Γεωργία Διάκου (Αυτά που φαίνονται στο φως μου μοιάζουν οικεία – Θράκα, 2022), Kλεομένης Παπαϊωάννου (Δυστ[ρ]οπία – Θράκα, 2021) και Δημήτρη Στατήρη (Εκεί που η όραση περισσεύει – Θράκα, 2022), το Σάββατο 21 Ιανουαρίου και ώρα 20:15 στο Βιβλιοπωλείο Ζάτοπεκ (Π. Τσαλδάρη 209, Καλλιθέα).

Ομιλήτριες για την ποιητική συλλογή «Αυτά που φαίνονται στο φως μου μοιάζουν οικεία» θα είναι οι Βίκυ Μπρούσαλη και η Ευγενία Γραμμένου, το «Εκεί που η όραση περισσεύει» θα το παρουσιάσει ο λογοτέχνης Χρήστος Αρμάντο Γκέζος και ο λογοπεδικός Ηλίας Βογδανης, και το «Δυστ[ρ]οπία» ο ποιητής Δημήτρης Στενός.

Η Γεωργία Διάκου (1995) είναι απόφοιτη του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας και τελειόφοιτη του τμήματος Θεάτρου Α.Π.Θ με κατεύθυνση Σκηνοθεσίας. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή «Αυτά που φαίνονται στο φως μού μοιάζουν οικεία», εκδόσεις Θράκα και έχει συγγράψει με τη Μελίνα Αποστολίδου το θεατρικό έργο «Η πόλη έβαλε τους ανθρώπους της στα παγκάκια και κατάπιε μια μέντα», εκδόσεις Βακχικόν. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε ηλεκτρονικά περιοδικά, ενώ διατηρεί το blog https://sociallubricant.espivblogs.net/

Ο Κλεομένης Παπαϊωάννου γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα. Το 2014 συμμετείχε με ένα μικρό διήγημα τρόμου στο “25th hour project”. Μέσα στην ίδια χρονιά, οι εκδόσεις Βακχικόν κυκλοφόρησαν την πρώτη του ποιητική συλλογή “Γράμμα σε αλλόκοτη καρδιά” και έπειτα, τον Σεπτέμβρη του 2015, τη δεύτερη “Αποδομώντας το άπειρο”. Η τελευταία ποιητική του συλλογή “Δυστ[ρ]οπία” κυκλοφόρησε τον Δεκέμβρη του 2021 από της εκδώσεις Θράκα. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά και στα βεγγαλικά (bengali). Εκτός από ποιήματα γράφει επίσης διηγήματα τρόμου, και επιστημονικής φαντασίας. Έργα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά Vakxikon.gr, Τhraka Μagazine, στο διδακτικό frear και στο Varelaki blog.

Ο Δημήτρης Στατήρης γεννήθηκε στη Λάρισα το 1985. Σπούδασε μηχανολογία. Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες, και έχουν μεταφραστεί στα ιταλικά. Έχει εκδώσει τις συλλογές διηγημάτων «ο σολίστ και άλλα πεζά», Θράκα 2016, «ξένοι στην κόψη», Σμίλη 2018, «προτομές», Σμίλη 2020 και τη νουβέλα «Εκεί που η όραση περισσεύει».

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ