26.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη, λευτεριά στην Παλαιστίνη

Όλοι και όλες στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 15/5 ενάντια στο συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Η συμπλήρωση 76 ετών από την Νάκμπα (καταστροφή), έρχεται σε μια περίοδο που το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης. Χαρακτηριστικές οι επιχειρήσεις εισβολής και κατάληψης της Ράφα, που αποτελούσε τον δίοδο ανθρωπιστικής βοήθειας και είχαν καταφύγει χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.

Την ίδια στιγμή η Δύση τάσσεται απαρέγκλιτα ανοιχτά υπέρ της εξελισσόμενης τραγωδίας στην ευρύτερη περιοχή της Λωρίδας της Γάζας, ενισχύοντας την στρατιωτική τους εμπλοκή στην περιοχή, ενώ γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται για αυτοάμυνα του Ισραήλ αλλά για ενορχηστρωμένο σχέδιο γενοκτονίας εκ μέρους του Σιωνιστικού καθεστώτος. Παράλληλα κάθε ενέργεια έκφρασης αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο και ηρωικό Παλαιστινιακό λαό, αντιμετωπίζεται με πρωτοφανή μέτρα καταστολής. Χαρακτηριστικά τα γεγονότα με τις συλλήψεις φοιτητών/ριων στις ΗΠΑ, αλλά και ο τρόπος αντιμετώπισης ακόμα και χαμηλής έντασης ενδείξεων διαμαρτυρίας απέναντι στο Ισραήλ στον διαγωνισμό τραγουδιού της EUROVISION.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στις γεωπολιτικές της επιλογές για την βαθύτερη πρόσδεσή της στο άρμα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και της συμμαχίας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, δεν διστάζει να στέλνει την φρεγάτα ΥΔΡΑ στην Ερυθρά Θάλασσα, αδιαφορώντας για τους κινδύνους τέτοιων τυχοδιωκτικών κινήσεων. Στην ίδια γραμμή πλεύσης σύσσωμο το αστικό πολιτικό επιτελείο, γεγονός που μαρτυρά την βαθιά και ουσιαστική συμφωνία όλων των αστικών κομμάτων στα κρίσιμα στρατηγικά ζητήματα.

Το διαρκές και συνεχώς κλιμακούμενο έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού πρέπει να κινητοποιήσει τα αντιπολεμικά αντανακλαστικά του κινήματος αλλά και κάθε προοδευτικά σκεπτόμενου ανθρώπου. Πρέπει να εμφανιστεί ξανά στο προσκήνιο ένα ανεξάρτητο αντιπολεμικό κίνημα αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης, και καταδίκης του εγκλήματος του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ και της Δύσης.

Την Τετάρτη 15/5 ενώνουμε τις φωνές μας πλημμυρίζοντας τους δρόμους της χώρας.

Αθήνα, 19:00 Πάρκο Ελευθερίας ( Μετρό Μέγαρο Μουσικής)
Θεσσαλονίκη, 19:00 Άγαλμα Βενιζέλου

Πάτρα, 19:00 Πλατεία Γεωργίου

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ